A Született boszorkányok avagy eredeti címen: Witches of East End frissességet csempész a boszorkány témába. Aki szereti a varázslós, boszorkányos sorozatokat, odáig lesz érte!

A sorozat Melissa De La Cruz azonos című könyve alapján készült.

A sztori

A Beauchamp család nem egy hétköznapi boszorkány család. Egyrészt azért, mert egy másik világból érkeztek, másfelől pedig azért, mert megvannak átkozva, de nem akárhogy!

Az anya, Joanna akit a lenyűgöző Julia Ormond alakít, egyedül neveli két lányát Long Island eldugott tengerparti városkájában, North Hamptonban. De hirtelen minden a fejetetejére áll – mindenki életében – amikor az egyik lány, Freya bejelenti, hogy eljegyezték. Innentől kezdve elszabadul a pokol és beindul egy gigantikus láncreakció. Megjelenik Freya lelki társa, akárcsak Joanna testvére, Wendy, és valaki meg akarja ölni a lányok anyját. És kiderül a titok, amiről a lányok nem is tudnak, hogy mind nagyhatalmú boszorkányok, az anyjuk pedig hallhatatlan. De semmi ok az aggodalomra, majd Wendy néni szépen kitanítja a lányokat…

A sorozat sajnos csak kétévados, de minden percét megéri. Hihetetlenül fordulatos, szórakoztató. Van benne egy kis humor is, ami még élvezhetőbbé teszi. Sikerült életet lehelni a boszorkány témakörbe és ehhez nem kellettek elképesztő látványelemek, sem pedig egy túltolt fantáziavilág. Pont így jó, ahogy van. A színészek pedig fantasztikusak, mindenkinek meglesz a maga kedvence közülük.

Mit tanulhatunk a Született boszorkányok című sorozatból?

Amit nagyjából minden boszorkányos filmből, kezdve azzal, hogy a mágia nem játék és nem csak fekete meg fehér. Pipa.

Az élet-halál varázslatoknak ára van: Ha egy életet visszahozol, akkor adnod is kell egyet cserébe. De a lényeg a kozmikus egyensúly, amire egyébként sem árt odafigyelni, és ahhoz még csak varázsolni sem kell. A holtaknak jobb a szellemvilágban. Amennyiben túl sokat elveszel, de nem adsz cserébe, akkor veszteség fog érni. Az Univerzum már csak ilyen, kínosan figyel az egyensúlyra, minden téren.

A lelki társakon, illetve ikerlángokon nem lehet keresztülnézni. Küzdhetsz ellenük, elnyomhatod az érzéseidet, de ha belegebedsz, akkor is ugyanúgy összetartoztok.

A sors pedig éppoly makacs tud lenni, mint az Univerzum. Ha egyszer boszorkánynak születtél, akkor kár tagadni és megpróbálni úgy tenni, mintha nem lennél az: akkor is boszorkány maradsz.

Fotó: Twitter

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

További cikkeink