A Milton titka c. film egy kedves, tanulságos, családi film, ami Eckhart Tolle azonos című regénye alapján készült. Olyan bölcsességek vannak benne, amit mindenkinek érdemes lenne megfogadnia, legyen kicsi vagy nagy. Éppen ezért ajánlatos akár a gyerekkel együtt megnézni!

A sztori

A film a spirituális tanító, Eckhart Tolle azonos című regénye alapján készült.

A 11 éves Milton Adams magányosan tölti napjait. Egy szem barátja van, akivel alkímiai kísérleteket végeznek, hogy aranyat készítsenek. Elszomorítja, hogy szülei elhanyagolják, akik látástól-vakulásig dolgoznak, így próbálva meg orvosolni az anyagi gondjaikat. Milton nem vak, teljesen tisztán látja, hogy szülei félnek az anyagi csődtől, miközben egymást hibáztatják. Milton pedig attól tart, hogy a szülei el fognak válnak, amiért állandóan veszekednek. Mindennek a tetejében a szomszéd fiú rendszeresen megveri és megalázza őt.

Egy nap betoppan látogatóba Howard nagypapa (Donald Sutherland), aki egy rendkívül különc alak. Életvidám, tele van energiával és különös gondolatokat vall. Milton azonnal szimpatizálni kezd vele és példaképként tekint rá. Ám az anyja egyre csak azt szajkózza, hogyan kellene viselkednie egy átlagos, „normális” nagypapának. Mindenesetre ez furcsa, spirituális gondolkodású nagypapa lesz az, aki segít megtalálni Milton bátorságát, lelki erejét és helyre billenti a család életét.

A film végén Milton egy csodálatos beszédet intéz a „valódi háborúról”, ami az emberek között zajlik a mindennapokban, illetve a lélekben tomboló polgárháborúról. Mind sérültek vagyunk és ez az oka annak, ahogy egymással bánunk. Ám ebből természetesen fel is lehet épülni…

pinterest

Mit tanulhatunk a Milton titka c. filmből?

Nagyon sok múlik a szülőkön, a nagyszülőkön. Persze nem lehet mindenütt egy spirituális családtag, de érdemes jobban odafigyelni a gyerek lelkére, akivel kapcsolatban sosem szabad elfelejteni: lát, érez. Nem buta, tudja, ha baj van a családban.

Eckhart Tolle legfőbb tanítása a MOST hatalma. Nem szabad a múlton rágódni, mert azon már nem lehet változtatni. A jövő pedig még nem következett be. A jelenben van lehetőségünk kialakítani. Egyszóval a jelenben van hatalmunk irányítani az életünket, változtatni azokon a dolgokon, amik nem tetszenek.

Az aggodalmaink, a gondolataink , az érzéseink, csupán vendégek. Jönnek-mennek. Rajtunk múlik, kiket hívunk meg és marasztalunk.

Most kell szeretni. Most kell élni. Épp azért, mert nem tudhatjuk mi lesz holnap.  Ez a boldogság és a lelki béke titka. Érdemes e téren a macskáktól tanulni. Nem aggódnak a múlt, sem pedig a jövő miatt. Egyszerűen a jelenben élnek. Egyedül az a fontos.

Az alkímia valójában nem az aranycsinálásról szól. Az alkímia bennünk zajlik le, egy lélektani folyamat. Ezért nem mindegy milyen érzelmek keverednek bennünk. Az alkímia a belső átalakulásunkról szól. Mi magunk válhatunk arannyá. Mind kémcsövek vagyunk. Csak azt kell eldönteni, mivel töltjük meg magunkat. Ez Milton titka. Mind megváltozhatunk, ha arannyá változtatjuk a belső terünket. Így valójában mind alkimisták vagyunk.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Egyszerű és tiszta üzenet: mindig van remény! – A remény rabjai c. film mondanivalója

leadkép

Ezt olvastad már?