Ez az 5 spirituális sorozat a Netflixen egyszerre tanít, felemel és szórakoztat. Izgalmas, érzelmes és egyszerre csodálatos történetek, amik könnyedén beszippantják a nézőt.

 

Ha szeretsz tartalmas sorozatokat nézni, amelyek világa elvarázsol, ugyanakkor hozzájárulhatnak a lelki fejlődésedhez, akkor íme, az 5 legjobb spirituális sorozat a Netflixen:

Egy másik énem

Az Egy másik énem három nő spirituális utazásáról, a kapcsolatok fontosságáról szól, és szerelem, a dráma még élvezetesebbé teszi. Ada, a sikeres sebész csak a tudományban hisz. Leyla, a háztartásbeli, imádja a fényűzést. Sevgi, az ugyancsak sikeres ügyvéd pedig rákos. A lányok Ayvalikba utaznak, hogy elkísérjék Sevgit egy terapeutához, aki állítólag családállítás segítségével gyógyít. Ha foglalkoztat a családállítás témája, hogy miként hatnak rád az őseid, a szüleid tettei, milyen testi és lelki következménnyel lehetnek rád nézve, ez a legjobb produkció a témában. Az egész sorozat tele van érzelmekkel, meglepő fordulatokkal, és sokszor megindító helyzetekkel.

Jodie, a kiválasztott

A sztori főszereplője egy 12 éves kisfiú, Jodie Christianson. Még kisbabakorában az édesanyja Mexikóba vitte, mert üldözték őket. Egy ideig békében élhettek, de idővel megmutatkoznak Jodie különleges képességei, így újra felhívta magukra a figyelmet. Úgy tartják, hogy Jodie Jézus második eljövetele. De nem kell megijedni, ez nem egy egyszerű vallási sorozat, mivel ott vannak Jodie barátai, akikkel izgalmas kalandokba keveredik amellett, hogy képet kapunk arról, hogyan éli meg azt, ami történik vele, márpedig nem olyan biztos benne, hogy áldás lenne csodatevőnek lenni.

Egy szobalány vallomása

Az Egy szobalány vallomása Stephanie Land önéletrajzi könyve alapján készült. A cselekmény főhősnője Alex kisurran a gyermekével egy éjszaka, hogy végre maga mögött hagyhassa a bántalmazó kapcsolatát, ám az élete ezzel nem oldódik meg. Szembe kell nézniük a szegénységgel, a nyomorral, a többi családi problémával, ugyanis Alex hóbortos anyja bipoláris. Szóval semmi sem megy könnyen, de Alex kitart, és a sors úgy hozza, hogy mindig akad egy-egy segítője, aki egyengeti az útján. A sorozat legnagyobb erénye az, hogy pontosan azt látjuk, min megy keresztül egy bántalmazott nő, és részletesen ábrázolják a transzgenerációs traumák hatását, hogyan passzoljuk le egymásnak családon belül a káros viselkedési formákat anélkül, hogy azt tudnánk. Nagyon érzelmes és tanulságos sorozat.

Atiye ajándéka

A főszereplő, Atiye egy fiatal festőnő, aki gyermekkora óta egy bizonyos szimbólumot fest, anélkül, hogy ismerné a hozzá kapcsolódó jelentést. Aztán egy Erhan nevű régész valami furcsa dolgot fedez fel Göbekli Tepe régészeti lelőhelyen: egy szokatlan leletet, amelyet évezredek korábban temettek ott el. Atiye felismeri, hogy ez ugyanaz a szimbólum, amelyhez gyermekkora óta kötődik. Innentől kezdve indul be igazán a kaland és válik igazán rejtélyessé a sztori. Atiye nyomozni kezd – akit közben látomások gyötörnek -, és az útja során megismeri önmagát, a múltját, valamint az is kiderül, hogy egy titokzatos maffia van a nyomában. Lehet nincs benne világmegváltó üzenet, de erősen misztikus, fordulatos, és lebilincselő a történet.

Messiás

Ez a spirituális sorozat a Netflixen nagyon akciósdús, de hihetetlenül látványos csomagolásban kínálja a lélekemelő perceket. Hirtelen semmiből előbukkan egy karizmatikus férfi, aki a szavaival megérinti az embereket, és spirituális mozgalmat indít. De mi a célja? Hadsereget toborozni vagy hívőket? A CIA nyomozni kezd utána, és egyre inkább az derül ki, hogy a férfi, aki csodákat tesz, és azt állítja „Isten munkáját” végzi, valóban nem hétköznapi.

fotó: imdb.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!