Amikor szóba jön a karma, gyakran a saját cselekedeteinkre összpontosítunk. Pedig nemcsak a saját tetteink határozhatják meg a karmánkat, hanem a családunké is. Egyes embereknek éppen azért lehet olyan nehéz és szenvedéssel teli az élete, mert a családja karmáját, ősei adósságait hordozza generációk óta.

Bár mindannyian érezzük egyéni karmánk hatását, és megtapasztaljuk saját döntéseink hosszú távú hatásait, de egyesek bizony a családjukét is megérezhetik. Vannak hiedelmek, amelyek szerint bizonyos családi vérvonalak egyedi karmákat hordozhatnak.

A családi karmát az összes ősöd tettei határozzák meg, amelyet továbbítottak neked. Ha egy személy jelentős karmát hordoz, akkor azt továbbadhatja a következő generációnak.

De jó, ha tudod: A karma adósságunk soha nem túl magas a képességeinkhez képest. Annyi terhet kapsz, amennyivel meg tudsz birkózni. Meglehet, hogy mielőtt leszülettél, vállaltad, hogy megfizeted a családod adósságát.

A következő 7 jel arra utal, hogy te életed is kihat a családi karma:

1. Néha megmagyarázhatatlan betegséget tapasztalsz

Vannak esetek, amikor a karma energiája olyan nyomással nehezedik ránk, hogy valóban fizikai fájdalmat és szenvedést okozhat.

Ez magában foglalja a hirtelen megfázást vagy influenzát, izomfájdalmakat, megmagyarázhatatlan fejfájásokat és megbetegedéseket. De természetesen mindezt sok más fizikai és lelki panasz is okozhatja!

2. Félsz a rossz karma hatásaitól

Lehet, hogy nem veszed észre, de tudattalanul nagy erőfeszítéseket teszel, hogy megvédd magad a rossz karma következményeitől. Talán amiatt is aggódsz, hogy a te gyermekeid örökölni fogják a sorsodat. Sőt, egyesek tudatában vannak: családi karmát cipelnek.

Néhányan akár paranoiásnak is tartanak, mert sok időt fektetsz abba, hogy elkerüld a negativitást, és a pozitív energiákat próbálod bevonzani életed minden területén. Amikor nem sikerül, el fog a rettegés, hogy minden rosszra fordul.

3. A családodhoz képest magasabb szellemi tudatossággal rendelkezel

Gyakran az a családtag, aki felelős azért, hogy vállalja a családi karmát, azért teszi, mert spirituálisan éber, illetve érett.

Spirituálisan tudatosak, így képesek arra, amire egyetlen családtag sem képes: felismerni a helyzetüket. Mindemiatt gyakran azt érzed: az egész világ, de legalábbis a családod gondja, baja a te válladat nyomja.

4. Egy bizonyos sors jellemzi a családodat

Családod szegénységben él vagy van egy különös betegségben szenvedő családtag. Ám ami nagyon furcsa: ez a nagyszüleidre is igaz volt, de még a dédszüleidre is. Igen, ez is lehet a családi karma jele, ahogy az is, ha azt mondták neked: minden női rokon háromszor házasodik vagy egyedül marad, korán elhuny, és így tovább.

5. Mindig történik valami a családoddal

Folyton családi dráma közepén találod magad. Veletek mindig történik valami. Baleset, kellemetlenség, veszekedés valami miatt, pechsorozat. Néha már félsz hátradőlni és elengedni magad, mivel attól tartasz, mikor jön a következő szerencsétlenség.

6. Borzasztóan nehéz életed van

Nemcsak eltúlzod, hanem tényleg: nehéz életed van. Szenvedéssel teli. Folyton balszerencsés vagy. Mindenért keményen meg kell küzdened, semmi sem hullik az öledbe. Egyenesen azt érzed, mintha el lennél átkozva. Még az is lehet, hogy tragédiákkal teli az életed.

7. Látod a családtagok viselkedésének visszatérő mintáit

Észreveszed, hogy a családod vagy egyes tagjai újra meg újra elkövetik ugyanazt a hibát és talán rád is hatással vannak. Sőt, sokszor ugyanabba a helyzetbe kerülnek. Te pedig próbálsz nekik segíteni vagy az egész családon, mert kötelességednek érzed.

Hasonló cikkeink

Ezzel a 7 módszerrel megszabadulhatsz a családi karmától

Ha tetszett a cikk, kövess minket a Facebookon is!

főkép: pixabay

További cikkeink