A feng shui szerint vannak bizonyos típusú növények, amelyek szerencsehozó tulajdonsággal rendelkeznek, mivel ezek pénzt, jólétet, szerencsét és bőséget hoznak. Akár otthonról, akár a munkahelyeden dolgozol, érdemes legalább egy ilyen növényt elhelyezned a munkaterületeden vagy otthonodban a gazdagság és siker területén.

A növények a növekedést és a stabilitást képviselik, valamint megtisztítják otthonod levegőjét és energiáját a káros méreganyagoktól, illetve a negatív energiától.

Bár minden egészséges és virágzó növény energialöketet ad otthonodnak (vagy irodádnak), vannak olyanok, amelyek a feng shui szerint sajátos pénz- és bőségnövelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Természetesen csodát egyik sem ígér, de ettől még nagyon is lehet otthonod ékessége és csakugyan még akár pénzt vagy szerencsét is hozhatnak. A legcélszerűbb, ha otthon gazdagság és siker területén helyezed el. A feng shui bágua térképe szerint ez a bejárattal szemközt lévő, bal oldalon található sarok.

A feng shui szerint a következő 10 növény a legjobb a gazdagság, a pénz és a bőség elérése szempontjából:

1. Vadkakaó/Pénzfa (Pachira aquatica)

A pénzfa az egyik legismertebb gazdagságot hozó növény a feng shui szerint.

A pénzfa jellemzően fonott törzsű és 5 leveles szárral rendelkezik. Tedd otthonod gazdagság sarkába, vagy ha van egy vállalkozásod, a pénztárgép közelében is tarthatod!

2. Pozsgafa  (Crassula ovata)

A feng shuiban a pozsgafa a bőséget szimbolizálja. Tedd az ajtóhoz és soha nem leszel szegény!

Bárhol tarthatod őket otthonodban (kivéve a hálószobában, ahol a növények megzavarhatják az alvást), hogy bőséget hozzanak életednek minden területén.

https://www.pinterest.co.uk/pin/933934041446929510/

3. Szerencsebambusz (Dracaena sanderiana)

A szerencsebambusz az egyik hagyományosabb feng shui növény, amely gazdagságot, szerencsét és bőséget hoz.

A szerencsebambusz üreges, ami azt jelenti, hogy a víz szabadon mozoghat a törzsében, ami a mozgó energia jelképe.

A bambuszszárak száma a szerencse különböző típusait jelzi:

2: Szerencse a szerelemben.

3: Boldogságot és új életet hoz.

5: Szerencse életed minden területén.

6: Új lehetőségek a gazdagságra.

7: Pozitív energia és jó egészség, illetve több szerelmet és romantikát hoz.

8: A legszerencsésebb szám, ami jólétet, gazdagságot és életörömöt hoz.

9: Az indiai numerológiai hiedelmek szerint „Isten számának” nevezik. Szerencsét hoz életed minden területén.

10: A tökéletes élet megtestesülése.

21: Hatalmas áldás.

A 4-es számot általában szerencsétlennek tartják, így általában nem találunk 4 szárú szerencsebambuszt. Ennek oka, hogy a kínai nyelvben a ‘négyre’ és a ‘halálra’ használt szavak alakjukban nagyon hasonlítanak egymásra.

4. Vitorlavirág  (Spathiphyllum)

A vitorlavirágok könnyen gondozhatók és békét, harmóniát, illetve nyugalmat is hoznak a tulajdonosának, így képesek megnyugtatni akkor is, amikor anyagi nehézségeid vannak.

Kiváló légtisztítók, gazdag lombozatuk és magas, fehér virágaik miatt a jólétet és tisztaságot képviselik.

5. Orchidea

Az orchideáknak kerek, színes virágai és magas szárai vannak. Emiatt nagyszerű növények a jóléthez (és a szerelemhez is). A nyugalmat és a békét képviselik, ami különösen hasznos akkor, ha problémás anyagi helyzeted van. Hagyományosan a királyi orchideákat a gazdagság és a bőség szimbólumaként tartották.

A pénzhez és a bőséghez leginkább kapcsolódó színek a lila/ibolya és a zöld, ezért válassz ezek közül, ha több pénzt szeretnél bevonzani! Ha szerelemben szeretnél szerencsés lenni, válaszd a rózsaszínt!

Otthonodban bárhol tarthatsz orchideákat, de otthonod szerelmi sarkában vagy gazdagságsarkában a legkedvezőbbek.

6. Szobai szanszeviéria/anyósnyelv (Dracaena trifasciata)

Az anyósnyelv azon szerencsés növények közé tartozik, amelyek elősegítik a pozitivitást. Ennek az az oka, hogy az anyósnyelv képes elnyelni a levegőből származó káros anyagokat, és felszívja a környezetéből származó méreganyagokat. Ha tiszta és zöld környezeted van, jobban összpontosítasz a munkádra, így általában produktívabb leszel.

7. Hegyescsúcsú futóka (Epipremnum aureum)

Kevés gondozást igénylő növény, és kiváló választás a kezdő házinövény-rajongók számára.

A futókát bárhová teheted, hogy emelje otthonod rezgésszintjét és vonzza a bőséget. Tarthatsz egy futókát a munkahelyi asztalodon is, hogy növelje a gazdagság energiáját a karrieredben.

8. Pénzlevelű pilea (Pilea peperomioides)

A kínai pénzlevelű pilea népszerű választás a beltéri növénykedvelők számára, akik pozitív energiát és gazdagságot szeretnének bevonzani otthonukba. Tetszetős kerek levelei vannak, így gyönyörű dekoráció is.

https://www.pinterest.co.uk/pin/544513411206951392/

9. Szobafikusz (Ficus elastica)

A szobafikusz egyike azon kevés gondozást igénylő, szerencsét hozó szobanövényeknek, amelyek elhanyagolva is jól fejlődhetnek. Ennek a növénynek a kerek leveleit a pénz és a jólét szimbólumának tekintik, így bárhová helyezheted, hogy bevonzza a szerencsét és a jólétet.

10. Mexikói bambuszpálma (Chamaedorea elegans)

A bambuszpálma az egyik legjobb szerencsét hozó növény, amely a feng shui kultúrában megtalálható. Ez szobanövény légtisztítóként is ismert, és nem igényel sok gondoskodást.

Összességében jelentős pozitív energiát sugároz.

https://www.pinterest.co.uk/pin/304767099792676862/

Fotó: unsplash.com
Forrás: balconygardenweb.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Hasonló cikkeink

9 kristály, amely mágnesként vonzza életedbe a pénzt és a bőséget

További cikkeink