Úgy döntöttél, hogy rálépsz a spirituális útra. Ez nagyszerű! Talán már túl is vagy az első meditációs gyakorlatodon. Mi tehát a következő lépcsőfok? Elkezdesz álomnaplót vezetni! Ugyanis az álmok segítenek téged az önismeretben és rajtuk keresztül tudhatsz meg többet önmagadról vagy fogadhatsz hasznos, értékes üzeneteket a tudatalattidból vagy éppen a felsőbb énedtől.

Az álmok lehetnek színesek, izgalmasak, fantáziadúsak, rémisztőek. De egy biztos: mindegyiknek van jelentése. Akármilyen zűrzavaros, bizarr, furcsa álmod is legyen, sose dobd félre!

Továbbá az álom egyfajta csatorna is, ahol üzenetet kaphatsz a szellemektől, az angyaloktól vagy bármilyen más entitástól.

Mi is pontosan az álomnapló?

Az álomnaplóban jegyzed fel az álmaidat. Nemcsak a képeket, jelenteket, amelyekre emlékszel, hanem az azokkal kapcsolatos érzéseket, benyomásokat. Néha ébredés után csak ez utóbbiak maradnak meg, és ezeket szintén célszerű lejegyezned. Az álomnapló írása nemcsak azért jó, mert később izgalmas összefüggéseket tehetsz az álmaid az életed eseményei között.

Hanem azért is, mert elősegíti önmagad megfejtését. A segítségükkel megérheted, miért történnek veled bizonyos dolgok vagy miért viszonyulsz úgy hozzájuk, ahogy.

Tehát, miben lehet segítségedre az álomnapló vezetése?

1. Segít emlékezni álmaidra

A legtöbben, amikor felkelnek még emlékszenek az álmukra, de rövid időn belül elfelejtik. Éppen ezért ne bízd magadat az elmédre. Ébredés után írd le, mit álmodtál! A felidézés révén legalább a memóriádat is tornáztatod és ezzel hosszú távon is fejleszted, ugyanis idővel sokkal könnyebben fogod megjegyezni az álmaidat.

2. Általa jobban megérted az érzelmeidet és gondolataidat

Az álmokban jelen vannak az érzéseid, a gondolataid. Attól függően mit álmodtál, képet kapsz az aktuális lelki állapotodról. Álmodban már nem tudod őket elfojtani. Sőt, így még az érzéseidet, a gondolataidat kiváltó tényezőket is azonosíthatod, hiszen nem szabad elfelejtenünk: gyakran elnyomjuk azt, amiről nem szeretnénk tudomást venni

3. Elősegítheti a tudatos álmodást

Akármilyen meglepő is legyen, de pusztán a tény, hogy álomnaplót vezetsz, segít a tudatos álmodásban, vagyis álmodban tudni fogod, hogy álmodsz és onnantól kezdve rengeteg izgalmas lehetőséggel találod szembe magadat. Akár manipulálhatod az álmaidat!

4. Támogatja a problémák kreatív megoldását

Az álmokat nem befolyásolja a tudatod. Éppen ezért, néha az álmaidban kaphatsz választ arra, ami foglalkoztat vagy megoldást találhatsz arra, ami aggaszt. Az álmok nemcsak a gondok terén inspirálhatnak, hanem a mindennapokban, a művészi tevékenységekben is.

A következő módon vágj bele az álomnapló írásába:

1. Mielőbb írd le, amit álmodtál!

Tartsd az ágyadhoz olyan közel az álomnaplódat, amennyire tudod. Amint felébredtél, írd le mit álmodtál! Bölcs dolog lehet akár az éjszaka közepén is! Hidd el, ha nem teszed, el fogod felejteni!

2. Törekedj a részletekre!

Minél részletesebben írsz le egy eseményt, képet, annál jobb. Írd le, mit látsz, hallasz, hogyan érzed magad, mik a benyomásaid. Ha gondolod, akár le is rajzolhatsz egy-egy szimbólumot, tárgyat, jelenetet.

3. Még a legfurcsább dolgokat is jegyezd le!

Ezt fontos hangsúlyozni, mert sokan azt hiszik, hogy a bizarr, extrém, szokatlan álmok biztos nem jelentenek semmit, de ez óriási tévedés! Mindent, de tényleg mindent jegyezz le!

4. Vesd össze az álomnaplód bejegyzését a napoddal!

Érdemes lehet felcsapni az álomnaplót és átgondolni a napoddal együtt. Azt veheted észre, az egyik álmod utalt egy eseményre vagy választ kaptál az egyik problémádra. Az is árulkodó lehet, ha az tűnik fel, hogy ha egy bizonyos dolog megtörténik veled egy nap, aznap furát álmodsz vagy éppen mindig ugyanazt.

5. Elemezd az álmaidat!

Minden álomnak van jelentése. Elemezd hát őket! Az eseményeket, a színeket, a hangokat, a jelképeket. Figyelj oda olyasmikre: vannak-e olyan tényezők, szimbólumok, események, amik visszaköszönnek. Ezek mind-mind felfedhetik a tudatalattid üzeneteit.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

leadkép

Ezt olvastad már?