A népszerű horror, A Démonok között második része is igaz történet. A valahol csak úgy emlegetett enfieldi poltergeist történet, egy egyedülálló anya és három gyermeke megpróbáltatásáról szól. Londoni otthonuk lett a kísértetjárás színtere, majd a fejetetejére állított mindent és megszállta Janetet.

Mikor kezdődött az enfieldi kísértetjárás?

A Démonok között 2 is igaz történet. Egy egyedülálló anya, Peggy Hodgson enfieldi házában 1977. augusztus 30-án este kezdtek a kísértések. Ezen az éjszakán mondta lánya, Janet, hogy testvérei ágya remeg. Másnap este Mrs. Hodgson zajt hallott az emeletről. Belépett a gyerekek szobájába, és látta, hogy egy komód mozog. Megpróbálta megállítani a nehéz tölgyfa bútort, de az az ajtó felé mozdult, és arra a következtetésre jutott: egy láthatatlan erő megpróbálja csapdába ejteni őket a szobában.

Azután kezdődött a paranormális tevékenység, hogy Ouija táblával játszottak

Janet Hodgson (11) és nővére, Margaret (12) egy Ouija-táblával játszottak közvetlenül a természetfölötti tevékenység megkezdése előtt. Emellett volt egy öccsük, a 7 éves Billy.

Furcsa kopogást hallottak és a bútorok valóban mozogtak

Kopogást hallottak a falból, ami állítólag annyira megijesztette a családot, hogy mindnyájan ugyanabban a szobában aludtak, miközben világított a lámpa. Vic Nottingham, a szomszéd azt állítja, hogy amikor a család kérésére bement az otthonukba körbenézni, a falon és a mennyezeten kopogást hallott, amitől ő is kissé megijedt.

A bútorok mozgását pedig egy rendőrnő is megerősítheti, Carolyn Heeps, aki nyilatkozatot írt alá arról, hogy tanúja volt annak, miszerint egy karosszék lebegett a padló fölött. Összességében több mint 30 tanúja volt hasonló furcsa eseményeknek. A bútorok mozgása mellett állítólag szemtanúi voltak a repülő tárgyaknak, a semmiből jövő hideg szellőnek, a fizikai támadásoknak, a padlón megjelenő víztócsáknak, a falfirkáknak és a leghihetetlenebbnek: a spontán meggyulladt gyufáknak.

Viszont a rendőrség nem segített az ügyben mindezek ellenére sem. Nem minősült rendőri ügynek, mivel senki nem szegte meg a törvényt.

Fotó: Pinterest

Nem fordultak lefelé a keresztek

A filmben van egy drámai jelenet: a szobában a keresztek egyszerre fordulnak le. A valóságban nem történt ilyen. Egyébként érdemes tudni, hogy valójában a fejjel lefelé álló kereszt hagyományosan nem a gonosz szimbóluma. Szent Péter keresztje, akit fejjel lefelé feszítettek, mert úgy érezte, hogy nem méltó keresztre feszíteni ugyanúgy, mint Jézust.

Janet Hodgson valóban lebegett, de…

A filmben Peggy lánya, Janet magasra emelkedik a levegőben, és a plafonhoz szorul. A való életben ez nem egészen így történt.

A valódi Janet Hodgson “levitáló” fotói csak rövid kisebb mutatnak. Sokan azt hitték, hogy egyszerűen leugrott az ágyáról. A kérdéses fotókat Graham Morris, a Daily Mirror fotósa készítette, miután a család felvette a kapcsolatot a sajtóval. „A lebegés félelmetes volt – emlékezett vissza Janet-  mert nem tudtad, hova fogsz leszállni.”

A család állításait két tanú, egy pék és egy hölgy támasztotta alá, akik kint haladtak el mellettük, és azt állították, hogy látták Janetet az ágya felett lebegni, amikor felnéztek a szobába.

Fotó: Pinterest

Ed és Lorraine Warren démonológusok kivizsgálták az esetet

A paranormális kutatók, Ed és Lorraine Warren, 1978 nyarán röviden kivizsgálták az Enfield Poltergeist esetet. Csak ketten voltak rá hajlandóak a sok paranormális nyomozó közül, akik ellátogattak Hodgsonék észak-londoni otthonába, a Green Street 284-be. Az enfieldi Poltergeist-ügyről szóló legtöbb cikk nem is említi a Warreneket, ami arra enged következtetni, hogy szerepük az ügyben elég minimális volt.

De nyilvánosan kijelentették, hogy meg vannak győződve arról, hogy a természetfeletti felelős a házon belüli furcsa eseményekért.

Illetve a Daily Mirror felhívta a Pszichológiai Kutatások Társaságát, akik Maurice Grosse-t küldte az eset kivizsgálására. A házban való tartózkodása alatt Grosse elmondta, hogy több mint 2000 különböző természetfeletti tevékenységnek volt tanúja.

Fotó: Pinterest

Janet Hodgsont csakugyan egy Bill Wilkins nevű szellem szállta meg

A film ezen részét bizonyos mértékben az igazi Janet Hodgson hangszalagjai ihlették. A felvételeken hallható, ahogy egy kísérteties, démoni hangon megszólal, amely állítólag Bill Wilkinsé, egy olyan férfié, aki néhány évvel ezelőtt a ház nappalijában halt meg. „Közvetlenül a halálom előtt megvakultam – mondta a hang -, majd a földszinti sarokban lévő székben haltam meg.” Ez pedig igaz, mert az Enfield kísértetjárás vizsgálata során Bill Wilkins fia, Terry megerősítette.

„Úgy éreztem, hogy olyan erő használt, amelyet senki sem ért meg” – mondta az igazi Janet Hodgson 4 évvel később az Egyesült Királyság csatornájának. ” „Nem vagyok biztos benne, hogy a poltergeist valóban “gonosz “volt. Szinte olyan volt, mintha a családunk része akart volna lenni. Nem akart bántani minket. Ott halt meg, és pihenni szeretett volna. Csak rajtam keresztül és a nővéremmel tudott kommunikálni. “

Mi történt a Hodgson családdal, miután a paranormális tevékenység alábbhagyott?

Amikor az Enfield Poltergeist eseményei alábbhagytak és a sajtó figyelmessége elhalványult, a család különféle kihívásokkal nézett szembe. Janet fiatalon házasodott, miután 16 évesen elhagyta otthonát. Öccse, Johnny 14 évesen halt meg rákban. A család állításai arról, hogy valami paranormális dolog van jelen a házban, egészen Peggy haláláig tartott aki 2003-ban meghalt mellrákban. Janet maga is elvesztett egy gyereket, egy fiút, aki 18 éves korában halt meg álmában.

Mondani sem kell: sokan ennél az eseténél is azt hiszik, hogy. A fényképeket, a hangfelvételeket meghamisították. Talán Janet tourette-szindrómás volt. Vagy lényegében az egész nem más, mint kitaláció. Mindenki döntse el maga, hisz-e az eset valódiságában vagy sem.

Főkép: Pinterest Forrás: historyvshollywood.com, people.com

Ezt olvastad már?