A jólét tudat ugyanúgy hat, mint a szegénység vagy a hiány tudata. Azt kapod, amire gondolsz. A gondolataid, a meggyőződéseid, döntéseid, emlékeid, értékrendszered összege gondolkodási és viselkedési szokásoddá válik, ami természetesen igencsak kihat az eredményre is.

A jólét egyben lelkiállapot is. A folyamatos gondolatok és érzelmek adják a jólét élményét és valóságát. Ezek a gondolatok és a hozzájuk kapcsolódó érzelmek határozzák meg a következményeket amelyeket jólétként ismersz fel.

A másik kulcs a tudatosság. A jólét szempontjából ez azt jelenti, hogy mennyire vagy tudatában az állapotnak. Ez azt jelenti, hogy képesnek kell lenned a jólét felismerésére és hogy tudatosítsd az állapotát.

Jó, ha tudod, a tudatalatti elméd fő mozgatórugója az önképed, amely úgy működik, mint egy önmegvalósító jóslat. Ha önképed nem elég jó számodra, nem tartod méltónak, nem megfelelő, alacsonyabbrendű, akkor így fogod látni magadat és hiányt, kudarcot, félelmet fogsz tapasztalni.

Ha elég méltó és pozitív önképed van, akkor a siker és jólét jut majd osztályrészedül és ez életed minden aspektusát érinti. A legfontosabb az, hogy frissítsd az énképedet, és ezáltal megszabadítsd magad a múlttól.

Tessék, itt van a 6 módszer a jólét-tudatod ápolására:

1. Irányított meditáció

Végezz irányított meditációt és vizualizációt arról, hogy miként fogsz kinézni te magad és az életed, amikor naponta megtapasztalod a jólétet.

2. A jó érzés rabja legyél

Tudatosan ismerd fel az érzéseidet, és folyamatosan emeld a rezgésedet, keresve mindazt, amitől jól érzed magad. Ha jól érzed magad, azzal a jólétet is növeled az életedben.

3. Gyakorold a hálaadást

Vezess bátran hálanaplót vagy fejezd ki imában, akár egyszerűen csak gondolatban, mi mindenért lehetsz már most hálás.

4. Életszemlélet váltás

Gondold át, milyen lennél a jólét állapotában: milyen meggyőződésekkel kellene bírnod, milyen szokásokat kellene gyakorolnod. Szándékosan és tudatosan gyakorold őket naponta, hogy integráld őket az életedbe, amíg nem válnak természetessé.

5. Vizuális képek

Legyen egy faliújságod vagy Pinterest táblád, amely tele van képekkel arról, hogy miként mutatkozik meg a jólét az életedben és vállalkozásodban. Képzeld el magadat ezeken a helyeken, pillanatokban és ha tudod, végezd azokat a tevékenységeket, és lépj kapcsolatba azzal, akivel lenni szeretnél a jólét állapotában. Éld át, milyen érzés lesz jólétben élni.

6. Napi szertartás kialakítása

Legyen egy napi rituálé, amely során a jólét magasabb rezgésére hangolódsz, látva és érezve annak valóságát.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Ezt olvastad már?