Gyorsan szögezzük le, hogy a Hetedik érzék, nem a Hatodik érzék folytatása. Azonkívül, hogy mindkét filmben szellemekről van szó, nincs más közös bennük. Bár sokak szerint a Hatodik érzék sem gyenge, ez a film mégis emelte a tétet azok számára, akik szeretnek borzongani és kedvelik a thrillereket.

 

A sztori

Van nekünk egy Witzky-nk, akit Kevin Bacon játszik. Neki pedig van egy csodás felesége és egy kisfia. Átlagos életüket élik, egészen addig a napig, mígnem egy összejövetelen poénból hipnotizáltatja magát Tom. Akkor aztán száznyolcvan fokos fordulatot vesz az élete, mert hirtelen látomások, rémálok kezdik gyötörni. Sőt, hangokat hall és olyanokat lát, amit mások nem. Leszámítva a kisfiát…

Megjelenik egy halott lány, Samantha, próbál kapcsolatot teremteni apukával és igen, jó okból teszi. A feladat: megtalálni a holtestét és lebuktatni a gyilkost. Tom vad nyomozásba kezd és bizony fény derül a múltra.

Szóval a 1999-es film nem pusztán thriller, hanem egy idő után átcsap krimibe is. Ám ez kicsit sem veszi el a hangsúlyt a szellemsztoriról.

Közben pedig bejön egy családi dráma vonal is. Képzeljük csak el a felállást: adott egy házaspár – amúgy sem egészen konfliktusmentes az életük -, ahol a férj hirtelen szellemeket kezd látni és kiderül, hogy a gyereke sem különb. Amíg ők ketten remekül megértik egymást, hogy érezheti magát a feleség? Ahogy sok más egyéb filmben láthattuk már, a szuperképességek és maguk a szellemek, igencsak próbára tehetik a párkapcsolatot, a házasságot és ez most sincs másképp.

Mit tanulhatunk a Hetedik érzék című filmből?

Nem kimondottan tanulságos, sokkal inkább elgondolkodtató film amellett, hogy élményekkel gazdagít. Tanulság legfeljebb az lehet, hogy akkor csak hipnotizáltasd magad, ha biztos vagy a dolgodban, mert nem játék.

A hipnózis pedig önmagában véve is egy érdekfeszítő témakör. Biztos te is hallottál már csodás gyógyulásokról, előző életbeli utaztatásokról meg rég elfeledett emlékek előásásáról ebben az állapotban. Egyáltalán nem tűnik lehetetlennek az, hogy az ember agyának egy szekcióját megnyissák, ami révén képes legyen befogadni a láthatatlan világ energiát, és akár meglássa a szellemeket.

De el lehet töprengeni azon, mennyire nem könnyű annak a gyermeknek az élete, aki szellemeket lát. Erről született is egy cikk, amit idekattintva olvashatsz el.

Persze, egy felnőttnek sem feltétlenül könnyebb a helyzete, ha mondjuk egy Melinda Gordont veszünk alapul a Szellemekkel suttogó sorozatból, aki ugyan fiktív személy, de nem lehetetlen elképzelni, hogy léteznek ilyen emberek.

 

Hasonló cikkeink

Nem szabad bolondnak nézni a szellemeket látó gyerekeket – Hatodik érzék

Ha tetszett a cikk, kövess minket a Facebookon is!

főkép: youtube

További cikkeink