Nem egy, hanem többféle szellemi vezetőt különböztetünk meg. Szellemi vezetőd lehet az a személy, akit elfogadsz mesterednek, tanárodnak és jelenleg éppen hús-vér ember. Szellemi vezető lehet egy angyal, istenség, totemállat is. Sőt, egy elhunyt rokonunk is szellemi vezetővé avanzsálódhat. Mi több, akár előző életedből is feltűnhet egy! De azokból is lehetnek, akik már legalább egyszer éltek a Földön, majd felemelkedtek és mester lett belőlük.

Kiből lehet szellemi vezető?

Mindabból, akiket az előbb elsoroltam…

Illetve, ha esetleg van köztetek olyan, akinek hite, nézetei túlmutatnak a mi galaxisunkon, akkor számukra opció lehet az is, hogy másik bolygóról, galaxisból talál rájuk a szellemi vezető.

Milyen lehet a szellemi vezető?

Gyakran teljesen átlagos külsejű. Egyrészt azért, mert maguk is emberek voltak. Másrészt, mert érthető, ha emberi formát vesznek fel, hogy könnyebb legyen nekünk befogadnunk. Persze ha angyal, esetleg állat, akkor értelemszerűen az adott állat formájában jelenik meg vagy az angyal szárnyas lényként, fénypacaként.

Ám az is előfordult már, hogy valaki nem látta, csak érzékelte a jelenlétét.

 

tarotfali.web.tr

Egyesek arról számoltak be, hogy szellemi vezetőjük intelligens, nagy tudású és sok esetben jó humorú. Nem csoda, hiszen ők már magasabb intelligenciával, tudással rendelkeznek, nem akadályozzák őket a korlátokkal teli test és jóval többet tapasztaltak, mint mi.

Milyen céllal kereshet meg?

A szellemi vezető megjelenhet a hívásodra, de akár önmagától is, ha úgy érzékeli, éppen ugyanazon mész keresztül, amin ő és a segítségedre lehet benne, mivel megeshet, hogy egy bizonyos életterület mestere lett. Esetleg alapból úgy ítéli meg, hogy útmutatásra, segítségre van szükséged. Szeretne segíteni egyes terveid megvalósításában vagy az életcélod, sorsod beteljesítésében. A szellemi vezető mindig csak felajánlja, hogy segít neked, nem vagy köteles elfogadni és ő sem fog önkényesen beleavatkozni az életedbe. Ez alapján legalább már meg is tudhatod mitől lesz valaki igazi vezető. Sosem tukmálna rád olyat, amit nem akarsz, amit baromira ellenzel.

Az viszont előfordulhat, ahogy mondjuk Illés próféta esetén is, akinek hiába mondta az Úr angyala, hogy arra született, hogy próféta legyen, a jó Istennek sem akart az lenni, ezért bejárt egy hosszú, kalandos, tapasztalással teli rögös utat, míg végül magától jött rá, hogy igen, az akar lenni. Ilyen veled is előfordulhat.

Felemelkedett Mesterek – theartofancientwisdom.com

Vannak szellemi vezetők, akik csak addig vannak melletted, míg megoldasz egy problémát, túljutsz egy időszakon, megleled az utadat. Mások egész életen át egyengetik az ember útját. Attól függ, mi a cél.

Ha minden igaz, Seth is akkor jelent meg Jane Robertsnek, mikor készen állt rá. Dettó ugyanez Abraham meg Esther Hicks esetén. Sőt, ez történhetett a brazil Chico Xavierrel is. Akkor jelentek meg a médiumoknak, mikor megérettek rá és akkor kezdték el megosztani velük a tudásukat, ami persze a mi érdekünkben is történt, hogy nekünk is átadhassák.

Gyakran megesik az – sokszor tudattalanul – hogy híres írókat, zeneszerzőket – vagy csak egy-egy jelentős művüket – szellemi vezetők súgták, ihlették, pont azért, hogy tudásukat, üzenetüket eljuttassák az emberekhez.

Sok esetben ezt úgy teszik, hogy különös álmot mutatnak, vagy furcsa érzést küldenek. Többféle csatornán keresztül is igyekezhetnek kapcsolatba lépni velünk.

Még az sem kizárt, hogy életed során nem egy, hanem több szellemi vezetőd lesz. Így tanulhatsz jobban változatosabban, ezáltal lehet igazán gazdag a hited. Elvégre a legtöbb mester más-más dologhoz ért, ezért mindig a legmegfelelőbb szellemi vezető terelget téged.

Tehát a valódi szellemi vezető tanácsokat ad, intelmeket súghat, de nem dolga és nem is akarja irányítani az életedet. Nem veszi el előled a tapasztalás lehetőségét. Ezért soha ne is várd el tőle, hogy majd ő megoldja az összes problémádat. Soha nem sértené meg a szabad akaratodat.

Természetesen olyan formában is segíthet, hogy gyógyító energiát, erőt, szeretetet küld neked. Abban segít, amiben tud és megkérjük rá. Már csak azért is megbízhatsz benne, mert a szellemi vezető ismeri a múltadat, jelenedet, de akár a jövődet is.

Felakarod venni a kapcsolatot a szellemi vezetőddel?

Ha úgy érzed, megérettél rá vagy szükséged lenne az útmutatásra, segítségre, tedd azt.  Eldöntheted, hogy vakon hívod azt, aki támogatni szeretne téged (ugyanis gyakran csak erre várnak, hogy készen álljunk) vagy választasz egy konkrét szellemi vezetőt, akár felemelkedett mestert, akik a fejlődés egy magasabb fokára jutottak. Ha az utóbbira voksolsz, akkor fontos, hogy jól gondold át, kit hívsz. Olyan legyen, akire éppen szükséged lehet, aki átsegíthet azon az időszakon, amiben éppen vagy.

A legáltalánosabb módja annak, hogy felvedd vele a kapcsolatot, az a meditáció, esetleg az ima. Meg kell nyitnod számára a lelkedet, légy befogadó az energiájára, tudására.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

A világhírű brazil médium, aki feltárta nekünk a túlvilágot – Chico Xavier

 

Leadkép: grandmachandra.com

Gifek: imgur.com

 

Ezt olvastad már?