Pozitív gondolatok, hit és átszellemülés. Tényleg csak ennyi kell a boldogsághoz és sikeres élethez? A boldogságkeresés fogalma egyre trendibb lesz napjainkban, és az emberek vágynak is rá, hogy valaki megmondja, hogyan leljék meg a saját örömüket. Aztán, amikor a kezükbe kerül a kulcs, szkeptikusan hátat fordítanak.

Bizonyára mindenkinek ismerős A titok című film és könyv is, mely Rhonda Byrne nevéhez kapcsolódik. A minap én is elolvastam a könyvet, megnéztem a filmet, és úgy éreztem, megtaláltam a vallásom.

Felüdülés volt rájönni arra, hogy van még esély, van kiút. Napok óta a gondolataimba merülve próbáltam kitalálni, mit kezdjek az életemmel, hogyan tehetném jobbá, sikeresebbé, boldogabbá. A válasz azonban csak nem akart jönni. Aztán egy hosszú eseménylánc következtében a kezembe került a könyv. Mintha a mindenható erő vezetett volna oda ahhoz a könyvespolchoz, amin megpillantottam.

Ennek így kellett lennie – gondoltam.

The Secret

Aztán kutakodni és erősen agyalni kezdtem. Talán ebben kellene hinnem, talán meg kellene próbálnom e szerint élnem az életem, hiszen nem vesztek vele semmit, nem igaz? Ha meg ráadásul még be is szólhatok a kis ördögöknek az agyam egy mély zugában, még élvezetesebbé válik a dolog. Ők azok, akik állandóan olyan mondatokat suttognak, hogy „nem vagy rá képes„, „kevés vagy te ehhez„, „soha nem viszed semmire„, stb. Na, csitt! A könyv óta minden alkalommal befogom ezeknek a kis szörnyeknek a száját, és a közérzetem is jobb lett.

A kutakodásnak egyébként az lett az eredménye, hogy sok negatív véleménnyel, hozzászólással is találkoztam. Hülyeségnek titulálták az egészet, pedig még ki sem próbálták. Véleményt alkotni úgy, hogy valamit nem vittek véghez százszázalékos odaadással, primitív magatartásra utal. Az, hogy valami az egyik félnek nem működött, valamivel nem boldogult, attól a rendszer még nem rossz, csupán őt vetette ki magából. Aki ennyire negatív és rosszindulatú, tényleg azt várja, hogy a sors majd jóindulatúan megadja, amit kér? Hát nem!

A sors jóindulatúan megadja

Spiritualitás és magasabb rendű dolgok – A mumus, amit az emberek nem értenek

Sokan gondolják őrülteknek azokat, akik hisznek a magasabb rendű dolgokban. Kérdem én, mi jogon és miért? Attól, hogy valamit nem értenek, nem kell rögtön ráaggatni a hülyeség jelzőt. A nagymamám sem ért a számítógépekhez, mégsem szapulja nap, mint nap… És ha már itt tartunk: érted a világháló működését? Tisztában vagy azzal, hogyan működik az agy? Hogyan működik a világegyetem? Nem láttad a saját szemeddel, hogy a bolygók keringenek a nap körül, mégis elhiszed. A gondolatok frekvenciáit sem látod, mégis tudod, hogy vannak. A vonzás törvénye is pont ugyanez. Nincs kézzelfogható bizonyíték a létezésére, kivéve a sok sikeres embert, akiket napi szinten szapulnak, mert irigylik tőlük a sikerüket.

Mi lenne, ha az emberek inkább gondolkodásmódot váltanának? Mitől félnek? Netán, hogy sikerül? Hogy valami jó is történne velük az életben? Hinnünk kell, hogy jobbra vagyunk hivatottak, hinnünk kell, hogy már elértük a céljainkat, és egy csodás jövő elé nézünk. Ha mi nem bízunk saját magunkban, akkor ki fog? Senki sem teszi meg helyettünk. Tekintsünk úgy magunkra, mintha már sikeresek lennénk, mintha már gazdagok lennénk, mintha már elértük volna a céljainkat.

Gondolkodásmód

​Legyünk nyitottak az új lehetőségekre, és fejezzük be az aggódást, a siránkozást és a panaszkodást. Ha csak egy hétig is, ám e szerint élnénk, már látnánk a változást. Korábban mindig aggódtam a jövő miatt, féltem, hogy elvesztem a munkáim, és akkor mi lesz? De már nem foglalkozom ezzel, mert tudom, hogy minden úgy történik, ahogy annak lennie kell, és minden a számomra legmegfelelőbb módon alakul. Hiszek a lehetőségekben, a szebb jövőben és a legfontosabb: hiszek önmagamban.​

Képek: quoteslines.com, businesswolf.org, youqueen.com, successwithpaul.net

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

További cikkeink