A mozgalmas, erős, vad Tigrist a békés, okos, de gyors és szerelemre éhes Nyúl váltja fel 2023-ban. Vajon milyen változásokra számíthatunk Nyúl évében?

 

Ahogy a Tigris éve véget ér január 21-én, és másnap elkezdődik a Nyúl éve, hirtelen ütemváltásra számíthatunk, amikor elbúcsúzunk az vad tigristől és köszöntjük az szelíd nyulat.

Nyugodt, kiegyensúlyozott év elé nézünk – legalábbis erre törekszünk majd

Mind anatómiailag, mind viselkedésileg a tigrisek és a nyulak eléggé különböznek egymástól. A Japan Times asztrológusai szerint a közelgő Nyúl éve azonban a jint, az univerzum passzív elvét testesíti meg, amely relaxációban, folyékonyságban, csendben és szemlélődésben nyilvánul meg. A nyulat a kínai állatöv 12 állata közül a legszelídebb és leggyengédebb állatként ismerik. 2023 lehetőséget kínál a szemlélődésre, a pihenésre és a test és a lélek ápolására és az egyensúly teremtésére.

Jupiter Lai, egy hongkongi kínai és nyugati asztrológus úgy véli_ 2023-ban az emberek arra törekednek majd, hogy kiegyensúlyozottabb életet éljenek..

„A nyúl gyengéd, csendes, szelíd, kedves…és nagyon okos.” – mondja Lai – „A nyúlnak nemcsak sok ötlete van, hanem jól is tud alkalmazkodni a környezethez, és nagyon gyorsan tud mozogni, ami lehetővé teszi számára, hogy megvédje magát veszély idején, vagy amikor a helyzet nem kedvező.”

Ennek eredményeként 2023 általános energiája valószínűleg gyengéd és nyugodt lesz.

Cathryn Moe, a hawaii székhelyű veterán asztrológus egyetért azzal: a január 22-i holdújév „nyugalomhullámot hoz majd”, valamint magabiztosságot és könnyedséget, még a nehéz helyzetekben is.

Valójában a nyúlban is rengeteg erő van a kínai hagyományok szerint, ugyanis állat folyamatosan halad a céljai felé, tekintet nélkül a negativitásra vagy a felmerülő problémákra.

A Víznyúl éve lesz 2023

Konkrétabban nézve az év jellemzőit, 2023 a Víz Nyúl éve a kínai naptár szerint – ami 1963 óta nem fordult elő -, amely 60 éves ciklusokban váltakozik a 12 állatövi jegy között, amikhez 5 elem társul.

Az állatok: a patkány, ökör, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, kecske, majom, kakas, kutya és disznó. Az elemek közé tartozik a fém, a víz, a fa, a tűz és a föld.

Azt mondják, hogy a sorrendről egy a folyón át a palotába vezető verseny döntötte el. A nyúl a negyedik helyen végzett, miután a Sárkány megmentette a vízbe fulladástól – mondja Sarah Yip tudósból lett misztikus a Body And Soul-nak.

„Mivel 2023 a yin vízinyúl éve, a napok folyékony hatást fognak elérni” – folytatja Cathryn Moe, ami azt jelenti, hogy érdemes rugalmasan állni mindenhez, ahogy a víz is simulékony.

Éppen ezért a karrier vagy pénzügyi siker érdekében az asztrológusok azt javasolják, hogy a fejlődéssel kapcsolatos terveinket az év elején kezdjük el megvalósítani, ekkor vessük el a magvakat. Februárban is ajánlott cselekedni, amikor a nyulak a legaktívabbak és „zöld fűre ugrálnak” a kínai állatöv szerint, amely februárt a nyúl hónapjaként tartja számon. Japánban ez igazodik a tavasz kezdetéhez.

„A víz elem fejleszti a pszichikai képességeinket, a diplomáciánkat és a tárgyalási készségünket.” Jelentős változásokra kell számítani a világban Yip szerint. „2023 „ébredést” hoz a társadalom számára. Ez a nyuszi édesnek tűnhet, de tud harapni” – figyelmeztet a szakértő.

Felvirágoznak a kapcsolatok

A nyúl szociális, ragaszkodó lény, így arra számíthatunk, hogy a párkapcsolatunk megerősödik az évben, talán még a házasság is terítékre kerül. Egyedülállóként pedig minden esélyünk megvan arra, hogy párra leljünk. „A szerelem és a kapcsolatok tekintetében a szingliknek nagyobb esélyük van új romantikus kapcsolatok kialakítására, és a párban élők javíthatják kapcsolataikat.” – mondja Lai

„A szerelem fontos a nyúl számára” – mondja Moe. – „Az összes csillagjegy közül a nyúlnak van a leginkább szüksége arra, hogy valakihez hozzábújjon”.

A Nyúl éve ezért várhatóan elősegíti a szeretteidhez fűződő kötelékek megerősödését, valamint a barátokkal, családdal és kollégákkal való kapcsolatok bővülését. 2023-ban még a családalapítást is kedvezőnek tartják.

Nyúl évében születtek különösen szerencsés, sikeres időszak elé néznek: 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 és 2023.

A Nyúl éve azonban mindenekelőtt a remény éve lesz, nagyrészt azért, mert a nyulat a békéhez, a jóléthez és a hosszú élethez kötik Ázsiában. A kínai kultúrában a nyúl a legszerencsésebb az állatöv 12 állata közül, és az energiát, az eleganciát és a szépséget szimbolizálja, míg a koreai népmesék a nyulat csendesnek, okosnak, termékenynek és virágzónak mutatják be.

fotó: unsplash.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

További cikkeink