Ez bizony bárkivel, bárhol, bármikor megtörténhet. Akár mert sorsszerű, mert megérik rá vagy nyitottá válik az ember. Sosem lehet tudni. Már olyanokkal is megesett, akik azelőtt egyáltalán nem vallották magukat spirituálisnak. Ha egyszer megérsz arra, hogy a lelked és a tudatod felébredjenek, egy magasabb szintre lépjenek, egy új világ nyílik meg előtted. Egyfajta megvilágosodásban lesz részed, ami után másképp tekintesz magadra, a környezetedre és az egész világra. Lássuk, hogy éppen ez történik-e veled!

1. Egyre élénkebbek az álmaid

Az utóbbi hetekben sokkal intenzívebb álmaid vannak? Rendkívül színesek, kalandosak, eseménydúsak. Mindig valamilyen erőteljes érzelmet váltanak ki belőled? Ráadásul mindegyikre szinte tökéletesen emlékszel? Ez már annak a jele, hogy spirituálisan ébredezel.  A felsőbb tudatod, a lelked vagy éppen az égiek így próbálnak segíteni abban, hogy betekintést nyerj önmagadba vagy az ő világukba, ekképp igyekszenek téged megvilágosítani. Az álmok mögött mindig valamilyen jelentés húzódik. Ideje megfejtened őket!

2. Elfog a vágy, hogy meditálj

Egyszer csak minden különösebb ok nélkül rád tört a vágy, hogy meditálj. Ez bizony a lelked, a felsőbb tudatod vagy az égiek akarata. A meditáció eszköz arra, hogy megismerd önmagadat, hogy elmerülj a spiritualitásban. Segít felfedezni, rendet tenni, megnyugtatni, kiüríteni az elmédet, szembenézni a benned lévő gondolatokkal, érzésekkel, felszínre hozza a rejtett képességeidet.

3. Rád tör a vágy, hogy életmódot válts

Erős késztetésed támadt az iránt, hogy vega legyél? Hogy megszabadulj a káros szokásaidtól? Vagy elfogott a vágy, hogy tanulj, fejlődj, hogy megtegyél valamit? Amennyire csak lehet és módodban áll, kövesd ezt az érzést. A spirituális felébredés mindig változással jár, sokszor testi és lelki szinten egyaránt. Meghallod a lélek, a tudatod akaratát, akik irányítanak téged és esetleg szeretnék, hogy megtisztulj, hogy új fejezetet nyiss az életedben, mert már nem járható a régi út, amin jársz.

4. Egyszeriben megjön a hited

Van ilyen. Hogy az emberben egyik napról a másikra felébred a hit, amihez kezdetben sokszor kíváncsiság párosul. Milyen lehet imádkozni? Hogy lehet az angyalokkal társalogni? Ezeket kérded, közben korábban egyáltalán nem érdekeltek vagy még csak nem is hittél bennük. Most meg szeretnél boszorkány lenni vagy megakarod ismerni a buddhizmust. Úgy érzed, képes vagy hinni egy felsőbb hatalomban, a mágia erejében, a gyógyításban, a sorsban. Üdv a spiritualitás világában!

5. Elszállnak a félelmeid

Persze ha nem is az összes, de legalább javarészt. Nem baj, ha nem leszel egy napon belül teljesen félelem nélküli ember. De már nem félsz olyan dolgoktól, amelyektől korábban tartottál. Már nem tartasz a kudarctól, nem gyötör a depresszió, a kétségbeesés. Sőt, egyenesen vágy ébredt benned aziránt, hogy legyőzd őket, mert érzed, hogy korlátoznak és visszatartanak a fejlődésben. Semmi kétség, elkezdtél spirituálisan felébredni!

6. A természetbe vágyódsz

Talán eddig sem volt ellenedre a természet. De az is lehet, hogy egyáltalán nem volt igényed, hogy kirándulj vagy több időt tölts a szabadban. Most meg mágikus vonzalmat érzel aziránt, hogy erdőbe menj, folyó közelébe, hogy kint legyél a természetben. Ugyanis a természetben rejlenek a határtalan erők. A lelked felkíván töltekezni, magába szippantaná a friss életerőt. Kapcsolatba kíván lépni a természet-istenekkel, az elementálokkal, hogy meggyógyítsák vagy éppen felébresszék az érzékeidet.

7. Búcsút intesz a régi dolgoknak, a felesleges kapcsolatoknak

Feltámad benned a késztetés, hogy megváltozz és megváltoztasd a környezetedet. Talán költözni szeretnél, átalakítani a lakásodat vagy legalább megszabadulni azoktól, amikre már nincs szükséged. És ez igaz lehet az emberi kapcsolataidra is. Már nem akarod megtartani azokkal a „barátságot”, viszonyt, akik hátráltatnak vagy negativitásukkal mérgeznek. Képes vagy elengedni őket, mert tudod, hogy valahol a fejlődésed útjában állnak. Szívesebben vennéd magadat körbe akár új emberekkel, olyanokkal, akik támogatnak, nem húznak le, akik hozzád hasonlóak. Mindig mérlegeld alaposan a kapcsolataidat és sose hirtelen felindulásból dönts. De ha már ez a kérdés felvetül benned, biztos, hogy spirituálisan ébredezel.

8. Megjelenik benned a tiszta, isteni szeretet érzése

Hirtelen a semmiből elfog a forró, a rendkívüli, a hatalmas szeretet érzése. Nem feltétlenül egy ember iránt, talán még csak nem is az emberekkel kapcsolatban. Csak úgy érzed, hogy szeretsz, szereted a világot, a Földet, mindent és mindenkit, aki rajta él és lélegzik. Általában ez csak néhány pillanatra történik az emberrel és még csak nem is olyan sűrűn, de ahogy járni kezdi a spiritualitás útját, egyre többször tapasztalhatja meg azt a tiszta, isteni szeretet érzését, ami óriási erővel tölti fel. Ilyenkor merj szeretni, mondd és mutasd ki bátran!

9. Feltámad benned a vágy, hogy segíts másoknak

Ez nem minden spirituális emberre jellemző és nincs is ezzel semmi baj. Vannak magányos spirituális emberek. De nagyon sok spirituális egyén ébred arra, hogy a világ nem csak róluk szól és hogy tenniük kell valamit az emberekért, a környezetért vagy az állatokért. Így erős késztetést érezhetnek arra, hogy belépjenek egy segítő szervezetbe vagy a maguk módján valamiképpen segítsenek másoknak, ami valahol az isteni terv része is, hogy az ember, embernek (és persze állatnak, növénynek) barátja legyen és segítsen…

Ha úgy érzed, veled éppen ez történik, spirituálisan ébredezni kezdtél, akkor üdv a világunkban és kezdj el szép lassan járni az új utadon!

Kép: ethnosfera.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

Hasonló cikkeink

Hogyan induljak el a spirituális úton?

10 velünk született spirituális erő, amelyet legtöbbünk figyelmen kívül hagy

6 jel, miszerint gyenge lábakon áll a spirituális életed

11 jel, miszerint spirituálisan érettebb lettél

További cikkeink