Először tizenhat-hét éves koromban találkoztam „vele” a könyvtárban. Akkoriban még nagyon magas volt nekem, vissza is raktam a könyvet a polcra. Persze felnőttként tudom, hogy ennek így kellett lennie. Sokan vannak még, akik nem hallottak róla vagy hallottak, de lövésük sincs ki az a Seth. Mivel szeretünk címkézni, mondhatjuk, hogy egy szellemi vezető, aki egy médium segítségével juttatta el hozzánk tanításait, bölcsességeit.

Hozzáteszem, úgy médiumon keresztül, hogy Jane Roberts eredetileg kicsit sem volt az, legalábbis hivatásos minőségben. A férjével azon agyaltak, milyen könyvet kellene írnia. Például írhatna az ESP-ről egy amolyan önsegítő, hogyan fejlesszük magunkat könyvet, mert az már akkoriban is nagy szám volt és ő maga is ESP órákat tartott 1967 decemberétől, hogy segítsen másoknak is felszínre hozni a tisztánérző képességeiket. Amúgy eredetileg Jane Roberts science-fiction, vagy ahogy ő nevezte: science fantasy regényeket és verseket ír. Pont egyik műve írása közben élte át első paranormális élményét, és hagyta el a testét. Ezért kezdett bele automatikus írással A fizikai univerzum, mint ideakonstrukció c. kéziratába. Az aktív használatnak kitett tisztánérző képessége berúgta a motort és rettentően élénk álmai lettek, amikre emlékezett is. Sőt, még jósálmai is voltak.

Jane Roberts

A férje javaslatára, hogy befejezze A fizikai univerzum, mint ideakonstrukció c. kéziratot, az Ouija táblához fordultak inspirációért. Eleinte nehézkesen, darabosan jöttek az infók. Majd egy szép napon a mutató egy bizonyos Frank Watts-tól (a Seth megszólalban „Frank Withers” álnéven említik) közvetített üzeneteket. Az angol származású férfi Elmirában élt és valamikor az 1940-es években halt meg, volt egy felesége, akit Ursula Alterinek hívtak. 1963. december 8-án „Seth”-ként mutatkozott be az üzenetek forrása és ezzel megkezdődtek a Seth-ülések, ahol a mutató egyre gyorsabban mozgott és már teljes, egész mondatokat közölt. A házaspárt az entitásnevükön kezdte el megnevezni, Jane-t (Ruburt) és Robertet (Joseph). Mint kiderült, Frank Withers nem szerette ezt a nevet, mert „színtelen” személyiség volt, így mikor Jane férje Rob azt kérdezte, hogy akkor milyen néven szólítsák ezt a választ kapta…

De miért pont Seth?

„Hívhattok, ahogy akartok. Én Sethnek nevezem magam. Ez illik önmagam lényegéhez, a személyiséghez, mely világosabban közelíti meg a teljes ént, aki vagyok, illetve próbálok lenni.”

„Mindegyikőtöktől megkérdem hát: „Mi a neved?” Az én nevem névtelen. Nincs nevem. Azért adom meg nektek a Seth nevet, mert ez egy név, ti pedig neveket akartok. Neveket adtok magatoknak… mert úgy hiszitek, fontosak. Sethnek nevezem magam – saját nyomatékom, ugyanis névtelen vagyok. Túl sok identitásom volt már ahhoz, hogy egyetlen néven csüngjek!”  

Portrait of Seth

Fokozódó Seth ülések

Jane hamarosan kezdte előre megsejteni a válaszokat. A negyedik ülésen már előre hallotta a fejében a mondatokat, még mielőtt a tábla kibetűzte volna. A következő ülésen már erős késztetést érzett rá, hogy kimondja a szavakat. December 15-én Seth már Jane-en keresztül szólalt meg. Már nem volt szükség a táblára és sokkal szabadabban kommunikálhatott. A tizennegyedik ülésen megváltozott Jane hangja, ami férfias lett. Teljesen átvette felette az irányítást, mert szerinte ezzel lesznek meghittebbek az ülések. Jane nem is emlékezett ezekre, de nem is zavarta, mert úgy érezte, így jobban átjön Seth személyisége és az anyagok.

Jane és Rob általában heti két alkalommal, esténként tartottak üléseket. Ezek voltak a betervezettek, mert olyan is előfordult, hogy Seth magától ugrott be. Minden alkalom esetén Rob volt az, aki lejegyzetelte az ülések szövegét.

Seth mindig úgy kezdte az ülést, hogy „Jó estét”-tel köszöntötte Robot, majd belekezdett a diktálásba.

Jane férje, Robert F. Butts  

Jane férje, Robert F. Butts

Még később pedig Jane magatartása is megváltozott. A transzban szögletesebbé váltak a mozdulatai, arca feszesebb, keményebb lett, így a férj mindig észrevette, mikor Seth jelen van. Jane teljesen magába fogadta őt. Bár Jane nem volt „jelen” az üléseken, de mégis kárpótolva érezte magát, mert részesült Seth hatalmas energiájából és humorából, élvezve az érzelmeit, és sokkal közelebbről szemlélve, tapasztalva a személyiségét. Tisztán érezte a hangulatát, erejét. Máskor pedig látomásai voltak, és látta, amiről Seth éppen beszélt, de sokszor olyat is látott, amiről nem mesélt, nem szerepelt az ülésen. Továbbá voltak olyan alkalmak, amikor Jane-nek testen kívüli élménye volt, és több ezer mérföldre történő eseményeket látott.

Jane Roberts

Jane Roberts

Jane a szeánsz ideje alatt nem csukta le a szemeit, legfeljebb rövidebb időre és transzban sötétebb volt a szeme színe. Az ülések idején a Kennedy-hintaszékében ült, de néha felállt és tett néhány lépést. Az is előfordult, hogy a transzban cigarettára gyújtott, vagy ivott pár korty bort, sört, esetleg kávét.

Az ülés végén Seth általában a „kellemes jó estét” vagy a „legszívélyesebb üdvözletem mindkettőtöknek” szavakkal köszönt el, Jane pedig kijött a transzból. Rob szerint volt, hogy némelyik transz annyira mély volt, hogy percekig tartott, mire Jane igazán visszajött.

Jane és Robert tovább folytatták a Seth-tel való közös munkát, de idővel Jane állapota romlani kezdett. Csökkent aktivitású pajzsmiriggyel, teljes hallásvesztéssel, kettős látással, vérszegénységgel és felfekvések miatt kezelték. Végül Jane Roberts 55 éves korában, 1984. szeptember 5-én, álmában hunyt el. Halála előtt arra kérte férjét, hogy jelentesse meg összes munkáját.

Robert F. Butts – aki egyébként festő volt – a 2008-ban bekövetkezett haláláig a második feleségével, Laurel Lee Davies-szel együtt dolgozott, hogy teljesítse Jane Roberts kívánságát.

Mondani sem kell, azóta jó pár „médium” megpróbálta koppintani az anyagokat és állítják, hogy felvették Seth-tel a kapcsolatot, de sokak szerint Jane halála óta nem szólalt meg.

Jane diktál, férje jegyzetel

„Munkám részeként így vagy úgy, de gyermekkora óta edzettem, képeztem az ifjú hölgyet – és mindezt azért, hogy előkészítsem a komoly munkára, amely az üléseinkkel vette kezdetét.” (Seth – Seth könyve)

Érdemes lehet elolvasnod Jane Roberts – Seth megszólal, illetve az ESP – Az érzékeken túli tapasztalás fejlesztése című könyvét. Nemcsak Sethet ismerheted meg jobban, hanem pontos leírásokat találsz az ülésekről. Idővel Seth elkezdte lediktálni saját könyvét, ez A lélek örök érvényessége címmel jelent meg, amiben már tanításai is szerepelnek, de természetesen még rengeteg más Seth könyv is van.

Képek: saratogaliving.com, satukis.info, interiordecoratingideas.club, sethverlag.ch, youtube.com, cronicasubterranea.blogspot.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

Hasonló cikkeink

A világhírű brazil médium, aki feltárta nekünk a túlvilágot – Chico Xavier

További cikkeink