A Démonok között című film egy megtörtént eseten alapul.  Itt a teljes történet a Perron család esetéről, akiket állítólag a boszorkány, Bathsheba szelleme kísértett.

 

Kicsoda Ed és Lorraine Warren?

Ed és Lorraine Warren számára nem volt ismeretlen a természetfeletti. A Perron-ügyet kivizsgáló pár mindketten a szakértői voltak. Ed démonológus volt, Lorraine pedig látnok.

Megalapították a New England-i Paranormális Társaságot, ami New England legrégebbi ilyen jellegű csoportja.

Ők vizsgálták a híres Enfield-esetet, és kapcsolatba kerültek a hírhedt babával, Annabellel – aki ma Connecticutban található múzeumukban van.

Igaz történet a Démonok között: A Perron család esete

kép

A Perron család

Perronék 1971-ben költöztek Rhode Island-i új 14 szobás otthonukba.

Kiderült, hogy a ház számos erőszakos cselekménynek volt helye, beleértve az öngyilkosságokat, nemi erőszakokat és gyilkosságokat. Rengeteg oka volt annak, hogy a szomszédok azt mondják a Perronéknak, hogy miután a nap lement, hagyják égve a lámpákat.

Eleinte a család apró jeleket vett észre, például eltűntek a tárgyak és esetleg máshol kerültek elő, illetve furcsa kaparó hangokat hallottak.

A lányok – Andrea, Nancy, Christine, Cindy és April – mind furcsa dolgokat vettek észre, de a legtöbb eset, illetve szellem ártalmatlan volt.

Cynthia azt mondta: „Amikor először beköltöztünk a házba, az első két hónapban volt egy nő, aki eljött és minden este homlokon csókolt, akit anyámnak gondoltam.” Andrea, a nővére azt mondta: „Anya Ivory szappan illatú volt, ez a szellem pedig virág és gyümölcs illatú volt.”

Minden rendben volt, egészen addig, amíg bele nem botlottak Bathshebába.

„A ház úrnőjének vélte magát.” – mondta a legidősebb lány, Andrea Perron Bathshebáról. Andrea még azt mondta, hogy a szellem a ház úrnőjének gondolta magát és emiatt nehezményezte a családanya megjelenését, aki átvette ezt a szerepet.

Nem sokkal azután, hogy a család odaköltözött, Carolyn, az anya, azt állította, hogy éjszaka meglátogatta őt egy szürke nő, akinek a feje oldalra volt billenve és mondta neki, hogy távozzon, különben elűzi a végzet és a homály. Miután konzultált Ed és Lorraine Warren démonológusokkal, meggyőződött arról, hogy az őt kísértő nő Bathsheba Thayer szelleme.

Carolyn azt állította, hogy Batseba érzelmileg és fizikailag is gyötri, mintha a szellem tulajdonképpen megszállná. Roger, a férj viszont csak Bathsheba kedves oldalát tapasztalta, szeretetteljes simogatásokat és gyengédséget kapott.

Igaz történet a Démonok között: A Perron család esetekép

Bathsheba – a gonosz szellem

Úgy gondolják, hogy Bathsheba, a boszorkány, – aki az örök szépségért cserébe eladta lelkét az ördögnek – a Rhode Island-i parasztházban élt az 1800-as évek közepén. Ez azt jelenti, hogy a paranormális tevékenység valószínűleg több mint 100 évvel a Warren család előtt elkezdődött.

Bathshebának négy gyermeke született, közülük hárman meghaltak. Azzal vádolták, hogy egy csecsemőt feláldozott a Sátánnak azzal, hogy kötőtűt szúrt a tarkójába, bár a bizonyítékokat a bíróság nem tudta felmutatni. Amikor Carolyn rejtélyes szúrt sebet kapott a lábába, Lorraine Warren úgy gondolta, hogy Bathsheba a tűit a sírba vitte, és holtában is használja őket.

Nem mellesleg: akár meg is látogathatod Bathsheba Thayer Sherman sírját a Rhode Island-i Harrisville temetőben, ahol a sírköve szerint a 70-es éveiben meghalt.

perron csalad warren pinterest 05kép

A Warren család és az ördögűzés

A valódi életben Perronék barátja, egy Barbara nevű nő kereste fel Warrenéket, akik vizsgálatot végeztek Perronék házban, és kiderült, hogy Carolyn-t állítólag megszállta Bathsheba.

A filmmel ellentétben, a valóságban Warrenék ragaszkodnak ahhoz, hogy gyakran jártak a házba vizsgálódni, de sosem végeztek ördögűzést, mivel ezeket a katolikus egyház jóváhagyott tagjának kell végrehajtani. Lorraine ragaszkodott ahhoz, hogy a férje ne vállalkozzon arra, amit egy katolikus papnak kell elvégeznie.

perron csalad warren pinterest 03kép

Mi történt utána?

A filmben Lorraine Warren elmondja férjének, hogy megkapták az egyház jóváhagyását az ördögűzés végrehajtására.

A valóságban Roger Perron kirúgta Warreneket a házból, már csak azért is, mert felesége, Carolyn mentális stabilitása miatt is aggódott. Illetve annak sem örült, amit az egyik vizsgálati szeánsz során tapasztalt.

Andrea, – aki titokban jelen volt a szeánsznál –  szemtanúja volt a vizsgálatnak, azt mondta: „Azt hittem, elájulok, anyám nem e világ nyelven kezdett kezdte, de nem saját hangján. A szék lebegett, és átdobták a szobán.”

Mintha Perronék már nem szenvedtek volna eleget, Warrenék távozása után is kénytelenek voltak a kísértetjárta házban maradni.

A család körülbelül kilenc évig élt a kísértetjárta házban, egészen 1980-ig. Arra a kérdésre, hogy a család miért tűrte a szellemeket, akik rothadó hús szagát árasztották minden reggel 5: 15-kor és olykor még az ágyukat is felemelték, Perron azt mondta, hogy addig nem volt lehetőségük elköltözni, mert gazdasági válság volt, nekik sem volt pénzük és másoknak sem volt annyi, hogy megvehessék a házat.

Nem ismert, hogy a szellemek kitartottak-e, de azt gondolják, hogy a családot nem hagyták nyugton, amíg el nem költöztek.

Perron, aki családja történetét három saját kiadású könyvben írta meg, azt mondja, soha nem lepődik meg, ha az emberek nem hisznek nekik.

perron csalad warren pinterest 04kép

„Anyám és én is azonnal lenyelnénk a nyelvünket, mint hogy hazudnánk,” – mondja. „Az emberek azt hisznek, amit akarnak. De tudom, mit tapasztaltunk.”

Sokan mindennek ellenére is kételkednek a történtekben. Szerintük Lorraine magyarázata feltételezésen és nem közvetett bizonyítékokon alapszik. Az emberek nem tudták bizonyítani, hogy Bathsheba valóban kötőtűvel szúrta le gyerekét, így lehetséges, hogy ez a bűncselekmény soha nem is fordult elő. Az is lehet, hogy egyszerűen meghalt a gyermeke (akkoriban magas volt a gyermekhalandóság) és boszorkánysággal vádolták meg, ami egyébként is szokás volt akkoriban, ha valaki nem volt szimpatikus.

Valójában nincs történelmi bizonyíték arra, hogy ilyen tárgyalásra sor került volna. Ezenkívül a szellem soha nem állította, hogy Batseba Thayer szelleme. Ha valóban gonosz szellem kísértette a családot, akkor ismeretlen entitás is lehetett, amely nem kapcsolódott egy másik ember szelleméhez.

Az sem biztos, hogy Batseba csakugyan a házon kívül akasztotta fel magát. Egy orvos azt állította, hogy furcsa bénulás következtében halt meg, amelynek oka valószínűleg agyvérzés volt. A férje és három gyermeke mellett temették el. De akkor honnan jött a történet?

A legjobb, ha mindenki maga dönti el, hisz-e a Perron családnak vagy sem.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

A Démonok között 2 is igaz történet: Az enfieldi poltergeist eset

forrás1, forrás2, forrás3

 

 

További cikkeink