Imádjuk a jövőnket fürkészni, nem igaz? Sokakat vonz a jóslás, mivel rengetegen szeretnék tudni, mi lesz velük holnap, jövőre vagy 5 év múlva. Mi várható a szerelmi életükben, mikor és mennyi pénzük, hány gyerekük lesz. De vajon kihez ajánlatos menni a válaszokért? Egyáltalán mi jósolhatunk magunknak? Beválik? 

1. Kinél jósoltass?

Ahhoz érdemes menni, akinek jó az ajánlólevele és ezalatt nem a nyomtatott papírt értem, hiszen bárki összetákolhat egy oklevelet. Célszerű olyat választani, akinél már járt egy ismerősöd, akinek kellemes tapasztalatai vannak az illetővel kapcsolatban és meleg szívvel tudja ajánlani.

Hiszen tudjuk jól, hogy rengeteg a kókler, akinek egyedül a pénz a fontos, egy laikus pedig azt hihet a kártyalapokról, amit akar. Közben lehet, hogy a jósnő a múlt heti venezuelai sorozat epizódját mondja fel. Éppen ezért légy óvatos azzal is, hogy olyanhoz menj, akiben megbízol, mert a látszat is csalhat.

Például nem árt, ha utána olvasol: mióta csinálja, ha látnok, akkor született adomány-e nála vagy milyen körülmények között tanult jósolni, esetleg van-e valamilyen különleges felmenője és talán még véleményeket is találsz róla, ki mit tapasztalt az illetővel kapcsolatban.

2. Az ára nem tükrözi a tudását

Ezt egyetlen szolgáltatásnál sem szabad elfelejteni, hogy az ár nem mérvadó. Sokan hajlamosak abba a hibába esni, hogy azt hiszik, aki drága, az tuti jó. Ez az „inkább megfizetem, de legalább biztosat mond”. Ez sajnos nem igaz. Aki kevesebbet kér, ugyanolyan tehetséges lehet, csak mondjuk nem akarja mindenáron kilopni a szemedet.

Úgyhogy tisztázzuk le: az nem téma, ha pénzt kér érte. Hiszen ez is egy szolgáltatás. Régen is fizettek érte, max kenyérrel, tejjel, meg az aznap köpült vajjal. Elvégre annak az illetőnek is meg kell élnie valamiből, adót, villanyt fizetnie, bérleti díjat. Egyszóval nem lehet senki szidás tárgya azért, mivel pénzt kér a szolgáltatásáért.

És éppen ezért tudd: nem a pénz határozza meg, hogy mennyire jó az illető.

3. A született vagy a tanult jobb?

Mindig felmerül a kérdés, vajon az a tehetségesebb, „biztosabb” jósnő, akinek isteni, örökölt adománya van a jósláshoz, vagy az, aki könyvből és képzések által tanulta meg? Valóban, a mérleg nyelve azok felé dől, akik született képességeket birtokolnak. Ám ettől még nem szabad lebecsülni a tanultakat sem, mert lehet köztük olyan, akinek igenis van érzéke a jósláshoz. Persze nem mindenkinél, hiszen akkor tényleg mindenki mindent megjósolhatna és akkor nem lenne misztérium.

4. Ne a tökéleteset keresd!

Legalábbis olyan értelemben, hogy majd ezer százalékra megmondja a jövődet. Mert senki sem tévedhetetlen, főleg, ha a jövő kiolvasásáról van szó, ami egyébként is folyamatosan változik. Bár egyes dolgok meg vannak írva, de jó eséllyel javarészt mi alakítjuk. Ezért bőven belefér, ha pontatlanul, de legalábbis nagyjából az történik, amit az illető jósolt.

Az megint más, ha a szolgáltatód azt mondja látnok. Oké, akkor lásson beléd, mondjon rólad pár dolgot!

Érthető, hogy azt keresed, aki magabiztosan állítja: belelát a jövőbe vagy kikártyázza neked. De hidd el, már egy bemutatkozóból is rengeteget meg lehet tudni. Nem mondom, hogy az mindig gyanús, aki agyonfényezi magát – elvégre valahogy el kell adnia a termékét, jelen esetben önmagát  – de ügyelj arra, hogy ne hagyd magad megvezetni!

5. Magamnak is jósolhatok?

Minden további nélkül! Na, de ér-e annyit, mint amennyit mondjuk egy profi jósnő jósolna? Érhet. Egyrészt azért, mert ha mondjuk kártya-, vagy rúnajóslást választasz, adott a lapok jelentése. Ezeket meg lehet tanulni, majd könnyen összerakhatod a jelentéseket. Minél többet gyakorlod, annál jobban összeáll a kép. Persze kétségtelen, hogy kell hozzá érzék, mert a darabkákat össze kell tudni olvasni és megformálni belőle a történetet. Nem csak a lapok jelentését kell tudni értelmezni, hanem a mondanivalóját is.

Az megint más, ha valaki tükörből, jósgömbből szeretne jósolni. Oda egyértelműen kell az a bizonyos érzék, képesség. Különben könnyen előfordulhat egy gyakorlatlan személynél, hogy azt látja, amit látni szeretne. De való igaz, ez megtörténhet a kártyával is. Talán már te is jártál így: sokszor azt húztad, amit húzni szerettél volna, mert „de jó lenne valamilyen jó dolog”. Sokan állnak így eleve a jósláshoz, ha maguknak jósolnak, hogy valami jót szeretnének kapni. És mivel létezik a vonzás törvénye, ezzel el is intézik maguknak… a csalást. Persze nincs kizárva, miszerint az illető annyira penge a bevonzásból, hogy amit megjósolt magának, utána azt is fogja bevonzani.

Tehát, ha nem a vonzás törvényét akarod gyakorolni, akkor érdemes egy vérbeli jósnőhöz menni, aki nem akar azáltal tenni a kedvedre, hogy gyanúsan mindig csak szépet és jót mond. De ahogy egy igazi jósnő, úgy te is megtanulhatod azokat a módszereket, amivel lezárhatod magad, hogy ne a tudatalattid kivetülései és a vágyaid köszönjenek vissza.

6. Beválik a jóslat?

Erre igazából nem lehet válaszolni, hiszen nincs egységes válasz. Pláne azért, mert több síkon dől el.

Egyfelől ott kezdődik, hogy mennyire hiszel a sorsban és abban, hogy alakíthatsz a jövődön.

Aztán, hogy az illető jósnő milyen pontossággal mondja meg a jövőt, hiszen ha 10-ből 9 ember azt mondja neked, hogy minden bejött, amit mondott, akkor nyugodtan hihetsz a jóslatában.

Másrészt: ha te hiszel a jóslatban, – vagy a személyben, akitől kaptad – hogy ki lehet böngészni a jövőt, – mivel Nostradamus sem esti meséket írt – és megtudhatsz bizonyos dolgokat, akkor nem kérdés: a te életedet meghatározhatja a jóslat.

Ellenben, magad is alakíthatod a jóslatot. Hiszen az egy még be nem következett jövőkép. Alakíthatsz rajta, ha nem sorsszerű. Legalábbis, ha van elég hatalmad hozzá. Előidézheted a jó eseményeket és akár gátat is szabhatsz a rossznak. Hiszen a jóslás valahol egy útmutatás is, és akár idejében megakadályozhatod a kellemetlenségeket.

Egy szó mint száz, sok múlik azon, hogy miben hiszel.

7. Mit tudhatunk meg a jóslásból?

Vajon mindig annyit fürkészünk ki a jövőnkből, amennyit csak lehet? Minden kis mozzanatát, történését? Vagy csak annyit, amennyit az Isten…á istenek engednek?

Erre megint nincs egységes válasz. Az egyik jósnő azt mondja, ő mindent képes kibogarászni a jövődből, mert ő ebben hisz. A másik meg azt, hogy csak amennyit az égiek engednek. Ugyanis mindenki más hitrendszerrel dolgozik. Ezért van olyan, aki eleve szertartáson áll hozzá meg engedélyt kért az égiektől vagy a szellemektől, hogy belekukkantsatok a jövőbe és elmondják azt, amit éppen tudnod kell.

Ugyanez érvényes akkor is, ha magad végzed a jóslást. Nem véletlenül mondják, hogy mindenkinek a maga hite szerint adatik meg. A hit a legnagyobb varázserő.

8. Mit kell tudni a jövőről?

Csak egy féle jövőnk van és az adatik meg, vagyis eleve elrendelés van? Vagy van szabad akarat és alakíthatunk a sorsunkon? Aki hisz a sorsban – és elég nagy az esélye annak, hogy tényleg van – az tudja, hogy bizonyos dolgok sorsszerűek és úgyis bekövetkeznek. Ám ez nem zárja ki azt, hogy mellette ne irányíthatnánk mi az életünket és a jövőnket. Kivéve, ha valaki annyira kényelmes és totál hátradőlve, a székben éli az életét, hogy „majd lesz, ami lesz”, ami elrendeltetett.

Ami biztos, hogy a jövő azért jövő mert még nincs. Nem következett be. Vagyis folyamatosan változhat. Tehát a jósnők, látnokok mindig a lehető leglehetségesebb jövőképet látják.

A legjobb amit tehetsz még, hogy bízol az égiekben és odaküldenek téged, ahová menned kell!

Kép:  christianagaudet.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

Hasonló cikkeink

Előbb konzultálok a jósnőmmel, és csak azután döntök!

További cikkeink