Rossz érzésed van. Érzed, egészen a gyomrodban. Émelyegés fog el, ha egy találkozóra gondolsz. Végig kell menned a sötét utcán egyedül, de görcsbe rándul a gyomrod a gondolatra. Igen, talán félsz. Lehet, csak a stressz okozza a tüneteket. Vagy sokkal inkább a „bélösztönöd” jelez!

Mi az a bélösztön?

Bélösztönöd az a fizikai reakció, amelyet a körülötted és a benned zajló események váltanak ki.

Amikor jelentős „bélérzetet” tapasztalsz, a tested elsődleges választ ad a tudatalatti információkra. A bélösztön célja az, hogy megvédjen. Mivel a bélösztönöd a legősibb és legelső „hatodik érzéked”, ez az, amelyre leginkább támaszkodhatsz.

Bélösztönre jó példa az előbb felvetett sötét utca. Menten el fog a rosszullét, ha arra gondolsz, hogy végig kell ott menned. Ez az érzés a bélösztönöd figyelmeztetése: veszélyben vagy. Ezután megpillanthatsz egy hátborzongató férfibandát az utcán, így az ösztönöd megmentett attól, hogy esetleg kiraboljanak vagy ennél is rosszabb dolog történjen veled.

Hogyan működik a bélösztön?

Egyszerűen fogalmazva, a tested olyan, mint a televízió képernyője, amelyen tudatalattiid (a rádióhullámok) továbbítják az információkat. Amikor megtanulod olvasni a testedet, képes leszel pontosan ráhangolódni a bélösztönödre.

A következő jeleket küldheti a bélösztönöd:

  • Hirtelen rettegés vagy félelem (minden ok nélkül)
  • Erős késztetés valamire
  • Hidegrázás, libabőr vagy „bizsergés” a gerincen
  • Hányinger vagy fizikai nyugtalanság
  • Hirtelen folyamatos feszült készenléti állapot alakul ki a lehetséges veszély elkerülésére
  • Tiszta és határozott hang benned, amely arra utasít, hogy csinálj / ne tegyél valamit

Ezeket a jeleket egyszerre is tapasztalhatod vagy csak egyet, esetleg kettőt.

Még egy kicsit részletesebben: ezt a 7 gyomorból fakadó megérzést nem sosem szabad figyelmen kívül hagynod:

 1. „Veszélyben vagyok.”

Ne feledd, hogy a bélösztönöd azt tükrözik, amit a tudatalattit már tud. Bár lehet, hogy nem tudod pontosan meghatározni, pontosan mi a veszély, mégis hallgasd meg ezt a belső figyelmeztetést.

 2. „Veszélyben vannak.”

Igen, lehet, hogy őrülten hangzik. De ha valóban úgy érzed, hogy valaki veszélyben van, mondd el neki. Nincs vesztenivalód. Lehet, hogy megakadályozod, hogy az illető nagy hibát kövessen el vagy veszélybe kerüljön.

3. „Ez nem a helyes döntés.”

Ha erős és világos érzésed támad azzal kapcsolatban, hogy amit csinálsz, az nem megfelelő, figyelj oda. Még akkor is, ha nincs erkölcsi vagy logikai oka annak, hogy így érezz, vedd figyelembe!

 4. „Segítségre van szükségem”

Bélösztönöd nemcsak figyelmeztet a veszélyre, hanem segít megőrizni az érzelmi jólétedet is. Ha erős érzés érkezik arra, hogy segítségre van szükséged (akár fizikailag, érzelmileg, mentálisan vagy lelkileg), keresd meg!

 5. „Segítenem kell nekik.”

Egyszeriben felmerülhet benned elsöprő vágy, hogy segíts valakinek. Lehet, hogy nincs racionális oka. Úgy tűnhet, hogy a másik személy teljesen rendben van. De ne hagyd, hogy a látszat becsapjon. Beszélj az illetővel. Kérdezd meg, hogy van. Ettől kiszolgáltatottnak vagy kényelmetlennek érezheted magad, de jobban érezheti magát tőle az illető vagy akár meg is mentheted!

6. „Valami nem jó/nem működik a testemben.”

A bélösztöne ritkán hazudik az egészségi állapotukról. Ha hirtelen erős és egyértelmű vágy merül fel benned, hogy orvoshoz kell menned, tedd meg. Kérj teljes körű kivizsgálást, és még akkor is, ha semmi sem merül fel. Tudod: jobb félni, mint megijedni!

7. „Ez az!”

Gyakran, amikor elhívás történik, megleled a spirituális utadat, jól döntesz, megkapod az álommunkát vagy megkapott a vágyott lehetőséget, a bélösztönöd azonnal értesít. Ha erős és tiszta érzést kapsz, amely gyakorlatilag egy „IGEN” sikoly, ne hagyd figyelmen kívül! Épp megerősít abban, hogy jó úton jársz és megóvhat attól, hogy rossz útra térj!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

leadkép

forrás

Szólj hozzá!
Ezt olvastad már?