A Shakti a hinduizmusban a nagy istenanyára is utal. A teremtés energiája, vagyis a női minőség, ami valamilyen szinten a férfiakban is jelen van. A Shakti az érzékiségünk, az elsődleges életerő, amely rajtunk keresztül árad. Ez „Isten nőies arca”, a szent nőiesség. Azok a nők, akik nem a belső ösztöneik, a női energiáktól megfosztva élnek, fél életet élnek – fáradtak, elcsigázottak, szenvedélymentesek és nincsenek kreatív energiájuk.

A Shakti révén fakad az alkotó erőnk, a szenvedély, a szeretetteljes nő-énünk, és amikor ezt a legtermészetesebb, legszentebb részt „kiengedjük”, akkor végre önazonossá válunk, visszatérve ősi nőiességünkhöz.

Az élet sokkal élvezetesebbé válik, könnyebben vonzzuk be azt, amire szükségünk van. Megtanuljuk szeretni, tisztelni és becsülni önmagunkat, meglelve magunkban az erőt.

Hogyan szerezhetjük vissza a legszentebb és legdrágább kincsünket?

1. Tiszteld azt, ami női természetedben rejlik

Nőként különleges erővel bírsz – a testeddel. Önmagában a tested emlékeztet az egész élet szent ciklikusságára a menstruációd és a szülés révén. A te tested teremtő erővel bír, életet adhat. Ezért ne feledkezz meg arról, hogy milyen értékes és szent vagy, így megjön az önszeretet és a pozitív önértékelés is.

2. Fedezd fel szívedet, mint legnagyobb erőd forrását

Női szíved a szeretet forrása, a Föld legnagyobb ereje. Azzal, hogy kinyitod a szívedet és engeded szeretni, megtiszteled önmagadat, és szabad, boldog életet biztosíthatsz magadnak. Ne nyomd el érzéseidet, hanem éld meg, mondd ki őket! Ne féld használni, de természetesen nem is szabad csakúgy feláldozni!

A szív erejének kiaknázása magában foglalja a megbocsátás képességét, (önmagadnak és másoknak is) amely ugyancsak a szabadságot, a boldog életet ígéri.

3. Ne becsüld alá az erotikus képességedet

Nem szabad lebecsülni a szépségedet, az érzékiségedet. Ezek ajándékok a természettől, amelynek részei. A kisugárzásod révén jöhet létre a szerelem, a szenvedély, az intimitás és mindezáltal az új élet.  Amint nagyobb tudatosságot viszel a testedbe, az érzékiség és az öröm teljesebben áramlik. Merd megmutatni magad és megélni vágyaidat, így a szex is sokkal intenzívebb lesz számodra.

4. Az érzéseid megtagadása annyit jelent, hogy megtagadod a nőiességedet

A nő lényege az érzelem. Sokszor azt mondják nekünk, hogy „túl érzelmesek, túl bonyolultak, túl irracionálisak” vagyunk, és ezzel megbélyegeznek és megakadályoznak a teljes fejlődésben és szárnyalásban.

Az érzések jönnek és mennek, emlékeztetve minket az életerő energiájának dinamikus minőségére. Az érzéseink tesznek minket igazán nővé és szükség van rájuk ahhoz, hogy szabadon áramolhasson a Shakti. Az együttérzés köt minket össze önmagunkkal és másokkal.

5. Minél jobban megengeded az örömöt, annál jobban rezonálsz az isteni szeretet rezgésére

A gyönyör nem lehet jutalom tárgya és még csak nem is egy megoldás, amibe bele lehet menekülni. De gyönyör alatt nemcsak az orgazmust, hanem minden fizikai, és a lelki örömöt is értünk. Minél jobban élvezed az életet, annál inkább a része vagy és annál közelebb kerülsz önmagadhoz és Istenhez.

Amikor megtanulhatod elengedni és átadni magadat a boldogságnak, ragyogásod megtölti a saját életedet és másokét is.

6. Helyezd egyensúlyba a belső nőt a belső férfival

Amikor újra felfedezed ezt, és elkezded felébreszteni a Shaktidat, akkor az egyensúly is visszatér az életedbe. Minden nőben és férfiban jelen van mind a két nem, ez teljesen természetes. A Shakti segít, hogy a nőiességed legyen a hangsúlyosabb amellett, hogy jelen van benned a férfi is. A férfinak is megvan a maga szerepe az életedben, nem szabad elnyomni vagy lemondani róla. Gondolj a benned élő belső nőre és férfire úgy, mint akik szent házasságban élnek egymással békében és boldogságban. Amikor megtörténik ez a belső egyesülés, a párkapcsolatodban is be fog tudni követezni.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

kép, forrás

Ezt olvastad már?