A Reiki szimbólumok magukban nem rendelkeznek különleges hatalommal. A reiki gyógyítók részére hozták őket létre, hogy segítsék őket a munkájukban. A gyógyítók szándéka erősíti fel ezeket a szimbólumokat, amelyekkel képesek lehetnek gyógyítani a testet és a lelket.

A Reiki szimbólumokat az usui reiki gyakorlatában használják, amely a gyógyítás alternatív formája, amelyet közel 100 évvel ezelőtt fejlesztett ki Japánban Mikao Usui. A reiki szó két japán szóból származik: rei és ki szavakból. A rei “szellem, lélek, isteni” jelenéssel bír. A ki azt jelenti, hogy “energia” avagy “életerő”.

A Reiki gyógyítók azáltal is kezelnek, hogy kezüket a test felett az öt hagyományos szimbólum mentén mozgatják. Ezek a mozdulatok manipulálják a ki (vagy qi) nevű univerzális energia áramlását a testben azzal a céllal, hogy elősegítsék a fizikai vagy mentális gyógyulást.

Az energia szimbóluma

Az erő, az energia szimbóluma, a cho ku rei, a teljesítmény növelésére vagy csökkentésére szolgál (attól függően, hogy melyikre van szükség). Emellett célja elősegíteni a szellemi megvilágosodást. Szimbóluma a spirál, amely a reiki szakemberek szerint a qi szabályozója. Használható katalizátorként a fizikai gyógyuláshoz, vagy a tisztításhoz. Arra is fel lehet használni, hogy az ember jobban összpontosítsa a figyelmét.

A harmónia szimbóluma

A sei hei ki a harmóniát szimbolizálja. Célja a megtisztulás, illetve mentális és érzelmi gyógyításra szolgál. A szimbólum a tengerpartot mosó hullámot idézi fel, vagy ahogy a madár repül csapkod a szárnyaival. Sokszor ezt a szimbólumot használják a függőség vagy depresszió kezelésére, hogy helyreállítsák a test lelki egyensúlyát. Arra is felhasználható, hogy segítse az embereket a múltbeli fizikai vagy érzelmi traumák leküzdésében, vagy a kreatív energiák feloldásához.

A távolság szimbóluma

A hon sha ze sho nen-t akkor használják, amikor a qi-t nagy távolságokra küldik. A megjelenése egy toronyhoz, pagodához hasonlatos. A kezelések során a célja, hogy az embereket összekapcsolják a térben és az időben. A hon sha ze sho nen olyan kulccsá is alakíthatja magát, amely elérhetővé teszi az Akasha feljegyzéseket. Ez egy alapvető eszköz annak a reiki gyakorló számára, aki az páciensei belső gyermekével vagy az előző életével foglalkozik.

A Mester Szimbólum

A Dai ko myo, a mester szimbólum azt jelzi, amit a reiki, a spirituális erőt. Célja a megvilágosodás elérése. A szimbólumot a reiki mesterek csak akkor használják, amikor az összehangolás megkezdődik. Ez a szimbólum gyógyítja a gyógyítókat a harmónia, az erő és a távolság szimbólumok erejét foglalja magába. Ez a legösszetettebb a szimbólumok közül, amelyeket kézzel kell rajzolni egy reiki munkamenet során. A Dai Ko Myo a legmagasabb rezgésű szimbólum, ezért szellemi szinten a legnagyobb átalakító erővel bír. Ennek a szimbólumnak a használatával gyógyul a lélek, mivel az energiák az aurák és a felső csakrák finomabb rétegeihez jutnak. Általa a karmánkat is gyógyíthatjuk.

A befejezés szimbóluma

A raku szimbólumot a reikire való beállítási folyamat utolsó szakaszában használják. A gyakorlók ezt a szimbólumot használják akkor, amiko a reiki kezelés a végéhez közeledik. A kézzel készített feltűnő villámjelszerű szimbólum a gyógyító munka befejezését jelképezi. Ezzel a szimbólummal történik a földelés. A szimbólumot fejről a földre húzzák, lehetővé téve a testnek és a csakráknak az újonnan kapott energia fogadását és beállítását. Továbbá ezt a szimbólumot, a földelés és az elrendezés lezárása mellett, a beteg és a mester energiájának elválasztására is használják, miután az összehangolási folyamata befejeződött.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

8 jel, miszerint Fénymunkás vagy és a gyógyítás a feladatod!

Leadkép

forrás

Szólj hozzá!
Ezt olvastad már?