Azt mondják, ha nem veszel róla tudomást, akkor is működik. A karma. Lehet, hogy nem azonnal, de előbb-utóbb elér a hatása. Ha uralkodni akarsz az életed fölött és tudatosan szeretnéd járni a spiritualitás útját, nem mehetsz csak úgy el a karma 12 törvénye mellett, amely képes megváltoztatni az életedet!

A karma egy szanszkriszt szó, ami „cselekvést” jelent. Ám a jelentéstartalma nagyjából ennyit tesz: a tettekből fakadó ok és okozat. Tehát minden cselekedtünk visszahat ránk. Vagyis egyes tetteink a jó irányba terelnek, míg mások a rossz felé. De ezt az irányt mi magunk is megszabhatjuk!

Hogy tudatosabban élhesd az életedet, aktívan kiaknázva a lehetőségeidet, érdemes megismerni a karma 12 törvényét:

A legfelső törvény, avagy a Ki mint vet, úgy arat

Mint azt tudjuk, a gondolkodásunknak, a tetteinknek következménye van. Tőlünk függ, hogy ezek jók vagy rosszak, hogy milyen energiát viszünk bele. Éppen ezért, ha szeretetre, figyelemre, megértésre, boldogságra, békére vágyunk akkor cselekedjünk, éljünk úgy, hogy ezt is kapjuk vissza. Add magadból azt a világnak, amire magad is vágysz.

Teremtés törvénye

Egyek vagyunk az Univerzummal. Ennek okán pedig a tetteink, a vágyaink meghatározzák a világot. Ami körbevesz minket, az mások akaratának és a te akaratodnak a megnyilvánulása.

Alázat törvénye

Amíg nem tanulsz meg elfogadni, újra és újra megkapod azt a leckét, azt a dolgot, amit elutasítasz. Ugyanakkor, ha valakiben negatív tulajdonságokat, ellenséget látunk, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy mi magasabb rendűek lennének.  Továbbá mindenki ugyanolyan fontos és értékes a maga módján, egyikkőjüket sem becsülhetjük le, hanem bármilyenek is legyenek, el kell őket fogadnunk olyannak, amilyenek mert mi sem vagyunk tökéletesek.

A növekedés, illetve fejlődés törvénye

Ahhoz, hogy lélekben növekedhessünk, nekünk kell megváltoznunk, nem a környezetünknek és a körülöttünk levő embereknek. Az a feladatunk, hogy önmagunkat irányítsuk. Ha a lelkünkben elindulnak a változások, akkor az életünk a számunkra legmegfelelőbb úton fog elindulni, vagyis életcélunk beteljesítésének útján. Csakhogy nem egyedül a cél, a megérkezés a fontos, hanem maga az út is.

Felelősség törvénye

Hogyha valami rossz történik velünk, akkor bennünk van a probléma. Ugyanis ami minket körbevesz, az a belsőnket tükrözi vissza, illetve, amit mi tükrözünk, az vesz minket körbe. Ezért is olyan fontos, hogy felelősséget vállaljunk azért, ami az életünkben történik.

Az összefüggés törvénye

Minden és mindenki egy. Minden-mindennel összefüggésben áll az Univerzumban. Így minden lépésünk egy másikhoz vezet, ha nem is látjuk, akkor is hatással vagyunk másokra, mert ez egy hatalmas nagy kör és mi mind fogjuk egymás kezét. Tudd, hogy látszólag bármilyen kicsi is az a lépés, valójában óriási hatással bírhat. Arról sem feledkezhetünk meg, hogy múlt, jelen, és jövő, minden összekapcsolódik.

Koncentráció törvénye

Nem lehet igazán egyszerre két dologra is figyelni szívvel-lélekkel. Mindig csak egy dologra tudunk és kell is figyelnünk. Ezért kell arra koncentrálnunk, hogy pozitívak legyünk, hiszen mellette hogy férhetne meg a szomorúság vagy a harag?

A nagylelkűség törvénye

Akármiben is hiszel, bármi is legyen az igazságod, meggyőződésed, azt át kell majd ültetned a gyakorlatba, vagyis prezentálnod kell, amit megtanultál. Az élet megoldja, hogy számot adj róla és bizonyítsd, mert csak onnantól kezdve lesz igazán a tiedé.

Itt és most törvénye

Hogyha folyamatosan a múltban kalandozol, megakadályozod magadat abban, hogy megéld a jelendet. A régi sérelmek, gondolatok, érzések, tettek, álmok gyakran visszahúznak bennünket, ezért kell nekik búcsút inteni és maximálisan a mostra koncentrálni, mert egyedül a fölött van hatalmad, azon tudsz változtatni.

Változás törvénye

A történelem addig fogja ismételni önmagát, amíg meg nem tanuljuk a nekünk szánt leckét. Addig köszönnek vissza a hibáid, a kapcsolataid, a tetteid. Ha változtatsz az utadon, a hozzáállásodon, a tetteiden, tovább haladhatsz előre.

Türelem és jutalom törvénye

Akkor leszel igazán boldog, ha azt teszed, amit szeretsz és ha azt kellő türelemmel és alázattal csinálod, akkor várhatod, hogy megjöjjön érte a jutalmad vagyis akár az, amire vágysz. Úgy is mondhatnánk, hogy tégy, dolgozz meg az álmaidért és az lesz a jutalmad, hogy elnyered őket.

Inspiráció törvénye

Előbb mindig adnunk kell ahhoz, hogy kapjunk illetve azt kapjuk vissza, amit adtunk.  Minden tetteddel hozzájárulsz az Univerzum munkájához. Ha passzív vagy, akkor nincs hatása, de legalábbis nem is rontasz a helyzeten. Ellenben, ha szeretetet adsz vagy pozitívan jársz el, azzal táplálod és gyarapítod az Univerzumot és ő maga is ezt adja neked vissza.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Leadkép: 1rre.ru

Szólj hozzá!
Ezt olvastad már?