Ha van szerelem, akkor igazából semmi sem számít. Ám ha nem éred be ennyivel és szeretnéd definiálni a kapcsolatodat, mert te tudatosan kívánod élni az életedet, akkor már fontos lehet, hogy lelki társi vagy élettársi kapcsolatban vagy és az utóbbit spirituális szempontból tekintve, nem pedig jogilag. Elárulom, mik azok a jelek, amelyek alapján könnyedén megkülönböztetheted a két kapcsolatot! De jobb ha tudod, hogy egyik kapcsolatféle sem értékesebb a másiknál. Mind a kettő csodálatos!

Tisztázzuk a fogalmakat!

Lelki társ

A lelki társ az a személy, akit ösztönösen felismersz és a másik feledként kezelsz. Ő az, aki kiegészít téged. Főleg azért, mert ő a tükröd, aki rávilágít gyengeségeidre, hogy miben kellene még fejlődnöd és ez megy fordítva is. Rendkívül szoros, bensőséges, érzelmekkel teli a vele való kapcsolatod.

Ugyanakkor nem biztos, hogy a lelki társak sírig együtt maradnak. Benne van a pakliban, hogy letudják a karmikus adósságot, illetve személyes leckét, akkor aztán elválnak, ami hatalmas fájdalommal jár, nem úgy, mint egy élettársnál.

Az élettárs

Ahogy a lelki társ, úgy az élettárs is lehet egy barát, rokon, nem feltétlenül kell, hogy a szerelmes társunk legyen. Itt is adott lehet a kölcsönös, mély érzelem, ugyanúgy szinkronban vagytok, csak éppen nem olyan szoros a kötelék köztetek. Nincs meg a „másik fél” érzet.

Melyek hát az ékes különbségek?

A lelki társak kapcsolata egy mély és szoros lelki viszony. Hirtelen toppannak be egymás életébe,  jellegzetes szerelem első látásra vagy legalábbis nagy érzelmi vihart kavarva. A felek úgy érzik, mintha már régről ismernék egymást, mert adott a közös előző élet. Azért is találkoztak újra, hogy tanítsák, ösztönözzék egymást. Ráadásul vannak deja vu pillanataik és örökösen fejtegetik kapcsolatuk mibenlétét. Meg akarják érteni a múltjukat és a jelenüket, hogy mi a dolguk együtt.

Az élettársak is azonos szinten rezonálnak, de nem biztos, hogy olyan mély érzéseik vannak egymást iránt, és a szoros kötelék sincs meg. Ők „magukban” is teljes egészek és mondhatni jól meg vannak. Nem gondolkoznak a kapcsolatukon, nem próbálják megérteni, egyszerűen csak élvezik egymás társaságát. Továbbá nincsenek heves vagy túláradó érzéseik egymás iránt az első látáskor vagy ismerkedés során, talán még azután se.

A lelki társak jól ismert sajátossága, hogy képesek szavak nélkül is megérteni egymást, ugyanis maximálisan egymásra vannak hangolódva. Az élettársak kapcsolata nem ennyire lelki szintű és sokszor inkább csak olyanok, mint a legjobb barátok.

A lelki társak tisztában vannak azzal, hogy kapcsolatuk nem mindig tart örökké vagy hogy a szerelem elmúlik, aminek helyét az erős szeretetet váltja fel. Nem félnek attól, hogy az egyik elhagyja a másikat, mert tudják hogy összetartoznak. Kevesebb a féltékenység az életükben és nincs jelen a birtoklási vágy. Tudják, hogy őket egymásnak teremtette az ég.

Az élettársak folyamatosan dolgoznak a kapcsolatuk megszilárdításán, megtartásán, hogy tartósabb legyen.

Ne felejtsd el, hogy mindegy milyen az a kapcsolat, amíg őszinte szerelemről szól!

Kép: spiritofbuddhism.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

Hasonló cikkeink

8 jel, hogy valójában egy hamis ikerláng kapcsolatban vagy

További cikkeink