Mély, belső fáradtságot érzel? Mintha az életkedved is elment volna? Elfogyott a motivációd? Folyamatos belső küzdelmek dúlnak benned? Meglehet, hogy nem a tested, hanem a lelked fáradt! Ebben az esetben fontos célzott lépéseket tenned annak érdekében, hogy mielőbb elkerüld kiégést.

Ha nem vagy biztos abban, hogy a lelked fáradt, idekattintva kiderítheted!

Ha már biztos vagy abban, hogy a lelked fáradt, akkor érdemes minél többet megtenned a következő 8 dologból:

1. Mozogj!

Nemcsak az aktív pihenés segítheti elő a lélek feltöltődését, hanem az is, ha mozogsz, ugyanis a mozgással felpezsdíted az életerődet. Kezd rövid sétákkal, nem kell mindjárt kilométereket futni! Ha tényleg szeretnéd visszanyerni a lelki erődet, azért bizony keményen meg kell dolgoznod. Legalább 20 percet mozogj naponta és figyeld meg, milyen jótékony hatással lesz rád! Megváltozik a hangulatod és sokkal több energiád lesz. Ráadásul mozgás közben megszabadulhatsz a negatív érzelmeidtől!

2. Meditálj!

Azért is fáradt a lelked, mert alacsony a rezgésszinted, amit könnyedén növelhetsz a meditációval. A meditáció nemcsak megnyugtat, hanem feltölti, élénkíti a testet és a lelket. Meditálj a szabadban vagy otthonod biztonságában a legnagyobb csendben vagy éppen zenére. A youtube tele van különféle meditációs zenékkel.

Továbbá a meditáció jótékony hatásairól idekattintva is olvashatsz.

3. Hallgass zenét!

A zene remek érzelmi táplálék. Ráadásul tudományosan bizonyított tény, hogy a zene, és egyes hangok gyógyító hatással bírnak. Különösen solfeggio frekvencia. A kilenc solfeggio frekvencia, speciális hangtónusok, amelyek DNS szinten vannak hatással a testre és a lélekre. Elősegítik a test és az elme egészségének különböző aspektusait.

4. Legyen szenvedélyed!

A szenvedély tűz, motiváció, erő. Jó, ha van neked is ilyen pozitív szenvedélyed, például az írás, festés, zenélés, bármilyen hobbi. Legyen az önkifejezésed eszköze. Próbálj ki új dolgokat vagy vedd előre a régi passziódat, a lényeg, hogy legyen valami, ami lelki szinten megmozgat és jóleső örömmel tölt el!

5. Szeresd magad!

Lehet, hogy ez a legkeményebb, de a legfontosabb pont is. Úgy bánj magaddal, ahogy azt szeretnéd, hogy mások bánjanak veled. Ne elégedj meg kevesebbel! Igenis szeresd, becsüld és tiszteld magad, mert ez a kulcsa az egészséges és boldog életnek. Ezzel hosszú távon elkerülhetnéd, hogy kimerüljön a lelked, mert ha szereted önmagadat: gondoskodj a lelkedről.

6. Engedd el a mérgező kapcsolataidat!

Tudom, ez sem könnyű, de fontos, hogy megtedd magadért, a lelkedért! A mérgező kapcsolatok hosszú távon kárt tesznek a lelkedben és időveé a testedben is. Éppen ezért bármilyen fájdalmas is legyen, de le kell zárnod azokat a kapcsolatokat (vagy ha nem teheted, akkor el kell távolodnod) amelyek mérgeznek, ahonnan nem érkezik szeretet, törődés, tisztelet, megbecsülés, csak lehúzás, kritizálás, testi vagy lelki bántalmazás.

7. Változtasd meg az életkörülményeidet!

Néha olyan miatt merül ki a lelkünk, mint egy tartós, de rossz kapcsolat. Netán pocsék munkahelyen dolgozol, rettenetes körülményekkel vagy eleve utálod a munkádat. Olykor pedig az otthonunk, a lakókörnyezetünk betegít meg. Mikor bebizonyosodik, hogy lelki szinten ki vagy merülve, célszerű megvizsgálni az életünk minden pontját, hogy rájöjjünk, mik azok a területek, amelyek szabályosan lopják az energiát és amin lehet, változtatni kell.

8. Ne erőszakold meg többé a lelkedet!

Olyan negatív szituációk is csakúgy rabolják az energiát, mint mikor olyat teszel, amihez semmi kedved. Persze nem csak arról van szó, hogy egyszerűen nincs kedved dolgozni (kivéve, ha a munkád tényleg lelki beteggé tesz). Hanem amikor úgy segítesz valakinek, hogy igazából nem akarsz vagy szeretnél, csak nincs elég lelki forrásod hozzá, mivel te magad is padlón vagy. Gyakran megerőszakolod a lelkedet és olyan teszel, amit szívedből ellenzel, esetleg nehezedre esik vagy kellemetlen, rossz érzéssel tölt el. Ne kövess el erőszakot a lelkeden és nem is merül ki!

főkép

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Ezt olvastad már?