Helen Schucman könyve A csodák tanítása, azt tanítja: a csodák bárhol, bármikor elérhetőek a számunkra és mi magunk is lehetünk csodatévők. Csodákat pedig természetesen nemcsak a magunk részére, de mások számára is előidézhetünk. Tudnod kell: nincs kicsi vagy nagy csoda. Csak csoda.

Csodatévőnek lenni nem azt jelenti, hogy egy varázspálca suhintással megoldod mindenki életét és hős vagy szent leszel. Csodatévő bárki lehet és éppen emiatt ez egy természetes, abszolút normális dolog. Nem kirívó jelenség annak lenni. Nem leszel különb másoknál. De tény, hogy a csodatévő képes megváltoztatni a sajátja és mások életét is. Hiszen csodát idézhet elő a tetteivel, szavaival, az imáival.

Amikor pozitívak és szeretetteljesek vagyunk, csodákat hozunk létre. Amikor segítő kezet nyújtunk, megtörténik a csoda. A pozitív és szeretetteljes energiánk megváltoztatja a körülöttünk élőket. A csodatevők fényesen ragyognak az emberek számára és nagy szükség van rájuk.

Mi a csoda?

Például az, amikor a szeretet érvényesül a félelem helyett. Csoda lehet egy évtizedes haragtartás utáni megbocsátás. Csoda lehet, mikor felismered, hogy a munkád elvégzése nem tragédia, hanem alkalom, hogy végre megvalósítsd önmagadat. A valódi csoda az, amikor a szeretetet választod a félelem helyett. Ennek köszönhetően leled meg a belső békét, ami elvezet a szeretethez. A csoda révén kapcsolódsz össze a Szentlélekkel vagy Jézussal.

A csodák inspirálnak minket, gyógyítanak és ápolnak. A hit ereje mind a csoda része. Amikor pozitív szeretetteljes energiát küldünk, csodák történnek. Gondolatainkkal, imáinkkal, írásainkkal, meggyőződéseinkkel vagy tetteinkkel kinyilvánítjuk a szándékunkat és ezek révén tehetünk csodát másokkal.

A csodatevővé válás egy olyan belső utazás, amely az elméd átképzését igényli, hogy megtanuld Isten szemével látni a világot. Gondolj csak arra, hogy Jézus, Buddha és Krisna is megvilágosodott lényként élt a földön. Mind a maguk módján, eggyé váltak Istennel, úgy gondolkodtak, mint Isten, és megosztották az ezzel kapcsolatos tapasztalataikat, tanításaikat a világgal.

Mit tehetsz annak érdekében, hogy csodatévő váljon belőled?

1. A félelem helyett a szeretetet választod.

Az első lépése a félelem megértése. A Csodák Tanításának követőjeként megtanultam tanúja lenni félelmen alapuló gondolataimnak. Valahányszor félelmet éreztem, kiléptem a gondolataimból és és tanúja, vagyis külső szemlélője voltam a viselkedésemnek. A félelmeimet egy külső perspektívából figyelve rájöttem: valójában téveszmék, amiket az egóm gyártott. Ha nem vigyázunk, a negatív tapasztalatokból, gondolatokból egy-kettőre negatív hitrendszert hoz létre.

2. Légy hajlandó a változásra!

Csak akkor változtathat meg egy mintád és vele együtt az életed, ha hajlandó vagy változtatni. Már a legkisebb hajlandóság is elég ahhoz, hogy megkapd az útmutatást a változáshoz. Amikor nyitottá válunk a félelmünk elengedésére, megnyílik a szívünk, az elménk és új perspektívában látjuk aggodalmainkat. A hajlandóság megnyitja az új lehetőségek tárházát. A félelem feloldása őszinteséget és bátorságot igényel, de ha van benned hajlandóság, sikerülni fog!

3. Nyitott szemmel kell járnod!

Az útmutatás különböző formákban jelenik meg: intuíció, inspiráció, és néha még szinkronicitás formájában is. Például van egy problémád és folyamatosan „üldöz” egy könyvcím vagy film, ami a segítséget kínálja.

4. Küldj pozitív energiát!

Küldj el egy szeretetteljes imát vagy gondolatot olyannak, aki rászorul. Ez az illető lehet egy szeretted, barátod, de akár egy idegen is. De magának a Földnek is küldheted. Légy együttérző és szeretetteljes másokkal. Azt nézd, hogy mit adhatsz, nem azt, amit kaphatsz! Ez egy fontos tulajdonsága a csodatévőnek!

5. Gyakorold a hálát!

A hálaadás a csodatévő egyik legfőbb ismertetőjegye, egyúttal az egyik legfontosabb gyakorlata.  A hálával teli élet több szeretett, bőséget, jólétet, elfogadást és megbecsülést eredményez. Ahhoz, hogy félelmeidet szeretetté alakítsd, meg kell tanulnod hálásnak lenni a félelmeidért és azok kiváltó okaiért, amelyek tanítanak téged.

6. Gyakorlod a megbocsátást!

A csodatévő második legfőbb szokása: a megbocsátás. A megbocsátás lehetővé teszi, hogy megtisztítsuk magunkat a régi hiedelmektől, félelmektől. Megmutatja az igazságot. Ahelyett, hogy továbbra is az áldozat szerepét játszanánk, megbocsáthatunk és szabadon, boldogan élhetünk terhek nélkül. A megbocsátásnál minden alkalommal a félelemről a szeretetre helyezzük át alapjainkat.

7. Gyakorolod a szeretet!

Ez a csodatévő legfőbb ismertetőjegye és egyben szokása: a szeretet. A Csodák tanítása azt tanítja, hogy egyetlen dolog, ami hiányzik minden helyzetből a szeretet. Egyúttal a szeretet jelenti minden problémára a megoldást. Ahol félelem van, ott nincs szeretet. Ezért a csodákkal teli élet kialakításához elengedhetetlen a nyitott szívvel való élés. A valódi életcélunk megbocsátani és szeretetben élni.

Minél inkább gyakorlod a hálát, a megbocsátást, a szeretetet, annál több csodát tapasztalsz majd az életedben. Ezzel ráadásul növeled a rezgésszinted, ami révén még több pozitív eseményt, energiát vonzol be az életedbe.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

leadkép

Szólj hozzá!
Ezt olvastad már?