Marianne Williamson könyve a Könnyektől a győzelemig olyan, mint egy kézikönyv. Azt a célt szolgálja, hogy meggyógyítsa a sérült, beteg, szenvedő lelket. Mindezt egyszerűen és érthetően teszi. Olyan csodakulcsokat ad a kezünkbe, amelyek segítségével már akár holnap enyhülést tapasztalhat a fájó szívünk.

Marianne Williamson nemzetközileg ismert író és előadó. Tíz könyve jelent meg, ezek közül hat felkerült a New York Times bestseller-listájára, mint ahogy ez a könyv is.

Spirituális tükör

Mielőtt elmélyülnénk abban, hogy miről szól ez a könyv, tegyük fel a kérdést: kiknek íródott? A válasz: mindenkinek. Ugyanis mindannyiunkat érnek időnként tragédiák, kellemetlenségek, fájó élmények. Elhagynak bennünket, összetörik a szívünket, eltávozik a szerettünk, megaláznak a munkahelyünkön vagy éppen el is veszítjük azt. Ha pedig túl sok rossz ér bennünket folyamatosan vagy hirtelen, érthető módon beleroppan a lelkünk és depressziósak leszünk. Marianne szerint pedig a depresszióval nemcsak lelki, hanem spirituális szinten is foglalkozni kell. Kezeljük a bajt, enyhítsük a fájdalmat, de értsük is meg, hogyan keletkezett és mi célt szolgálhat.

Olyan ez a könyv, mint egy spirituális tükör. Rámutat a miértekre. Segít más szemmel értelmezni a helyzetedet. Ehhez pedig gyakran a terápiás beszélgetéseiből vagy saját tapasztalataiból idéz. Egy-egy esetet olvasva az ember azt gondolja, „ezen én is átestem” vagy „pont ezt érzem én is”. Aztán jön a felismerés, és megérted, MIÉRT történik veled az, ami, az írónő pedig szabályosan kezünkbe adja a megoldást, mit kell tennünk annak érdekében, hogy megszabaduljunk a szenvedéstől és visszanyerjük békés, boldog állapotunkat.

Kimerítő, és izgalmas magyarázattal szolgál arról, hogyan működik az elme, és hogyan szűri a tapasztalatainkat. Emellett kitér a szeretet utáni sóvárgásunkra, és arra, milyen mérhetetlen fájdalmat élünk meg akkor, amikor nem kapjuk meg. Arról is szó esik a könyvben, hogy sokan elnyomják az érzéseiket, a fájdalmukat, és hogy ezzel sokkal többet ártanak, mintsem használnak maguknak.

Gyakorlati útmutató, hogyan szabaduljunk meg a szenvedéstől - Könnyektől a győzelemig

Márpedig csodák léteznek

Marianne a gondolatait egyáltalán nem erőszakosan, szájbarágósan közli és azt sem erőlteti rád, hogy higgy a csodákban. Ellenben megmutatja: mi történik azokkal, akik hisznek benne. Hogy a szeretetnek, a megbocsátásnak mekkora hatalma van. Arra ösztönöz minket, hogy képzeljük el: bármi megtörténhet velünk. Ugyan a csodák ritkán érkeznek a hajnali gyorsvonattal és tenni is kell értük, de aki hajlandó ebbe beleállni, annak igenis megjelenhetnek a csodák. A csodákkal együtt pedig behívjuk életünkbe a megvilágosodást, ami révén nemcsak önmagunkat, a környezetünket, a sorsunkat érthetjük, hanem a „nagy miérteket” is, ezáltal sokkal tudatosabb életet élhetünk.

Rávezet bennünket arra, hogy az igazi hatalom a mi kezünkben van, csak éppenséggel hajlamosak vagyunk mások kezébe adni. Pedig mi döntünk arról, hogy szenvedni akarunk-e vagy sem (és ha igen, miért). Olyan igazságok táruknak fel előttünk, minthogy néha igenis a szenvedésből tanulunk, és hogy a sötétségben mindig a fény felé vezet az út.

Ha pedig a szenvedés helyett a gyógyulást választjuk, akkor jó pár imát találunk a könyvben, ami a segítségünkre lesz ebben. Találunk benne imát többek között a depresszió, a szomorúság, a gyász leküzdésére, illetve a szeretetért, megbocsátásért, a megvilágosodásért.

Ahogy abban is, hogy visszataláljunk Istenhez és szorosabbra fűzzük vele a  kapcsolatunkat. Megtanuljuk átadni neki a bánatunkat, a fájdalmunkat, hogy ne mi cipeljük azokat. Viszont, amikor Istent emlegeti és a vele való viszonyt, nem hagyományos, keresztény, hanem spirituális értelemben teszi, ahogy a Csodák tanításában is.

Williamson abban is segít, hogy a szenvedésünket arra használjuk, hogy fejlődjünk. Azt mondják, minden tragédiában, fájdalmas élethelyzetben ott rejlik egy életlecke. Ezeket most végre sikerül meglátni és értelmezni, ugyanis csak így engedhetjük be a csodákat és a gyógyulást az életünkbe.

Ha szeretnéd beszerezni ezt a csodálatos könyvet, a Bioenergetic kiadó oldalán megteheted!

Fotók: unsplash.com, bioenergetic.hu

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Hasonló cikkeink

Kvantumgyógyításra mindenki képes – Te is!

További cikkeink