2022 a Tigris éve lesz, ami 2022. február 1-től 2023. január 31-ig tart majd. A Tigris az erő, a bátorság, a gonosz elűzésének szimbóluma. Most megtudhatod, hogy mire számíthatsz a Tigris évében!

Hogyan néz ki a Tigris csillagjegy?

Tigris vagy, ha az alábbi évek egyikében születtél:

1902, 1914, 1926 (tűz), 1938 (föld), 1950 (fém), 1962 (víz), 1974 (fa), 1986 (tűz), 1998 (föld) vagy 2010 (fém)

A Tigris csillagjegyhez tartozó emberek olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a bátorság és a vezetői képesség. Nem állnak meg addig, amíg el nem érik a céljaikat, és szeretik a dolgokat a maguk módján, bár ugyanezek a tulajdonságok késztetik őket arra, hogy impulzívak és lázadók legyenek. Nagyon határozottak, kitartók, kalandvágyók, tele vannak önbizalommal, továbbá nem bírják elviselni az igazságtalanságot.

Mi várható a Víz Tigris évétől 2022-ben?

A legenda szerint a Tigris volt a harmadik állat, ami megjelent, amikor a Jáde Császár az összes állatfajt összehívta, hogy megnevezze az állatövi jegyeket.

Február elején véget ér az Ökör/Bivaly éve, és elkezdődik a Tigris éve. A 2021-es évet megtestesítő ökör lassú, szelíd és szorgalmas természetét felváltja 2022-ben a tigris gyorsasága és ereje. A tigris a hatalmáról, merészségéről és mindenre elszánt képességéről ismert. Ezenkívül a tigris önmagában is pozitív jelképnek számít. A kelet-ázsiai felfogás a bátor tigrisről, mint bajnokról vagy védelmezőről ősidők óta elterjedt.

A jin és jang ősi kínai filozófiája szerint, ahol az ellentétes erők harmóniában találkoznak egymással, a jin ökörből a jang tigrisbe való átmenete érezhető lesz.

„Az aktív és motivált tigris nagyon különbözik a lassú és passzív ökörtől” – mondja Jupiter Lai hongkongi kínai és nyugati asztrológus a The Japan Times magazinnak. Az általános energiaszint 2022-ben magasabb lesz, mint 2021-ben volt.

„Idén az emberek visszanyernek egy kis vitalitást és erőt. Elszántabbak lesznek céljaik elérésében.” – mondja Lai.

Hasonlóan ahhoz, ahogy a tigris reagál a világra, az elkövetkező 12 hónap várhatóan önbizalmat és lelkesedést, valamint cselekvést és bátorságot vált ki a kihívásokkal szemben.

A tigrist úgy jellemzik, hogy kemény, amikor szembesül a csapásokkal, fejlett az igazságérzete és dúl benne a jó iránti elkötelezettség, ami pozitív képzetet generál 2022-re. Lai azonban megjegyzi, hogy az állat heves vadászösztöne versenyt és konfliktust is generálhat.

Ha mélyebbre tekintünk, a kínai naptár 12 állatjegyre és az öt elemre osztható fel (a Fa, a Tűz, a Föld, a Fém és a Víz). 2022 a víz-tigris éve. Ez a kombináció utoljára 60 éve, 1962-ben fordult elő. Ennek az elemnek van a legnagyobb kapcsolata az érzelmekkel. A víz az érzékenységgel, a kreativitással és a befolyásolhatósággal áll kapcsolatban.

Összességében nézve a 2022-es év szerencsésnek bizonyulhat megerősödés és helyreállítás szempontjából.

„2022-ben számítani kell arra, hogy az indulatok fellángolnak, eluralkodik a dráma és az izgalom, és az őrült álmok valósággá válhatnak.” – mondta Susan Levitt a Reader’s Digestnek. Ez érvényes lesz szerelemre vagy barátságra, munkára, üzletre, politikára vagy társadalmi kérdésekre, de a Tigris évében nincs középút, így nagy szerencsére lehet számítani, vagy rendkívül nehéz időszakokon kell keresztülmenni.

„Ez a legerősebb elem, még a tűznél is erősebb, mert minden akadályt megkerül ami az útjába kerül, és nem veszíti el alapvető természetét.” – mondta Levitt.

Tehát a Tigris éve a változások ideje, még inkább, mert víz-tigris év lesz. A víz jelképezi az érzelmeket, a kreativitást és a nyitottságot a változásra. A nagy döntések, a kockázatvállalások, az érzelmi hullámvasutazás ideje jön. A tigrisek is gyorsan cselekszenek, ezért 2022-ben felpörögnek az események. Ugyanakkor az év váratlan jó hírekkel is szolgálhat, és az álmokat dicsőséges valósággá változtathatja.

Mivel 2022 a Vízi-tigris éve lesz, nagyon erős, vad érzelmek időszaka lesz. „Néhány ember számára ez felszabadító, és vállalniuk kell a kockázatot. Mindig is szakács akartál lenni? Tanulj meg főzni idén. Mindig is író akartál lenni? Vegyél részt az íráskurzuson.” – mondja Levitt. Néha azonban az érzelmi szélsőségek káoszt jelenthetnek, és a Víz elemmel járó negatív tulajdonságok is megjelenhetnek, mint a félelem és a határozatlanság. Ezekkel a dolgokkal kell minden jegynek szembenéznie és megküzdenie 2022-ben.

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

Hasonló cikkeink

6 feladat, ami a Jupiter évében vár ránk

További cikkeink