Szerinted valóban képesek lehetünk belepillantani a jövőnkbe? Hiszel az álmok, a kártyák vagy a látomások erejében? Gondolkoztál már azon, hogy de mi van akkor, ha csak a képzeletünk és a vágyaink játszanak velünk? És hogy mennyi az esélye annak, hogy amit láttunk, az valóban megtörténik? Ezekre a kérdésekre próbáltam választ kapni Gábriel arkangyaltól.

Amit Gábriel arkangyalról illik tudni

Nevének jelentése: „Isten ereje”. Férfiként ábrázolják a képzőművészetekben és a képeken, mivel a magyar névmegfelelője szerint is, „Gábor” avagy eredetileg „Gibor”. Általában hosszú – vagy éppen rövid – aranyló hajjal jelenik meg, fehér ruhában, esetleg aranyszínű páncélt viselve.

Az ezotériában ő Nyugat és Víz angyala. A Hatodik Mennyország Ura, Isten és az Emberiség követe, és természetesen isteni hírnök. Továbbá  ő a Vágyódás, Gyermekáldás, Igazság, Kinyilatkoztatás, Öröm, Bosszú, Halál, Feltámadás, az Almafa, az Álmok és Próféciák angyala. De még hozzátartoznak az érzelmek, a remény, a művészetek, a kreativitás, az intuíció és könyörület is. Mindent összevetve Gábrielt Isten hangjának tartják.  Az étertest, és torokcsakra őrzője. Asztrológiában a rák, skorpió, halak jegyek felelőse.

Gábriel arkangyal

A kereszténység egyik közkedvelt angyala, mivel a Bibliában igen sokszor jelenik meg.

Az Ószövetségben Gábriel magyarázta el Dániel próféta látomásának értelmét. Lukács evangéliumában Zakariás papnak adja hírül Keresztelő János születését. Amit pedig mindenki ismer, hogy Názáretben Máriának is megjelenik, hogy közölje a szeplőtelen fogantatást,  Jézus születését, és hogy ő lesz Messiás.

Kezdetben március 24-ére tették az ünnepét, majd Szent Mihállyal és Szent Rafaellel együtt szeptember 29-re tették a hivatalos katolikus ünnepét. Az ortodox egyházakban november 8-án tartják Gábriel angyal napját, de március 26-án és július 13-án is megemlékeznek róla.

Gábriel arkangyal

A beszélgetés

Nekem inkább női alakban szokott megjelenni. Biztos azért, mert számomra mindig így volt könnyebb a befogadása, hiszen az angyalok olyan formában jelennek meg nekünk, ahogy számunkra „kényelmesebb”. Tartunk egy kis bemelegítő beszélgetést, kinek hogyan teltek a napjai és belevágunk.

Gábriel arkangyal

O: Mint Álmok Angyala, mond meg kérlek, mi halandók is képesek vagyunk meglátni álmunkban a jövőt? Amennyiben igen, az neked vagy más angyalnak köszönhető, esetleg a saját képességeinknek?

Gabriel: Tudod jól, hogy ti magatok is bírtok a látás képességével. Illetve a segítségünkkel is. Sokan képesek vagytok látni. De mondjuk, ha fontos, lényeges üzenetet szeretnénk átadni, akkor egyértelműen közrejátszunk mi is, hogy azokhoz is eljusson az üzenet, akik mondjuk nem látnak.

Akár ti idézitek elő, akár mi magunk látjuk meg… mégis miből tudhatnánk, hogy tényleg jósálmot láttunk? Vagy ha például meditálok és látomásom támad vagy kártyából jósolok, honnan kellene tudnom azt, hogy nem az élénk fantáziám játszik velem?

Most elhiszed, hogy itt ülök, látsz engem és itt beszélgetünk?

Igen. Amúgy meg nem hiszem, hanem tudom. De, ha mondjuk egy szkeptikusnak mondanám, hogy „te, én a napokban Gábriel arkangyallal beszélgettem”, kiröhögne és beutalna a pszichiátriára. Szóval azon kívül, hogy arra célzol, elég csak hinnem, van más módja is annak, hogy ne kelljen attól félnem, hogy megőrültem?

Látod, gyakran ez a baj veletek, hogy folyton bizonyítékot meg bizonyosságot akartok. De hát nem lehet érte hibáztatni titeket, ez a lételemetek, a biztonságra való törekvés. Mert amit nem tudtok bizonyítani, az számotokra nem létezik, az nincs. De elhiszed, ha én itt és most írnék neked egy nyilatkozatot, lefotóznál vagy esetleg videót készítenél rólam, a szkeptikusok akkor se hinnének neked? Elvégre a ti korotok már könnyedén tud hamisítani. Ám egy dolgot kell ebből most megértened: aki nem akar hinni, az soha nem is fog.

Gábriel arkangyal

Akkor most hányadán állunk?

A kérdés az, miért törődsz azzal te vagy bárki más, hogy mások mit hisznek? Az a fontos, te mit hiszel! Azt mondtad, tudod, hogy itt vagyok és velem beszélgetsz. Ennyi. Tudd, hogy képes vagy látni, tudd, hogy álmodban te is megláthatod a jövődet, vagy hogy aktív a hatodik érzéked és kitudod olvasni a kártyákból. Mások is ugyanezt hiszik.

Jó, rendben van, de honnan tudhatom biztosra én és mások?

Onnan tudhatod biztosra, amikor megtapasztalod. Mikor meglátod, hogy az álmod valóra válik vagy bekövetkezik a benne elvetett üzenetet. Ugyanígy a többinél: bekövetkezik látomásod vagy a jóslatod, a megérzésed. Erre alapoznak a jósok és a látnokok is, azok az ezoterikusok, akik ezzel foglalkoznak: a tapasztalataikra.

Gábriel arkangyal

Ezt elfogadom. Viszont lenne itt más is: az álmok és a jóslatok százszázalékos dolgok, amiken nem lehet változtatni vagy azért van egy kis beleszólási jogom az eseményekbe?

Általában mindenki azt a jövőt látja, ami leginkább valószínűsíthető, hogy meg fog történni. Elvégre olyan, hogy jövő, még nincs. Ezért hívjuk jövőnek. Ezt az égiek és az emberek alakítják együttesen. Ha hiszel a sorsban, akkor tudod, hogy bizonyos dolgok mindenképpen be fognak következni. Más dolgok pedig aszerint, hogy te miként döntesz és cselekszel.

És honnan tudhatjuk, hogy mikor melyik az esélyes?

Ehhez meg kell tanulni használni a látás képességét. Gyakorolni kell. Figyelni az álmokra, az eseményekre és a jelekre. Sokat kell még tapasztalnotok. És bízni a megérzéseitekben! De mikor tudni fogod, hogy „ez a sors keze” vagy mikor be is következik egy adott esemény, akkor bizony tudni kell azt elfogadni.

Képek: haikudeck.com, pinterest.com, universalprayers.org, nationalgallery.org.uk, thought.co.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

Hasonló cikkeink

Ott van benned is a gyógyítás képessége? – Raphael arkangyal válaszol

Hogyan válasszunk látnokot vagy jóst? – Uriel arkangyal válasza

„Miért ver engem a sors?” – Metatron arkangyal válaszolt!

További cikkeink