A solfeggio frekvenciák olyan speciális hangszínek, amelyek elősegítik a test és az elme egészségének különböző aspektusait. Sőt, gyógyító és rezgésnövelő hatással bírnak. Ezek a frekvenciák az ókori történelemig nyúlnak vissza. Azt mondják, hogy mind a nyugati kereszténységben, mind a kelet-indiai vallásokban használt alapvető hangok, amelyek megtalálhatóak a gregorián szerzetesek énekében és az indiai szanszkrit zenékben is.

A hang a létező egyik legtisztább energiaforma. A hang inspirál minket, felemel, segít kommunikálni, kifejezni magunkat és még a gyógyító erővel is bír. A hanghullámok és a frekvenciájuk hatással van a DNS-re. A DNS viszi a sejtbe az információt, ezért nem mindegy, milyen hatások érik.

Mik a solfeggio frekvenciák?

A solfeggio frekvenciák 7 zenei hangsor, amelyet állítólag a gregorián szerzetek használtak az énekükben.

Dr. Joseph Puleo által 1974-ben újra felfedezett solfeggio frekvenciák állítólag mélyen behatolnak a tudatos és tudatalatti elmébe és serkentik a belső gyógyulást. Kutatásai során matematikai számításokkal fedezte fel a frekvenciákat, amelyek visszahozzák a testet egyensúlyba és elősegítik a gyógyulást.  Ha minden igaz, ezek a számok valamiképp megjelennek a Bibliában, a Számok könyvében is.

1988-ban Dr. Glen Rein biokémikus felfedezést tett, amely megerősítette az ősi szellemi hagyományok megértését, amikor tesztelte a különböző zenék emberi DNS-re gyakorolt ​​hatását.

Rein négyféle, különböző frekvenciájú – gregorián, szanszkrit, klasszikus és rock – zenének tette ki DNS-t. Képes volt felmérni az egyes zenei típusok hatásait, így derülhetett ki, hogy gregorián és a szanszkrit énekeknek voltak a legpozitívabb, sőt gyógyító hatással a DNS-re nézve.

Ezek a Solfeggio frekvenciák:

DÓ – 396 Hz – a bánatot örömmé, a bűntudatot pedig megbocsátássá változtatja. Az elengedés frekvenciája, ami megszabadít a félelmektől. A gyökércsakra kiegyensúlyozására szolgál.

RÉ – 417 Hz – kitisztítja a negativitást, a mérgező gondolkodásmintákat. Továbbá eltávolítja a tudatalatti elzáródásokat és a korlátozó hiedelmeket, de még a káros szokásoktól is megszabadít. Előmozdítja a változást és elgörgeti az akadályokat az utadból. A szakrális csakra kiegyensúlyozására szolgál.

MI – 528 Hz – a szerelem, a szeretet, frekvenciája. Helyreállítja az egyensúlyt, helyrehozza a DNS-t, mivel sejtgyógyítási folyamatokat indít be. Illetve növeli a tudatosságot. Segít a napfonat csakra kiegyensúlyozásában és hangolásában, amely több önbizalmat és önbecsülést ad. Sőt, a csodák tónusának is nevezik, mert átalakulást és csodákat hoz az életedbe. Végezetül segítségedre lesz a stressz és szorongás feloldásában.

FÁ – 639 Hz – erősíti a kapcsolatokat, legyen szó a szerelmi, családi vagy baráti kapcsolatokról, de a két agyféltekét is segít összekapcsolni. Növeli a megértést, a toleranciát, a személyek közötti harmóniát és az empátiát. A szívcsakra kiegyensúlyozását is szolgálja.

SZÓ – 741 Hz – megtisztítja a testet mindenféle méregtől és növeli a mentális tisztaságot. De nemcsak a testet, hanem az otthont, a munkaterületet is képes megszabadítani a káros elektromágneses sugárzásoktól. A torokcsakra kiegyensúlyozására szolgál.

LÁ – 852 Hz – felébreszti az intuíciót és segít visszatérni a belső békéhez, a belső erőhöz, a lelki egyensúlyhoz.  A feltétel nélküli szeretet frekvenciája. Ez a hangnem segít az illúziók átlátásában és a legmagasabb igazság felfedezésében, de még abban is a szolgálatodra lesz, hogy nyíltabban kommunikálj a Szellemmel. Lehetővé teszi a sejt számára, hogy magasabb energiaszintű rendszerré alakuljon. Harmadik szem csakra kiegyensúlyozására szolgál.

TI – 936 hz –  aktiválja a koronacsakránkat és felkelti a pozitív energiát és rezgéseket, és segít kapcsolatba lépni a forrásunkkal. Amikor a koronacsakra felébred és megnyílik, elérjük a legmagasabb rezgésállapotot, és ez megnyitja a hozzáférést a végtelen kozmikus energiához. Ez a frekvencia újra összekapcsol téged a szellemmel. Lehetővé teszi, hogy megtapasztald az egységet és kapcsolatba lépjen a szellemi világgal. Elősegíti a sejt egyfajta „megvilágosodását” és a magasabb szintre történő átalakítását.

Hogyan használd a solfeggio frekvenciákat?

  • Használhatod háttérzeneként a napi tevékenységekhez.
  • Meditáláshoz vagy jógához is tökéletes.
  • Akár elalvás előtt is hallgathatod.
Forrás: lonerwolf.com, meditativemind.org, Főkép:  pexels.com
Ezt olvastad már?