Létezik egy láthatatlan könyvtár. Idáig úgy hangzik, mint egy Indiana Jones film, vagy mint egy izgalmas fantasy kezdete? Akkor folytatom. Ebben a könyvtárban olyan krónikák vannak, amelyekben a múltról, a jelenről és a jövőről van szó. Mindenről és mindenkiről. A világról. Rólad, rólam, meg rólatok.

A világban minden energiából áll, ami rezeg. Az emberek, élőlények, a tárgyak, minden. Az energia pedig molekulából, atomból, szubatomi részecskéből áll.   Az Akasha pedig egy energiatartomány, amiben minden valaha létezett és létező, illetve eljövő dolog lenyomata megtalálható benne. Minden és mindenki rá van csatlakozva az Akasha energiamezejére, ezáltal mindenki össze van kapcsolva egymással. Egyfajta archívuma a megtörtént a leendő dolgoknak.

Ebbe a könyvtárba fizikai kézzel-lábbal nem juthatunk be. Csak a lelkünk, a szellemünk képes rácsatlakozni, odajutni. Ezekhez a krónikákhoz elsősorban csak Isten (illetve a vallásonként eltérő Legfőbb Hatalom), és az angyalok juthatnak hozzá. Ellenben mi is képesek vagyunk arra, hogy belepillantsunk. Talán már meg is történt! Sokunknak álmunkban sikerül is. Másoknak pedig a hatodik érzékükön keresztül és olyankor kapnak olyan infót, amire máskor nem is gondoltak volna. Egy jó ötletet vagy az lehet az érzésünk, mintha kicsit megvilágosodtunk volna. Megértheted a sorsodat, az életfeladatodat, a múltban gyökerező félelmeidet, fóbiáidat és fel is oldhatod őket. Elősegítheti a tudatos életet. Mindezáltal pedig fény derülhet a lelki eredetű betegségeidre is. Sőt, így fejlesztheted önmagad és a képességeidet is! De azt is megérezhetjük, megálmodhatjuk így, hogy egy szerettünkkel történni fog valami. Aztán gondolj csak a jósokra és a látnokokra… vajon honnan tudhatják, illetve tudhatták a jövőt az olyan nagy emberek, mint Nostradamus?

Miért ilyen szelektíven kapjuk az infókat? Mert általában azzal függ össze, ami vagy aki fontos nekünk. Vagy szükségünk van arra, hogy megtudjunk valamit.

Egyesek pedig azért állítják a szolgálatukba, hogy segíthessenek másoknak.  Egyes alternatív gyógyászok és ezotériával, spiritualitással foglalkozó terapeuták kezelés során is rácsatlakozhatnak, hogy segítsenek megtalálni a személlyel kapcsolatos az adott blokkot, problémát az életében. Segíthetnek megérteni a sorsát, az életfeladatát.

Az ezoterikusok azt mondják, hogy alapvetően mind rá vagyunk csatlakozva arra az energiamezőre, síkra, ahol a könyvtár található, de csak akkor nyerünk bepillantást a tudásba, ha tudatosan keressük vele a kapcsolatot, például meditáció útján.

Aztán ott van az osztrák ezoterikus író és filozófus, Rudolf Steiner, aki többször is belepislantott már a krónikákba. Ő is amondó, hogy a könyvtár egy kollektív tudat egy energiamezőn, amiben minden létező dolog megtalálható, nem csak tények, hanem gondolatok, érzések, vágyak, döntések is.

Ugyanakkor teljesen logikus, hogy nem lógunk ezen a könyvtáron 0-24 órán keresztül. Olyan, mint az online játékfüggőség, egy csomó hátulütője van és nem csak az, hogy megfeledkeznénk a valódi életről és szeretteinkről. Hanem mert nem egészséges állandóan a múltban szüttyögni, hiszen már úgyis megtörtént. Persze, érdekesnek-érdekes és sokat tanulhatunk belőle. De ugyanígy nincs sok értelme a jövőn agyalni, ami meg még sem történt. Igen, fel lehet így legalább készülni dolgokra, bár ha meg sorsszerű, akkor úgy sem tudjuk elkerülni. Bár az is igaz, hogy a jövőnk folyamatosan változik. Miattunk. Hiszen a szabad akarattal képesek vagyunk befolyásolni a jövőnket. Harmadrészt kikészítené az agyunkat a sok (felfoghatatlan) tudás. Néha a hétköznapi életünk is problémás, nem kellene tovább bonyolítani, nem igaz? Ezért kell megérni a tudatos használatra!

Hogy tud rajtunk segíteni az Akasha-krónika?

Nem csak azzal, hogy belekukucskálunk a jövőbe…

Hanem segíthet megérteni a múltban történt eseményeket, tanulhatunk a hibáinkból. Felfedezhetjük az előző életinket, amelyekből szintén okulhatunk. A korábbi eseményeket megismerve oldhatjuk is magunkat. Megérthetjük a sorsunkat vagy éppen a jelenünket. Útmutatást, segítséget kaphatunk, hogy merre menjünk tovább, megoldást a problémáinkra. Lényegében elősegíti az önismeretünket. Elindít a megvilágosodás útján és megerősítheti a kapcsolatunkat a Felsőbbrendű Énünkkel.

Tudományos magyarázat

Az Akasha szanszkrit szó, melynek jelentése „ég” vagy „éter”.Az egyik verzió szerint I. e. 265 körül élt az indiai Asóka (szanszkritül Asa-ka) császár. Amennyiben a császár nevét visszafelé olvassuk, akkor meg is kapjuk az “Akasá”-t. A régészek szerint a császárnak óriási könyvtára volt, hogy megőrizhesse az utókor számára a világ minden tudását. Az indiaiak még most is hisznek egy titkos könyvtár létezésében, ami valahol a Himalája belsejében található.

 

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: boordaf.deviantart.com

Forrás: Rudolf Steiner: Az Akasha Krónikákból Edgar Cayce: Az akasha-krónika titka Hodnik Ildikó: A lélek teste

 

 

Ezt olvastad már?