Kimondottan üdítő sorozat A boszorkányok elveszett könyve, ami Deborah Harkness azonos című regénye alapján készült. Sikerült életet lehelni a varázsló világba és újszerű megközelítést alkalmazva egy izgalmas, szórakoztató sorozatot kaptunk.

A sztori

Még 2018-ban debütált az első évad a HBO GO-n. A romantikus dráma, fantasy Deborah Harkness brit írónő trilógiája alapján készült.

A főszereplő boszorkány Dr. Diana Bishop történész (Teresa Palmer), aki lelkes kutatója az alkímiának. Egy szép napon mit ad Isten, egy oxfordi könyvtárban rábukkan egy mágikus erejű könyvre és onnantól kezdve felborul a hellyel-közzel hétköznapinak mondható élete. Mert hát mégis milyen élete lehet egy varázslást megtagadó, erejét uralni képtelen boszorkánynak?

Majd felüti a fejét Matthew Clairmont (Matthew Goode), aki közli vele, hogy Diana rábukkant a régóta elveszettnek hitt Ashmole-kéziratra, ami révén megmenthetné a faját kipusztulástól meg válaszokat találhatna a fajok eredetére.

Ugyanis ebben a világban boszorkányok, vámpírok és démonok is léteznek, akik sikeresen elvegyülnek az emberek között.

Éppen ezért, nemcsak Matthew tart igényt a könyvre, hanem mindenki más is, különösen Peter Knox (Owen Teale) a fekete mágus.

Diana persze semmit sem tud, csak azt veszi észre, hogy mindenki őt – meg általa a könyvet – akarja. Viszont időközben sikeresen beleszeret a vámpírba, holott ez nem lenne szabad, mivel tilos a fajok közötti keveredés. De nemcsak a szerelem bontakozik ki, hanem a családi titkokra is fény derül, miközben Diana is különleges képességek jelét mutatja, amit átlagos boszorkány aligha birtokolhat…

A második évad hasonlóan izgalmas sikeredett, amelyben a már egymás mellett harcoló, elválaszthatatlan szerelmesek visszautaznak Diana szuper időutazó képességének köszönhetően 1590-be, hogy megleljék a kéziratot, ami végre válaszokkal szolgálhat.

Ebben az időben Diana elkezdi kitanulni a varázsmesterséget, miközben újabb meg újabb bepillantást nyerhetünk Matthew korai életébe és titkaiba.

A harmadik és egyben záró évad 2022-ben kerül bemutatásra, ami még több harcot, sötétséget, varázslatot és romantikát ígér. Diana és a többiek forradalmat indítanak érdekében, hogy a fajok végre szabadon élhessenek és szeressenek. Ehhez viszont meg kell buktatniuk „a rendszert”, a Nagytanácsot, a fajok vezetőivel együtt.

Mit tanulhatunk A boszorkányok elveszett könyve című sorozatból?

Hát nem éppen a lélekemelőbb, megvilágosítóbb sorozat, de természetesen megvannak a maga tanulságai.

Ilyen például az ősi törvény, hogy a szerelemnek nem lehet parancsolni, és akik igazán szeretik egymást, bármit megtesznek egymásért és akármit elviselnek csak azért, hogy együtt legyenek.

Ugyanilyen ezeréves bölcsesség az is, hogy a sorsunk elől nem lehet menekülni, mert előbb-utóbb úgyis utol fog érni.

Aztán itt van néhány plusz igazság, minthogy ne idézzünk csakúgy szellemeket, mert kockázatos és veszélyes, ahogy a mágia használata is az avatatlanok számára.

De ennek a sorozatnak a lényege nem is igazán a tanítás, sokkal inkább a szórakoztatás a lényege, ami meg is valósul. Kellően izgalmas, fordulatos, de ami a legjobb, hogy bár az írónő a régi jó karakterekkel és történetszálakkal kísérletezett, mégis sikerült új életet lehelnie ebbe a műfajba.

Így aki szereti a fantasy-t, a romantikát vagy egyáltalán a boszorkányokat meg a vámpírokat, annak biztosan tetszeni fog a sorozat!

Fotó: pinterest.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

Hasonló cikkeink

Egyedi, izgalmas és nagyon boszis sorozat – Született boszorkányok

További cikkeink