A karácsonyt a szeretettel, a békével és a családdal azonosítjuk. A spirituális ember vallástól függetlenül is odafigyel arra, hogy a legtöbbet hozza ki az ünnepi időszakból, de nem feltétlenül azzal, hogy ajándékokat halmoz fel és napokig a konyhában tüsténkedik.

Egy spirituális alkat számára teljesen más a karácsony, így általában odafigyel a következő 8 dologra:

1. Nyíltan kimutatja és kimondja az érzéseit

Természetesen ezt egész évben megteszi, de karácsonykor még inkább. Nyíltan kimutatja a szeretetet amit érez, és nem fél szóban is megosztani az érzéseit másokkal. Nem színészkedik, nem határolódik el, hanem szeretetével igyekszik összehozni a családot, a társaságot.

2. Gyakorolja a megbocsátást

Persze ezt sem csak az év ezen szakában teszi, ám tisztában van azzal, hogy ilyenkor különösen nagy jelentőséggel bír a megbocsátás. Éppen ezért megbocsátja magának a hibáit, de kész megbocsátani azoknak is, akik megbántották, fájdalmat okoztak neki. Elengedi a lelki terheit, mindazt, amit esetleg eddig cipelt és engedi, hogy a szeretet ünnepe meggyógyítsa szívét.

3. Hálát ad

Ahogy egész évben tette, úgy hálát ad a karácsonyi ünnepek idején is. Ha valamikor, hát most különösen bölcs dolog átgondolni, miért lehetünk hálásak: a családért, az egészségünkért, a munkánkért, egyáltalán az életért, amit kaptunk. Mi több: hálásak lehetünk a kihívásokért, az életleckékért, még a nehézségekért is, mert ezek is sokat tettek hozzá az életünkhöz.

A boszorkányok és wiccák ilyenkor előszeretettel végeznek különböző szertartásokat, mutatnak be áldozatot isteneiknek az áldásukat kérve és hálát adva mindazért, amit idén kaptak.

4. Ápolja a kapcsolatait

Őszinte figyelemmel, megértéssel és szeretettel fordul mások felé. Gondosan ápolja a kapcsolatait a közeli és távoli rokonokkal, illetve barátokkal egyaránt. Ha kell, tisztázza a korábbi kellemetlenségeket, mert mindig igyekszik rendben tudni a kapcsolatait. Ha valakivel eddig rossz volt a kapcsolata, lépéseket fog tenni azért, hogy helyrehozza. A karácsonyi időszak pedig remek alkalom a gyógyító beszélgetésekhez és az új szintek felépítéséhez.

5. Egyensúlyban tartják az adok-kapok törvényét

Bár a spirituális ember számára egyáltalán nem az ajándékok a fontosak, de mégis törekszik az adok-kapok egyensúlyára. Nem retten meg attól, hogy önzetlenül adjon másoknak, de attól sem, hogy kapjon. Ha úgy érzi jónak, azt is meglepi, akit csak látásból ismer. A szívére és az ösztönére hallgat, így tudja, mikor van szüksége valakinek egy kis figyelemre, némi kedvességre. Ezáltal is odafigyel arra, hogy szabadon áramolhasson a szeretet.

6. Ahol lehet, ott segít

A spirituális ember mindig nyitva tartja a szemét, nincs ez másképp az ünnepekkor. Ott segít, ahol tud. Gondoskodik arról, hogy a magányos szomszéd ne legyen egyedül az ünnepekkor, vagy hogy a téli hidegben ételt és meleg vackot rakjon ki a kóbor macskáknak. Ha teheti, az idejével, az energiájával vagy éppen a pénzével segít másokon. Sőt, örömmel végez önkéntes munkát, például ételt oszt a hajléktalanoknak. Mindezt pedig nem azért teszi, hogy elmondhassa magáról, milyen jó, hanem mert ez teszi igazán boldoggá.

7. Időt szán az elmélyülésre

Azonfelül, hogy minőségi időt tölt a szeretteivel, elegendő időt szán önmagára, a csendes elmélyülésre, amikor megéli az ünnepi varázslatot és a lelkével társalog. Ápolja a lelki világát, rendet tesz benne és feltöltődik, mivel nem fél ilyenkor is időt találni önmagára, nem gondolja, hogy ez önző tett lenne. Szüksége van arra, hogy meghallgassa lelke vágyait és egyáltalán: pihenjen.

8. Elmond egy imát

Ezt sokan összekötik a hála gyakorlásával. Elmondanak egy imát, amelyben köszönetet mondanak az égieknek, angyaloknak, annak, akiben a hitüket lelik. Megemlítik benne szeretteiket is, akár az egész világot, és önmaguknak is szívesen kérnek, hiszen tudják: nincs semmi önzőség abban, ha kérnek, akár maguknak, akár a szeretteik részére teszik. Az ilyen csodás napokon elmondott ima még közelebb hozza az égieket, ugyanis sokakban erőteljesen él a karácsonyi csodákba vetett hit.

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

További cikkeink