A bolgár misztikus, Baba Vanga 12 évesen elvesztette fizikai látását, de azt állította, hogy cserébe kapott egy másik látást, és képes előre megjósolni a jövőt. Vajon mit jósolt 2023-ra?

 

A vak látnok azt állította: élete során látomásai voltak, miután gyermekként megvakult. Látását egy borzalmas viharban veszítette el Bulgáriában. A misztikus, a második világháború sötét napjaiban vált híressé, és egészen 1996-ban bekövetkezett haláláig mélyen hittek abban: csakugyan képes megjósolni a jövőt. Sokak szerint Lady Diana halálától kezdve szeptember 11-ig mindent megjósolt.

2022-ben két jóslata látszólag beigazolódott, mivel előre látta a vízzel kapcsolatos tragédiákat, árvizek és aszályok formájában. Sok országban, köztük Angliában, aszályok voltak a nyár folyamán, míg Ausztráliában és Ázsiában heves áradások voltak.

Mivel Baba Vanga hivatalosan nem rögzítette gondolatait, továbbra is vita folyik arról, hogy pontosan mit mondott. Ám a History szerint vannak azonban bizonyos előrejelzések, amik az idei évre vonatkozhatnak.

Pusztító napvihar

Az egyik legriasztóbb 2023-as előrejelzés, amelyet Baba Vangának tulajdonítanak, egy napviharral kapcsolatos, amelynek katasztrofális következményei lehetnek. A „napvihar” kifejezés számos jelenségre utalhat a nap felszínén, beleértve a napkitöréseket. Ezek a plazmakitörések képesek elérni a Földet, geomágneses viharokat okozva, amelyek potenciálisan megsérthetik az elektromos hálózatokat és széleskörű pusztítást okozhatnak.

A feljegyzett történelem legdrámaibb példája az 1859-es carringtoni esemény volt. A Richard Carrington brit csillagászról elnevezett esemény kiütötte a távíróhálózatokat, sőt tüzet és áramütést is okozott. Ha egy ilyen esemény ma megtörténne, annak a kommunikációra, a szolgáltatásokra és a mindennapi életre gyakorolt hatása szinte felmérhetetlen lenne.

A szakértők ugyanis úgy vélik, hogy a világméretű infrastruktúrák károsodása évekig tartó áramszünetekhez vezethetne, ami társadalmi káoszt idézhetne elő.

Változás a Föld keringésében

Megváltozhat-e a Föld útja a Nap körül 2023-ban? Ez egy különösen lenyűgöző 2023-as prófécia, amely mindannyiunkra hatással lenne. Bolygónk évente 584 millió mérföldet tesz meg a Nap körül, ami egy ellipszis alakú, ovális, nem pedig tökéletes kör alakú pálya. Az ovális pontos alakját más bolygók gravitációs ereje befolyásolja, ami azt jelenti, hogy a Föld pályája elmozdulhat és el is változik. Az ilyen változások azonban sok ezer éven át ciklikusan mennek végbe. Még a finom, lassú változtatások is súlyosak lehetnek.

Ha egyetlen év leforgása alatt bármilyen okból durva, erőteljes elmozdulás következne be, a hatások apokaliptikusak lennének. Előfordulhat, hogy megugrana a hőmérséklet és a sugárzás szintje, ami szörnyű környezeti következményekkel járna. De akár újabb jégkorszak is bekövetkezhet, és sötétség borulhat ránk. Még rosszabb lenne, ha a Baba Vanga által sejtett pályaeltolódást egy aszteroida becsapódása okozná, amely akár kihalási szintű esemény is lehet.

Kísérletek biofegyverekkel

Azt is mondják, Baba Vanga valamiképp látta, hogy egy nagy, fejlett országban 2023-ban biofegyver-teszteket hajtanak végre, esetleg be is vetik őket. Vitathatatlanul ez az egyik legzavaróbb jóslat, amelyet a prófétanő valaha is közölt. A jelenlegi helyzetben relevánsnak is tűnik.

Lehetetlen tudni, hogy milyen nemzetre gondolt, és nem világos, milyen kiterjedésűek lehetnek az ilyen kísérletek. Lehetséges, hogy felhalmozott vírusok vannak benne? Vagy esetleg vírusok szabadulnak ki egy laborból?

Még ha nem is történik ilyen szivárgás, az ilyen jellegű kísérletek feltehetően sértenék a biológiai fegyverekről szóló egyezményt, amely tiltja a toxinok és szerek fejlesztését és előállítását. Volt már precedens arra, hogy az egyezményt korábban megszegték olyan országok, mint a Szovjetunió és Irak.

Idegenek támadása

A Mirror oldalán olvasható egy olyan jóslat is, ami szerint idegenek támadhatják meg a Földet 2023-ban. Baba Vanga egy sötétséggel borított világot látott előre, miután egy idegen invázió alá került a bolygó.

Atomrobbanás

Egy erőműben hatalmas robbanás következhet be, ami mérgező felhők kialakulását idézi elő Ázsia felett. Baba Vanga megjósolta, hogy a robbanás más országokat is érinthet a súlyos betegségek terjedése miatt, mivel a mérgező felhők megtöltik a levegőt.

Emberek „előállítása”

A Nostradamushoz hasonló prófétanő jóslata szerint hamarosan embert fognak előállítani laboratóriumokban. Az új találmány értelmében a leendő szülők kiválaszthatják a még meg nem született gyermekük jellemzőit. Ez a folyamat emberi ellenőrzés alatt áll majd, és véget vet a béranyasággal kapcsolatos problémáknak. Baba Vanga szerint a természetes szülés a múlté lesz, és a laboratóriumi csecsemők jelentik majd az új módot a népesség fenntartására.

 

Mindez eléggé ijesztő, de szerencsére, ahogy arról szó volt: Baba Vanga jóslatai rejtélyesek, és lehetetlen ellenőrizni őket, illetve sok más állítólagos látomását is vitatták. Remélhetőleg ezek olyan jóslatok, amik nem valósulnak meg.

kép: pinterest

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

További cikkeink