Tudjuk, hogy a tízmilliószoros napokon érdemes pozitívan gondolkodni, önzetlenül segíteni másoknak, olyan dolgokat cselekedni, amiket szeretnénk visszakapni. Ezért olyan fontos, hogy magunkkal is kedvesek legyünk (de persze nem csak ezeken a napokon), és igazán szeressük magunkat, illetve másokat. Idén is lesz négy tökéletes nap vágyaink megteremtésére. Lássuk, mely napokat érdemes várnod 2021-ben!

A tízmilliószoros napokat a tibeti kultúra, a „nagy” Buddha  (azaz Dharmacsakra) napokat hívja így. Egy évben mindig 4 ilyen mágikus nap van. Azért is hívják így ezeket a napokat, mert a gondolataid, szavaid tízmilliószoros teremtőerővel bírnak.

Az első tízmilliószoros nap: Chötrül Düchen – A vajmécsesek ünnepe

Az első holdhónap 15. napjára esik a vajmécsesek ünnepe. A tibetiek jakvajból készült gyertyákat készítenek és madár-, virág- vagy fa alakú lámpásokat gyújtanak, így emlékezve meg Buddha csodás tetteiről, aki 15 napon át csodákat mutatott be, amik arra ösztönözték az embereket, hogy kövessék a Dharma tanait.

A második tízmilliószoros nap: Saga Dawa Düchen – A születés, a halál és a megvilágosodás napja

A negyedik holdhónap 15. napjára esik. A hagyományok szerint ekkor ünneplik Buddha megvilágosodásának és „halálát”, vagyis a Nirvánába belépését, amikor 35 évesen a Bodhi fája alatt megvilágosodott.

A harmadik tízmilliószoros nap: Chokör Düchen – Az imakerék ünnepe

A hatodik holdhónap 4. napjára esik. Ilyenkor a tibetiek Buddha első beszédére, a Négy Nemes Igazság tanítására emlékeznek és arra, hogy ekkor forgatta meg először Buddha a Dharma  kerekét (igazság, törvény). Buddha hét héttel a megvilágosodása után kezdett tanítani, a legenda szerint az Indra és Brahma istenek kérésére.

A negyedik tízmilliószoros nap: Lhabab Düchen – A mennybemenetel napja

A negyedik és egyben utolsó tízmilliószoros nap a kilencedik holdhónap 22. napja. Aznap a 41 éves Buddha mennybemenetelét ünneplik, aki megtért az égiek közé, hogy három hónapig tanítsa az isteneket, illetve köszönetet mondhasson anyjának, amiért segített kiszabadulni az élet körforgásából. De hívei kérésére nem maradt az istenek között, hanem visszatért Indra és Brahma  isten létráján a Földre.

Ezeket a napokat kell felírnod a naptáradba:

Az első tízmilliószoros nap: 2021. február 27.

A második tízmilliószoros nap: 2021. május 26.

A harmadik tízmilliószoros nap: 2021. július 14.

A negyedik tízmilliószoros nap: 2021. október 27.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

leadkép

Szólj hozzá!
Ezt olvastad már?