Ez az 5 igaz történet a Netflixen egyszerre megindító, motiváló és elgondolkodtató. Attól olyan különlegesek, hogy reménnyel és hittel tölthetik meg a néző szívét, ami miatt spirituális filmnek is tökéletesek.  

Ha szeretnél valami igazán összetett, megkapó és erőt adó műsort nézni, akkor ajánlom figyelmedbe a következőket:

Íme, 5 igaz történet a Netflixen, amik nem mellesleg spirituális filmek is.

Fatima

Ismerősen csenghet a hely: Fatima. Úgy tartják, itt jelent meg Szűz Mária. A film a portugáliai Fátimában élő három kisgyermekről szól, akiket rendszeresen meglátogat Szűz Mária az első világháború idején. A gyerekek biztosak abban, hogy a háború megállításának kulcsa az imádság. Elterjed a híre a „kis látnokoknak”, és az emberek megrohamozzák Fatimát. Nagyon megindító film, ami szinte garantáltan megérinti azokat, akik szeretnének, vagy hisznek is a csodákban és az égiekben.

Zöld könyv – Útmutató az élethez 

A Zöld könyv két teljesen ellentétes kultúra és személyiség közötti szakadék áthidalásáról szól. Az 1960-as években játszódik ez az igaz történet. Az egyik főszereplő, Tony, a nyers, sokszor egyszerűnek mondható férfi, aki azt a megbízást kapja, hogy fuvarozzon el egy rendkívül intelligens, szörnyen sznob, de csodás tehetséggel bíró zongoraművészt a koncertjeire, aki nem mellesleg színes bőrű. Ez egy igazán csodálatos film a barátságról, az elfogadásról, miközben sokkoló képet kapsz a 60-as évekbeli Amerikáról. Megvan benne minden, ami emlékezetessé teszi a filmet: dráma, humor, valóság.

Jegyzetek a fiamnak

Nagyon erős történet, ami szinte biztosan megindítja a könnyzáport, miközben mélyen elgondolkodtat. A főszereplő egy olyan anya, aki rákos, és nem lehet rajta segíteni. Emelt fővel várja halálát, és miközben igyekszik megbarátkozni azzal, ami vár rá, aktívan twitterezni kezd az állapotáról, majd egy cikket követően hirtelen celeb lesz belőle. Ám őt inkább az érdekli, hogy megírja az örök emlékül szolgáló könyvet a kisfiának. A Jegyzetek a fiamnak egyszerre enged bepillantást egy haldokló életébe és gondolatvilágába, ami sokszor humoros, máskor pedig kicsit földhöz vágja az embert, de az biztos: kicsit – vagy nagyon – de átformálja az ember gondolkodását.

A Casa Hogar megmentése

A Casa Hogar egy árvaház telis-tele elhagyatott fiúval, akiknek önmagában is van elég bajuk, de aztán jön egy hurrikán, ami tönkre vágja az otthonukat. A képlet egyszerű: pénzre van szükség a megmentéséhez. A sors úgy hozza, hogy három szerencsés részt vehet egy rangos horgászversenyen egy elég mufurc hajóskapitány oldalán, és a tét egy halom pénz. Ha nyernek: osztoznak. Innentől kezdve, mint sejted, egy fantasztikus kaland veszi kezdetét. A Casa Hogar megmentése egy nagyon kedves, inspiráló, és olykor humoros film, ami tele van érzelmekkel, és a legfontosabb üzenete az: léteznek csodák.

Ruby segítségével

Ha szereted azokat a spirituális filmeket, amikben állatok a főszereplők, akkor imádni fogod ezt a motiváló, ugyanakkor megható, családi filmet. Egy járőr nagy álma az, hogy csatlakozik az elit K-9-es egységhez, de ehhez szüksége van egy kutyára is, ám az egységnek nincs pénze új kutyára. De semmi vész, Daniel megoldja a dolgot és kihozza a menhelyről Ruby-t, akiről kiderül: olyan, mint egy rossz gyerek. Mindkettőjüknek össze kell csiszolódnia, miközben Ruby-nak előbb családi, majd rendőrkutyává kell válnia. A kitartás és a kemény munka persze meghozza gyümölcsét, de a legjobb benne az, hogy a két lélek, az ember és a kutya egymásra talál.

fotó: imdb.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!