Mi a szinkronicitás? Nagyon leegyszerűsítve az, amikor csak döbbenten állsz egy esemény láttán, megtapasztalván és azt mondod, „bakker, ez nem lehet véletlen”. Ilyenkor mikor találkozol valakivel, megvalósul a tegnapi álmod egy jelenete vagy üldöznek a számok, pedig „lehetetlen”. Ha szinkronicitásról van szó, hát semmi sem az!

Magát a szinkronicitás szót először a pszichológiában svájci pszichológus, Carl Gustav Jung kezdte használni valamikor az 1920-as években. Jung úgy vélte, hogy a szinkroncitás a spirituális ébredés alapvető eleme, hogy felismerjük ezeket a „véletleneket”, amik csak nekünk tűnnek annak, mert amúgy nagyon is összhangban állnak az események. Erre van szükség ahhoz, hogy elhagyjuk az egocentrikusságot, hogy mi irányítunk mindent. Út az ösztönvilágba, ahol fel kell tudni ismerni azt, hogy nem minden felett van hatalmunk és a dolgok csak úgy megtörténnek. Szerinte a kiindulópont az emberi tudatban gyökerezik, ami meg ugye kapcsolatban áll az univerzummal, aztán mikor elérünk egy bizonyos szintet vagy történik velünk egy kirívó esemény (akár halálközeli élmény, tragédia, születés) átjönnek az univerzum üzenetei a valóságunkba.

De mégis… mi a szinkronicitás? Mondjuk úgy, hogy az, amikor kettő vagy akár több dolog is egyszerre történik, összefüggésben állnak egymással, pedig „lehetetlennek” tűnik. Vagyis véletlenek(nek) (tűnő) sorozata, tehát gyakran ismétlődik. Csakhogy mi spirik tudjuk, hogy nincsenek véletlenek.

Gondoljunk csak bele, hogy mindennek oka van és nincsenek véletlenek és létezik valamiféle sors is. Több ezer alkalom lehetett már az életünkben, amikor tudattalanul ilyen „véletlenek sorozatát” éltük meg és ennek köszönhetően találkozunk a párunkkal, barátainkkal vagy lett belőlünk bűvész. Persze nehezebb észrevenni ezeket az eseményeket történés közben, de sokszor utólag egyenesen kiszúrják a szemünket.

Tessék egy példa, hogy könnyebben megértsd a szinkronicitást: Azt mesélem neked, hogy egy fekete macskával álmodtam. Erre ott, ahol vagy(unk), megjelenik egy igazi fekete macska… azon kívül, hogy rémpara, ez a szinkronicitás.

Mint ahogy az is, ha észreveszed, hogy a blokkon a például 333-az forintot fizettél. Este pedig a 333-as szobát adják neked a hotelben. Másnap a 333-as buszra kell szállnod állásinterjúra menet, de fogalmad sem volt arról, hogy erre a járatra lesz szükséged.

Sőt, az is annak számít, hogy arra gondolsz, felhívod egy ismerősödet, mert ezer éve nem találkoztál vele. Aztán napközben szóba elegyedsz valakivel, aki pont felhozza az illetőt. Végül nap végén felhív téged a szóban forgó ismerős vagy össze is futsz vele.

Természetesen az is szinkronicitás, ha egy szép napon találkozol valakivel, akár egy régi barátoddal és a beszélgetésből az derül ki, hogy majdnem ugyanazok a dolgok történtek veletek.

Ezekből a példákból láthatod, hogy a szinkronicitás számos formát ölthet. Lehet egy dal, személy, név, szám, tárgy, élőlény, szimbólum, szinte akármi. Egy jel, egyenesen az Univerzumtól.

Ugyanakkor Paul Kammerer, osztrák biológus volt az, aki elsőként kutatta a szinkronicitás jelenségét méghozzá tudományos módszerekkel. Mivel számára is a tény, hogy bizonyos dolgok, események szokatlan gyakorisággal újra és újra megesnek, nem magyarázható puszta véletlennek. Krammer arra jutott, hogy hasonló hasonlót vonzza, (tehát a felakarod hívni az ismerős példa nyomán az, hogy gondolsz rá, majd beszéltek róla és előkerül a személy) és hogy az egybeesések nyomán megvilágosodó jelentésen van a hangsúly, ami különösen fontos az egyén számára, aki az „üzenetet” kapta. Ugyanis ezek az üzenetek mindig személyesek, az fejtheti meg, – illetve kell – aki kapta őket.

Krammer és Jung gondolatmenete is egyezik abban, hogy ezek a „véletlenek” valamiféleképpen a valóságot, a valódi világot segítenek megismerni. Ugyanakkor biológusként nyilvánvaló volt számára a természet alapvető tulajdonsága: az ismétlődés.

Egy szó, mint száz: nincsenek véletlenek. Mindennek oka van, még akkor is, ha elsőre nem így tűnik a számunkra, ne parázzunk, majd később megértjük. Istennek, az égieknek, az Univerzumnak mindig konkrét szándéka még ha „véletlennek” is próbálja álcázni.

Ha szeretnéd minél többször megtapasztalni – vagyis üzit kapni az Univerzumtól vagy éppen Istentől – nincs más dolgod, mint tágra nyitni a szemedet és az érzékeidet, figyelni és fejlődni!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Leadkép:  peacequarters.com

Gifek: imgur.com

Forrás: David Wilcock – Az Univerzum Bibliája

Allan Combs, Mark Holland – Szinkronicitás ​– Egybeesések a tudomány és a legendák történetében 

Szólj hozzá!
Ezt olvastad már?