Vajon tudjátok azt, hogy húsvét idején mire érdemes odafigyelnie egy spirituális embernek? Tudd meg mi az a 7 dolog, amit ajánlatos ilyenkor tenni és használd ki maximálisan a húsvéti ünnepek kínálta lehetőségeket!

1. Megőrzik hagyományokat!

A spirituális emberek tisztelik a hagyományokat. Ez nem egyenlő azzal, hogy babonás, bár ha igen, az sem baj, amíg nem esik túlzásokba és hagyja, hogy gúzsba kössék az életét. De az biztos, hogy lehetőség szerint feleleveníti a népi szokásokat, ugyanis tudja, hogy ezek milyen fontosak. Nemcsak azért mert szépek és az örökségünket jelképezi, hanem mert tudatában van annak, hogy erő rejlik bennük. Így a maga módján, de a népszokásokkal által segít a természetnek feléledni és persze tudja, hogy a szokásokban rejlő energiával a saját életét is megtámogatja, bőséget, jólétet és termékenységet vonzva be. A szokásokba és motívumokba vetett hit adja meg nekik azt, amire vágynak.

2. Nemcsak a szeretteikre, hanem másokra is gondolnak

Oké, erre mondhatnánk, hogy egy igazán spirituális ember úgyis folyamatosan ezt teszi és ez igaz. De mint azt tudjuk, vannak magányos spirituális emberek, akik nem feltétlenül akarnak másokat megsegíteni, ezért nem olyan evidens ez a kérdés. Mindenesetre ilyenkor sok spiri figyel arra, hogy ne csak szeretteit vendégelje meg, hanem esetleg ételt vigyen a szegényeknek vagy valamilyen formában adakozzon nekik. Nem kell nagy dolgokra gondolni, éppen elég az, ha egy kis ételt, süteményt, valami kis apróságot ajándékozunk valakinek, aki rászorul.

3. Az ünnepeken még inkább működik: amit adsz, azt kapod vissza

Mivel az ünnepeken megnő az energiaszint, ezért még inkább működésbe lép, hogy amit adsz, azt kapod vissza. Ezért a szeretet szeretetet szül, az ételosztás még több ételt és bőséget, a segítség pedig neked szóló szívességeket. Persze nem emiatt kell jónak lenni másokkal, bár kétségkívül szép és nemes dologról van szó. De érdemes húsvétkor különösen odafigyelni a tetteinkre.

4. Tisztító rituálét végeznek

Na, nem feltétlenül szó szerint rituálét, kivéve, ha boszorkány, wicca vagy mágus. De bármely más spiri ilyenkor megteheti, hogy vesz egy tisztító fürdőt, gyertyát gyújt és rámeditál arra, mi mindentől szeretne megszabadulni, milyen érzéseket, negatív tulajdonságokat kíván elengedni. Tökéletes időszak ez a megbocsátásra, akár az ellenünk vétőknek vagy magunknak szeretnénk megbocsátani. Lehet az égiekhez imádkozni a megbocsátásért vagy éppen a segítségért. Érdemes ezen a napon elengedni a lelkiismeret-furdalást, letenni a lelki terheket, és elengedni a félelmeket.

5. Hálát adnak!

Természetesen ez is olyan dolog, amit mindig meg tesz egy spiri. De az említett többszörös energiák miatt húsvétkor ki nem hagynák, hogy hálát adjanak, akár Jézusnak, Istennek, az Univerzumnak, az Istennőnek vagy akár a természet szellemeihez intézzék szavaikat.

Adj hálát azért, amid van és amit eddig kaptál. Menj csak rajtuk végig, mi mindenért lehettél hálás a múltban és lehetsz most is. Ez nem csak azért fontos, hogy hálálkodj egy sort az égiek és az angyaloknak – bár ez se utolsó szempont, hiszen rengeteg minden tesznek értünk! – hanem azért is, hogy lásd, mennyi mindened van és nem is olyan rossz az életed. Ez a kis számvetés ilyenkor sok mindenre ráébreszti az embert. Nem utolsó sorban, ha valóban hálás vagy, még több „hálálkodni valót” vonzol be, tehát még több jó dolog fog érni téged.

6. A legfőbb motívum a szeretet

Vezéreljen húsvéti időszakban a szeretet. Mondd ki, mutasd ki szeretteidnek, barátaidnak, embertársaidnak a szeretetedet. (Persze az év többi napján is!) Ez azért fontos, mert a mágikus nap felnagyítja, megsokszorozza az érzéseket, gondolatokat vagyis amennyi szeretetet adsz, annyit is kapsz majd vissza. Ne légy hát fukar az öleléssel, a kedves szavakkal és sose felejtsd el, hogy a szeretet megváltó, csodatevő erővel bír!

7. Megteremtik azt, amire vágynak

Az előbbi vonalon tovább haladva, mivel abból kapod vissza a legtöbbet, amit adsz, illetve kisugárzol, célszerű nagyobb hangsúlyt fektetni a tetteidre, gondolataidra. Ha boldogságra vágysz, legyél boldog és tégy arról, hogy mások is azok legyenek. Ha bőségre vágysz, érezd magad gazdagnak és adj belőle másoknak is! Hogyha szeretnél pozitívan gondolkodni, akkor gyakorold aktívan és tovább pozitivitást vonzol majd be az életedbe! Hogyha gyógyulásra vágysz, éld át milyen teljesen egészségesnek lenni, gondold azt, hogy már meggyógyultál és meg is fogsz!

Kellemes húsvétot mindenkinek!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

10 dolog, amit a szeretet adhat neked – Nem is gondoltad volna!

Leadkép: blog.emergingwomen.com

Ezt olvastad már?