Mi van?! A lelked haldoklik? De hát a lélek halhatatlan! Nyugi, ez még mindig így van! Viszont nem csak a test eshet át a halálon, hanem úgynevezett spirituális halált is tapasztalhatsz. A lelked olyan, mint a főnix, mindig képes újjáéledni, tehát a “halála” csupán egy kifejezés. Mindenki lelke az élet és a fejlődés különböző szakaszain megy keresztül. Az idő múlásával lelkünk megváltozik, hogy tükrözze tetteinket és jelenlegi helyzetünket. Sajnos van, hogy a lélek is haldokolhat annak jeleként, hogy valami nagyon nem stimmel az életedben.

Mi van?! A lelked haldoklik? De hát a lélek halhatatlan! Nyugi, ez még mindig így van! Viszont nem csak a test eshet át a halálon, hanem úgynevezett spirituális halált is tapasztalhatsz. A lelked olyan, mint a főnix, mindig képes újjáéledni! Mindenki lelke az élet és a fejlődés különböző szakaszain megy keresztül. Az idő múlásával lelkünk megváltozik, hogy tükrözze tetteinket és jelenlegi helyzetünket. Sajnos van, hogy a lélek is haldokolhat annak jeleként, hogy valami nagyon nem stimmel az életedben.

Amikor nem vagyunk megelégedve az életünkkel, nem állunk összhangban az Isteni Tervünkkel és változásra szorulunk, lelkünk spirituális halált tapasztal azért, hogy megújuljon, felfrissüljön, és a helyes útra tereljen. Az ilyen jellegű megvilágosodás nem mindig kellemes, hiszen szenvedéssel és megzuhanással is járhat. Miután a legtöbb embernek tapasztal egy teljes összeomlást, egyfajta szellemi halált, utána bekövetkezik náluk a lelki újjászületés és százszor jobban fogják érezni magukat, meglelve az életútjukat!

  1. Ki vagy égve

Folyamatosan fáradt vagy, kimerült, és semmi sem kelt benned érdeklődést. Testi és lelki fáradtság lett rajtad úrrá.

2. Nem érzed sehol otthon magad.

Bárhová is mész, van ez a kellemetlen érzésed: nem tartozol ide. Sehol sem érzed jól magadat, pláne nem otthonosan. Úgy érzed, hogy nem illesz be sehová, nem ott vagy, ahol lenned kellene.  Ez a kellemetlen érzés néha arra vehet rá, hogy elszeparálódj másoktól.

3. Úgy érzed, hogy tehetetlen vagy.

Úgy érzed, beleragadtál a jelenlegi helyzetedbe és nem tehetsz semmit. Nem vagy képes változtatni. Nem tudod irányítani az életedet. Tehetetlennek és csalódottnak érzed magad. Ez a tehetetlen érzés azt jelzi, hogy készen állsz a változásra.

4. Úgy érzed, hogy az életednek nincs értelme.

Úgy érzed, mintha csak élnéd az életet, és nem csinálsz semmi fontosat. Azt akarod, hogy az életednek értelme legyen. Minden nap felébred benned a vágy, hogy tegyél valami hasznosat, értékeset a világért és magadért, hogy valami érdekessel foglalkozz. Mélyen elégedetlen vagy a jelenlegi munkáddal, és új célt keresel az életben.

5. Folyamatosan kételkedsz magadban

Nem bízol a képességeidben, sem önmagadban. Folyamatosan kritizálod és lehúzod önmagad. Semmiben sem vagy biztos, amiben korábban az voltál. Nem tudod, hogy a helyes úton jársz-e, hogy mi a szereped az életben. Önbizalom- és szeretethiány jelet tapasztalhatod.

6. Tele vagy lelki terhekkel.

Sokszor gondolsz arra, hogy feladod. Mert elégedetlen, boldogtalan vagy. Senki és semmi sem okoz örömet. Túl sok negatív érzelem és emlék dolgozik benned, le vagy terhelve. Tele vagy csomagokkal, lelki terhekkel, amiket magaddal cipelsz. Ez a halál és újjászületés része. El kell engedned, ami nem szolgál, ami nem ad hozzá az életedhez, legyen az személy vagy hiedelem.

7. Úgy érzed, hogy nem teljes mértékben használod ki a lehetőségeidet.

 Az önkritikánál a lelkünk a legnagyobb áldozat. Amikor kritizálod magad szenved a lelked. Ha nem vagyunk a helyes úton, nem teljesítjük a sorsunkat, még jobban kritizáljuk magunkat. Amikor a helyes útra állítjuk magunkat, újjászülethetünk, és elérhetjük valódi célunkat, amiért születtünk.

8. Úgy érzed, mintha egy ördögi körben lennél.

Néha azt érzed, csapdába estél. Ugyanazokat a hibákat véted, ugyanazok a kellemetlenségek történnek veled. Egyik tetted egy másik kellemetlen tettet szül. Ráadásul olyan, mintha akadályoztatva lennél, nem tudsz kitörni ebből a helyzetből. Szerencsére azonban, amikor végre átéled egy spirituális újjászületést, akkor újra szabad leszel és tiszta lappal kezdhetsz.

9. Üresnek érzed magad.

Úgy érzed, valami hiányzik az életedből, sőt, egészen belőled. Ez persze a depresszió egyik tünete is, de ha sok másik itt található jellel összevág, az a spirituális haldoklás jele is lehet.

10. Gondolataid éjjel ébren tartanak.

Ez igaz a depressziós emberekre, azokra, akik alvászavarral küzdenek, de még a kreatív emberekre. És ha a többi jel közül több is igaz rád, akkor a lelked haldoklását is jelentheti. Amikor megpróbálnál aludni nyugtalan leszel és feszült. Az üresség érzete vagy épp a gondjaid járnak a fejedben.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Így vigasztalnak a spirik! – 6 dolog, amit egy spirituális alkat mondhat egy gyászolónak

leadkép és forrás: consciousreminder.com

gifek: imgur.com

Ezt olvastad már?