Az egyik legnagyobb probléma, amellyel az öreg lelkek valaha is szembesülnek ebben az életben, az a szerelem megtalálása. Ami megkülönbözteti másoktól, az az érettségük vagy bölcsességük mélyebb szintje, és ezzel a bölcsességgel együtt jár az az igény, hogy hitelesen éljenek és szeressenek.

Itt van 11 fő ok, amiért olyan nehéz megtalálni a szerelmet egy öreglélek számára:

1. Hiteles szerelemre vágysz

Olyan kapcsolatban szeretnél lenni, amely minden tekintetben hiteles. Semmilyen módon nem szeretnéd elrejteni, színlelni, elnyomni vagy megváltoztatni önmagadat vagy a partneredet. Nem olyan embert keresel, akivel beérheted, hanem aki ösztönöz és segít kihozni belőled a legjobbat.

2. Olyan szeretetre vágysz, amely tanít

Olyan emberre vágysz, aki rámutat arra, hogy hol tévedsz vagy mire lehet szükséged. Szeretnéd, ha a párod tanítana, legalábbis tanulhatnál tőle, mert tudod: mindig van hová fejlődnöd és van mit tanulnod.

3. Nem akarnád, hogy megjavítsátok egymást

Természetedből adódóan hajlamosak vagy olyan embereket vonzani, akik segítséget keresnek. Bár természetes válaszod a segítség, nem arra vágysz, hogy meg kelljen javítanod a partneredet. Nem akarsz az orvosa vagy a pszichiátere lenni és te sem vágysz arra, hogy ő neked bármelyik is legyen.

4. Összetett személyiségek találkozása

Sokat gondolkodsz, mélyen belelátsz a valóság természetébe. Nehéz olyan embert találni, aki megértené vagy megfelel az összetett identitásodnak. Nem könnyű olyanra lelni manapság, akit nem a státusz elérése és a tárgyi örömök megszerzése vezérel, illetve érdekli a belső világ, a lélek.

Öreg lelkek

kép: unsplash

5. Nyitott szívre vágysz

Egyéniségi szinten kompatibilisnek lenni egyszerűen nem elég. Az igaz szerelem nem abban merül ki, hogy kedvelünk valakit és mennyire vagyunk azonosak.  Arra vágysz, hogy a partnered megnyissa neked a szívét, mert ez a kulcsa a feltétel nélküli szeretetnek.

6. Elkötelezettségre és erőfeszítésre vágysz

A szeretetet folyamatosan ápolni kell, mint az égő tűz parazsát. A szavak üresek, ha nem követik őket a tettek. Öreglélekként tudod, hogy a valódi szeretetet csak közös tapasztalatok, erőfeszítések és odaadás révén lehet megmutatni.

7. Szeretnél teljes ember maradni a kapcsolatban is

Amikor a boldogságod egy másik embertől függ, elveszíted szabadságodat és sokszor az önazonosságodat is. Olyan társat keres az öreglélek, aki mellett boldog, de ugyanakkor teljes. Nem pótlékot keres vagy valakit, aki boldoggá teszi, értelmet ad az életének, hanem kiegészíti.

Ha igaz rád ez a 10 jel, akkor te is öreg lélek vagy!

8. Igazi lelki társi kapcsolatra vágysz

Nem elég neked a kényelem, hogy van valakid és nem vagy egyedül. Nem csak társaságra, szeretetre meg szexre vágysz. Kell, hogy a kapcsolat többről szóljon, ezért nem éred be kevesebbel a lelki társadnál vagy ikerlángodnál.

9. Nem akarsz játszmázni

A dráma, a hisztik, a felesleges veszekedések, jégkirálynősködés/királykodás, a tipikus játszmázások kifejezetten taszítanak. Nem olyat keresel, akivel hatalmi játékokat kell űznöd vagy íratlan ismerkedési és párkapcsolati szabályokat betartanod. Te egy őszinte kapcsolatra vágysz.

10. Szeretnéd, ha megbirkóznátok egymás érzelmi poggyászával

Létfontosságú, hogy találj valakit, aki elég érett ahhoz, hogy megbirkózzon a gyakran magaddal cipelt érzelmi poggyászoddal. Aki elfogadja a múltadat, segít begyógyítani a lelki sebeidet. Ugyanakkor te magad is készen állsz arra, hogy ezt megtedd a másik félért.

11. Élni és élni hagyni

Olyat keresel, aki mellett önmagad és szabad lehetsz. Nem akarjátok birtokolni egymást, emiatt nincsenek is féltékenységi jelenetek köztetek. Mindketten szabad lelkek vagytok, akik együtt utaznak az életben.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

leadkép

forrás

 

További cikkeink