Engem tutira megátkoztak. Az egész családomon átok ül. – jutsz erre a következtetésre, amikor feltűnően pechszériád van vagy mikor elég szemfüles vagy ahhoz, hogy kiszúrd a kellemetlen és egyben ismétlődő jelenségeket a családban. Létezik a generációs átok? Vajon tényleg el vagy átkozva, az egész családoddal együtt? Vagy csak a csillagok tesznek keresztbe?

Örökletes átok

Mindig egyeneságon öröklődik a családi átok és a témában járatosak szerint nem kevesebb, mint hét generációra fejti a ki a hatását, – üknagymamák meg ükunokák időintervallumban – tehát, ha igazán rosszul járt az ember, akkor több száz éven át is sújthatja átok. Meg persze a komplett famíliát, hiszen minél nagyobb a család, annál több embernek jut belőle…

Generáció

Hogy kaphattál generációs átkot?

Mielőtt ez kifejtésre kerülne, tudnod kell a különbséget a rontás és átok között. Mert nem egymás szinonimái az fix.

Az átok jóval erősebb a rontáshoz képest és mivel nem mindenki képes átkozni, ezért egy különleges személy mondhatta, aki hatalommal bír. Úgyhogy hiába szid téged a szomszéd Julika, ha nem boszorkány, akkor nincs mitől tartanod.

De tessék, családi átok például az, amikor a negatív események már régóta tartanak egy család életében. Valószínűleg az terjedt ki rád is, pláne ha közeli a kapcsolatod az elátkozott személlyel vagy ha az ő vonaláról öröklődik. Lényegében az átok egy igen erős rossz kívánság.

Amennyiben egyik napról a másikra alakult ki a balszerencsénk, ez a tipikusan semmi nem jön össze, az szimpla rontás, ami sokkal könnyebben vehető le az emberről. Ugyancsak rossz kívánság, de itt egy sima rosszakarat dominál. Egyszerű negatív energia, nincs mögötte hatalom. Úgyis mondhatnánk, hogy foltos lett a ruhád, de könnyen ki lehet tisztítani, mivel olyan gyenge, ezáltal csak ideiglenesen áll fenn a probléma, amíg ki nem mosod. Viszont erre kétségkívül képes az átlagember is. Itt már veszélyes lehet a Julika…

Generációs átok

Hogy jön létre a családi átok?

Képzelj el egy roma asszonyt, boszorkányt (egy olyan személyt, akinek tényleges hatalma van, hiszen ha mindenki tudna átkozni, akkor nagy szószban lennénk) aki átkot mondott az egyik ősödre, kb. ilyesféle szavakkal: „Légy átkozott és a családod, a fiaid és annak a fiai is!” És már meg is történt a baj. Nem számít, hogy szemtől szembe mondta vagy mágia útján indította útjára, ami nem mellesleg a középkorban igazán hétköznapi szokás volt. Mindebből kifolyólag az ük-ük-üknagymamád már elszenvedte az átkot és lehet te is éppen annak iszod a levét.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy nagyban közrejátszik az is, hogy mennyire fogékony valaki az átokra. Ez persze adhat némi reményt, hogy az erős akarattal bíró emberekre kevéssé hat, vagy elenyésző mértékben. De ha ebből indulunk ki, hogy az akarat, vagyis értelem mennyit nyom ilyenkor a latba, – ami úgy funkcionál, mint egy pajzs – akkor is majdnem ugyanott tartunk, mert a múlt századokban még több ember hitt a boszorkányokban, a babonaságban, az átkokban.

Átkozás

Mikor jár le?

Sajna a generációs átoknak aligha van szavatossági ideje. Kivételt képez az, amit nagyjából így mondtak el: „Légy átkozott, meg a leányaid is tíz generáción keresztül.” Bár potom tíz generációról van szó, de egyszer csak leketyeg az átok és akkor varázsütésre megszűnik magától.

Megszüntethető? Van rá esély. Ellenben, ha „jogosan” került az illetőre, akkor nagy bajban van az ember.

Mi számít jogosnak? Tételezzük fel, hogy az egyik ősöd bántott valakit. Megölte, kisemmizte, tönkre tette, vagy kitudja még mit tett vele. Mivel nem tudhatod, nem lehetetlen, elvégre mindig is voltak gátlástalan, kapzsi, disznó, önző emberek.

Ezzel ellentétben, ha a mágikus hatalommal bíró személy féltékenységből, irigységből, bosszúból, gonoszságból tette az ősödre, akkor máris felcsillanhat a fény a szemedben, mert jóval több esély van az ilyen jellegű átok levételére.

Mivel törhető meg?

Egy biztos: azzal biztos nem, hogy úgy döntesz, nem hiszel benne. Hiába vagy szkeptikus, az átok akkor is él, legfeljebb nem átoknak, hanem pechnek hívod.

A generációs átkot csak egy ugyanolyan hatalommal és hozzáértéssel bíró személy veheti le, mint aki létre is hozta. Tehát a minden bokorban megtalálható okleveles mágusok és konyhaboszorkányok többsége kiesik. A személy, akire szükség van ősi tudással és képességekkel bír. Ez a valaki képes kapcsolatba lépni az őseiddel, de akár azzal is, aki megátkozta a családot. Egyedül ő kérheti, hogy vonja vissza az átkot vagy mintegy közvetítőként segít neked abban, hogy valamilyen alkut kössetek, aminek a fejében hajlandó visszavonni. Például visszakéri, amit elvettek tőle, vagyis egy bizonyos összeget kell megfizetni az élő rokonainak. De kérhet akármilyen más elégtételt, szívességet, amit ha te megteszel, ő cserébe feloldoz.

Hogyha a gurud nem tudja megmondani ki lehet az átoktevő, vagy nem tud vele kapcsolatot teremteni, akkor is nagyobb sansszal szedheti le rólad az átkot, méghozzá visszamenőlegesen! Mivelhogy a holtaknak se mindegy, hogy van-e rajtuk átok vagy sem. Főleg ha azóta bolyonganak a szerencsétlenek. Így viszont az ő lelkük is tiszta és szabad lesz egy ilyen mágikus művelet, szertartás után. Viszont tudd, hogy ilyen különleges „gurut”, mint akiről most szó volt nem biztos, hogy a neten vagy a hirdetések között fogsz találni.

Miből tudhatom, hogy családi átok sújt engem?

Feltűnően sok vagy azonos fura családi tragédia, kellemetlenség történik. Példának okért: minden női családtag férje elhuny 40 éves kora előtt. Vagy a női ágon mindig meghal egy gyerek vagy valamilyen betegséggel születik. Esetleg apai ágon menetrendszerűen valami szörnyű betegség üti fel a fejét.

Ergo az egyik ágon szisztematikusan előjön egy betegség, valamilyen jellegzetes történés. Halálesetek, gyógyíthatatlan, súlyos megbetegedések. De a kisebbnek ható, ámde ugyancsak rendszeres események is utalhatnak családi átokra, minthogy a nők elválnak és egyedül élik le életüket, vagy állandó szegénységben élnek. Mivelhogy az anyagi javakat is érintheti az átok.

Az átok mibenléte mindig attól függ, hogy a kedves átkozó mivel átkozta meg a családot a múltban, mert a „légy átkozott” szöveg mellé a „jó” kívánságaikat is társítják.

Nos, ha azt gyanítod, – vagy egyenesen tudomásod van róla – hogy téged, a családodat meg a felmenőidet is nagyon csúnyán megverte a sors, mert szerencsétlenek, betegek voltak, illetve más kellemetlen szisztéma ismétlődött az életükben, akkor bizony családi átok áldozatai vagytok. Ne ess kétségbe, inkább vadássz egy valódi szakértőt, aki igazolhatja vagy megcáfolja a sejtésedet.

Képek: tarotvidenciaelisedefer.com, splickety.com. parksidechurch.ca, clairvoyantmagic.com, espiritoimortal.com. br, viralbeer.com

 

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

További cikkeink