Tisztázzuk: Mindenki képes rá az asztrális kivetülésre. Kinek könnyebben, kinek nehezebben jön össze. Ez egy is olyan képesség, mint a jövőbelátás vagy auralátás, vagyis fejleszthető. Ehhez meg kell értened, hogy ott lakik benned az asztráltested, ami képes kilépni a testedből, amíg alszol vagy egy bizonyos állapotba kerülsz. A testelhagyásnak köszönhetően képes lehetsz más síkokon, dimenziókban mozogni és e világban is megjelenhetsz másoknak.

Testelhagyás. Igen, amire a nagy jógik, guruk is képesek, hogy meditációs állapotban kilépnek a testükben és kilométerekkel odébb jelennek meg. Ugyanezt ezt teszik a sámánok, transzba esnek, és a szellemvilágba utaznak. Megint mások az istenekkel, angyalokkal diskurálnak közben. És Luke Skywalker és asztrális kivetülést hajtott végre Az utolsó Jedik részben, hogy megküzdjön Kylo Rennel.

Tehát, adott a test, lélek, szellem (hívhatod asztráltestnek is, ha úgy tetszik) hármassága a porhüvelyünkön belül.  Az asztráltest, a szellem a pontos mása a testünknek, az énünknek, éppen ez az oka annak, ugyanazokkal a tulajdonságokkal és viselkedésformákkal rendelkezik az, aki elhunyt.

Az asztrális kivetítés közben, a testünk pihen, az agyunk alfa állapotban van. A hétköznapikban, mikor cselekszünk, béta állapotban vagyunk. Mélyalvásnál pedig théta állapotban időzünk. Meditálásnál, és asztrális kivetülésnél pedig alfában. Éppen fordulhat elő az is, hogy meditálás közben vetülsz ki. Stimmt?

Alfa állapotban, képes a szellemünk, vagyis asztráltestünk arra, hogy útra kelljen, kiszálljon a testből. Nyugalom, nem szakadhat el a testtől, ugyanis egy vékony ezüstszál, összeköti a testtel, ezért nem tűnünk el vagy halunk meg, mikor asztrálisan utazunk.

Hová mehet az asztráltest, illetve szellem?

Erről megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint csak odamehetünk, ahol már jártunk, vagy akivel szoros kapcsolatban állunk. Tény és való, ez a két momentum megkönnyíti a dolgunkat, mikor asztrális kivetüléssel próbálkozunk. Mások szerint bárhova, így meglephetjük éjszaka a párunkat, meglátogathatjuk a szomszédot, beugorhatunk a kilométerekre élő rokonokhoz, vagy megnézhetjük mi hír van Egyiptomban. Tehát bárhova, korlátlanul eljuthatunk a világon és sokszor éppen ez a magyarázat arra, miért tűnik ismerősnek egy hely. Szóval nem csak azért, mert előző életedben ott éltél, hanem mert éjszaka, alvás is közben is jártál már arra.

Mi több! Egy profi asztrálutazó természetesen nemcsak térben, hanem időben is képes utazni, ezáltal a történelem különböző pontjait is meglátogathatja. Sőt, akár a jövőbe is utazhatnak…

Azért az asztrális kivetülés sem játék

Ahogy minden képességnek, úgy ennek is meg van a maga hátránya. Például a telepátiánál meghallhatjuk annak is a gondolatát, akiét nem akarjuk, látnokként azt is láthatjuk, amit inkább nem szeretnénk. Ezért kell az asztrálprojekciót is jól kitanulni, hogy tudd irányítani, ne önkéntelenül kóborolj el éjszaka. Különben is a tudatosságtól lesz igazi élmény! Bár az igaz, hogy álmunkban gyakran utazunk, hiszen számos beszámoló van ilyen esetről is, hogy a Joci otthon az igazak álmát alussza a menyasszonya mellett, de mégis beugrott éjszaka az anyjához, vagy este a haverok a kedvenc bárjában látták.

Továbbá van valami, amivel számolni kell. Az asztráltest értelemszerűen egy másik síkon, vagyis az asztrálsíkon mozog. Az asztrális sík a fizikai világunkkal párhuza­mos, visszatükröződő világ, csak mondhatni magasabb vibrációs szinten működik. Mint tudjuk, több sík is létezik, de ezen a síkon vannak a szellemek, asztrállények és a többi entitás. Igen, a démonok is. Ergo ha te látod őket, ők is fognak téged. Az emberek számára pedig az asztráltest megjelenése olyan, mintha tényleg ott lenne, már aki persze látja, mert nem mindenki veszi észre az asztráltestet, illetve mi is dönthetünk úgy, hogy mások ne lássanak bennünket. Ez mind gyakorlás kérdése, az is, ha azt szeretnénk, hogy lássanak és az ellenkezője is.

Ám ha bármikor is nem tetsző entitással találkozol, vagy rossz érzésed van, elfog a nyugtalanság, elég rá gondolnod és már vissza is kerültél a testedbe.

Egyébként a régiek hiedelme szerint a boszorkányok és mora lények képesek erre a leginkább, a spirituális körökben meg azt mondják, hogy azok, akik magasabb tudatszinten mozognak.

Mikor fog sikerülni, hogy asztrálisan kivetülj?

Ez változó. Van, akinek rengeteg gyakorlásra van szüksége. Egyeseknek hetek, hónapok kellenek, valakinek elég pár nap. Ráadásul eleinte belealhatunk, de ez senki kedvét ne szegje. Még az se, ha úgy érzi, sikerült, de nem emlékszik rá, mert elaludt közben. Kezdetben meglehet, hogy semmire sem fogsz belőle emlékezni, később pedig csak-csak beugranak majd emlékképek vagy az egész utazás. Viszont sok emberrel előfordul, hogy kivetülnek éjszaka és másnap reggel azon agyalnak, hogy vajon álmodták-e az egészet, vagy valóban elkalandoztak-e…

Ugyanakkor önkéntelen asztrális kivetülés nem csak alvásnál fordulhat elő, hanem sajnos halálközeli élménynél, krónikus fáradtságnál, műtétnél vagy éppen orgazmus esetén. Keleten szándékosan használják az orgazmust arra, hogy abban a pillanatban asztrális utazhassanak.

Ugyanis amíg él, működik a tested, kapcsolatban áll az asztráltesteddel és mindig visszafogja tudni rántani. Csúnyán hangzik, de olyan, mint ez úgy működik, mint a porszívó kábel meg a gomb, ami villámgyorsan behúzza és feltekeri a porszívóban… ezért van az, hogyha valaki hozzáér a testedhez vagy a közelébe megy, már visszatér belé az asztráltest.

Megszállhatják a testedet, amíg kint van az asztráltested?

Hadd keserítsem el az Ördögűző rajongóit: NEM. Gondolj bele… ha így lenne… már rég nem lennél önmagad. Hiszen kb. minden éjjel elkóborol az asztráltested. Nem gondolod, hogy a testért epekedő démonok már rég kitolongták volna magukat, hogy elhappolják a testedet? Hála az égnek, nem olyan könnyű az a megszállásos buli, különben az összes halott emberbe beköltöznének a halottas házban…

Az asztrálburok meg esetleg a védelem azért kelhet a testre, hogy az asztrálvilágban ne érhessen kellemetlenség, ne vidd be a testedbe az ott magadra szedett káros energiákat.

Megtörténhet, hogy meghalsz asztrál projekció közben nem térsz vissza az asztrálutazásból?

NEM. Mikor elhagyod a testedet, ugyanúgy működik tovább, nem áll le a szíved, és a légzésvétel sem.

Honnan tudhatod, hogy igazán sikerült a testelhagyás?

Egy felől érzed a megváltozott tudat állapotot, mikor hagyod el a testedet. A nagyon valóságos élmény vagy álom, téged fog igazolni. Ugyanakkor mások is igazolhatnak téged, ha náluk jártál, láttak téged. Eleinte talán aggódni fogsz, hogy nemcsak érzéki csalódásod van-e, nemcsak képzeled-e az egészet. Persze, ezek is benne vannak a pakliban. De fontos, hogy hinned kell magadban, a képességedben ahhoz, hogy sikerüljön és hogy elhidd: sikerült.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Most megtanulhatsz meditálni! – Az alapmeditáció

Leadkép: relatoseqms.wordpress. com

Forrás:  Richard Webster: Astral Travel for Beginners

További cikkeink