Ez egy rendkívül megosztó film. Vagy imádják vagy utálják az emberek. Na jó, talán nem utálják, csak unalmasnak, értelmetlennek tartják. Mások viszont megkapták a végén a vágyott lélekemelést. Az lesz a legjobb, ha megnézed és utána eldöntöd magad, hogy a te szívedben, hova kerül az Interjú Istennel.

A sztori

Paul Asher újságíró, aki az afganisztáni tudósításainak köszönheti a ragyogó karriert. Csakhogy miután visszatért a Közel-Keletről, szembe kell néznie a háborúban látott szörnyűségekkel és közben helyre kell hoznia a házasságát, amit igencsak megtépázott a távolság. Erre mit ad Isten, találkozik egy különös interjúalannyal, aki azt állítja magáról, hogy ő Isten. Természetesen az újságíró szkeptikusan áll hozzá, de minél többször találkoznak, annál inkább azaz érzése, hogy talán mégiscsak Istennel van dolga. Nem túl gördülékeny a film, de könnyen lehet azonosulni Paul vívódásaival, aki nem tudja, mit higgyen és attól tart, becsapják. Közben egyre csak ránehezednek a magánéleti problémák. De legalább a végén befigyel egy-két izgalmas csavar, ami feldobja a filmet!

kép

Mit lehet tanulni az Interjú Istennel c. filmből?

Azt hihetnénk, hogy egy ilyen filmből végre válaszokat nyerünk, de azokkal sajnos nem szolgál. Az, hogy kinek mennyire izgalmasak, érdekesek vagy elgondolkodtatóak az Istennel folytatott eszmecserék, az teljesen egyedi megítélésű.

De azért akadt egy-két gondolat, amit sikerüt kinyerni belőle:

„Paul: – Be kell vallanom, hogy emberinek tűnik.

Isten: – És tudja mit? Maga pedig Isteninek.”

Ez lehet megnyugtató, sokatmondó is, ha hiszünk abban, hogy mi mind Isten részei vagyunk, ezáltal mi magunk is istenek vagyunk. A saját képére teremtett minket embereket, és ez úgy tűnik, oda-vissza működhet. Ő az isteni részét látja bennünk (Isten legalább tutira olyannak lát minket, amilyenek vagyunk), mi pedig a könnyebb elfogadás érdekében emberinek látjuk/gondoljuk őt.

Van szabad akarat. Isten burkoltan arra mutat rá, hogy azok a borzalmak, amik történnek a világban, azok a mi döntéseinkből, tetteinkből születnek, (ezért felesleges kérdezni, miért hagyja megtörténni ezeket) tehát mi is hozhatjuk helyre. Képesek vagyunk segíteni egymáson és a világon. Bármelyikünk lehet csodatevő, mind képesek vagyunk rá, hiszen ő bennünk lakik.

„Tevékeny” szerepet játszik Isten minden gyermeke életében, még ha nem is vesszük észre vagy éppenséggel: nem díjazzuk a tetteit.

„Ez a világ nem a túlvilág előszobája és ha nem aggódik többé emiatt, talán lesz ideje más dolgokra, és arra, hogy szeressen valaki mást és élje az életét.”

És ne feledjük: „Csodák mindennap történnek!”

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Igazán taníthatnánk a gyerekeknek egy kis spirituális életszemléletet! – A Milton c. titka film üzenete

leadkép

Ezt olvastad már?