Ha szereted a spirituális filmeket, ugyanakkor rajongsz az igaz történetekért is, akkor nem fogsz csalódni ebben a 6 filmben, amik mély nyomot hagynak benned, derűvel töltik meg a szívedet, és akár a gondolkodásodat is átformálhatják.

A valóban megtörtént esetekről szóló filmek mindig varázslatosabbak a többihez képest, mert tudjuk, hogy igazak, így akár velünk is megtörténhetnek, ezért reményt és hitet adhatnak.

Ilyen ez a 6 spirituális film, ami egyben igaz történet is:

Igazából mennyország

Ez egy igazán csodálatos film egy kisfiúról, aki majdnem belehalt a vakbélgyulladásba, de szerencsére a 4 éves Colton Burpo megmenekült. Ám a hívő családja, de még a tiszteletes apja is nehezen hiszi el, hogy fia csakugyan találkozott Jézussal. Márpedig Colton bátran felvállalja az élményeit, amit a környezetükben a keresztény közösség is kétkedve fogad. Az Igazából mennyország amellett, hogy görbe tükröt mutat és elgondolkodtat, egy igazán megható film és szinte biztosan hitet ad azoknak, akik szeretnének hinni a csodákban.

Életrevalók 

Ha szeretnél egy jót sírni, de nem a szomorúságtól, hanem örömödben, és a meghatódottságtól, akkor neked való az Életrevalók. Nagyon egyszerű, de tiszta az üzenete, amit humorba csomagolva adnak át. A sztori főszereplője a francia Pommery Pezsgőgyár ügyvezető igazgatója, Philippe Pozzo di Borgo, aki egy siklóernyős balesetben nyaktól lefelé lebénult. Nem könnyű a természete, elég sznob is, és nem egyszerű ápolót találni mellé. De a nehéz sorsú, kissé rossz életű, ám nagydumás szenegáli férfinek, Drissnek (Omar Sy) nem marad sok lehetősége: vállalja a kihívást. Gyönyörű film, ami az életre szóló barátságról, a kitartásról, és a MOST fontosságáról szól.

Ízek, imák, szerelmek

Ha nem bánod, hogy a bölcsességet romantikába csomagolva kapod, akkor imádni fogod az Ízek, imák, szerelmek c. filmet, ami mesés helyekre kalauzol el, és még az étvágyadat is meghozza, ám a legfontosabb: visszaadhatja az életkedvedet, a reményedet, és az igaz szerelembe vetett hitedet. Julia Roberts alakítja a főszereplőt, Elizabeth Gilbertet, akinek megvan mindene, mégis boldogtalan. Egy napon találkozik Balin egy guruval, aki jóslatot mond neki, majd egy jelet kér Istentől, és végül rászánja magát arra, hogy szakítson a régi életével. A lelki fejlődésének útja Olaszországba, Indiába majd ismét Balira vezeti, ahol megismerkedik Felipét (Javier Bardem).

A boldogság nyomában

A boldogság nyomában Christopher Gardner igaz történetét dolgozza fel, – Will Smith főszereplésével – aki sokáig a létminimumon élt a családjával, sőt, annál is kevesebbel kellett beérnie, mikor a felesége elhagyta, és az utcára kerültek a kisfiával. Mégsem adta fel a reményt, hanem folyamatosan küzdött, és végül a tehetségének és kitartásának köszönhetően felért a csúcsra. Amikor magad alatt vagy, és úgy érzed, sosem lesz már jobb, sosem éred el az álmodat, nézd meg ezt a filmet!

A békés harcos útja

Dan Millman igaz története több millió ember életére volt hatással. A sikeres, ígéretes jövő előtt álló tornász karrierje egy pillanat alatt kettétört egy motorbaleset következtében. Legnagyobb depressziójában ismerkedett meg egy különös, idős benzinkút tulajdonossal, akinek a Szókratész becenevet adta. Ez a rejtélyes férfi csodás dolgokra képes, és Dan mestere lesz. A segítségével a fiatal tornász teljesen meggyógyul és megvalósítja az álmát. A békés harcos útjában olyan tanítások, bölcsességek hangzanak el, amik mindannyiunk javára válhat, és a segítségével egy sokkal pozitívabb, derűsebb, tudatosabb életet élhetünk.

Mennyei csodák

Egy másik olyan spirituális film a listán, aminek középpontjában egy csodálatos gyógyulás áll. Itt is megtörténik a csoda, méghozzá egy kislánnyal, a 12 éves Annabellel akit gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizálnak. Christy az édesanyja (Jennifer Gardner) egy ponton elfordul Istentől, de aztán újra imádkozni kezd hozzá, mikor a lányát baleset éri. Szerencsére Annabel felépül a balesetből, sőt, teljesen meggyógyul, és hihetetlen dolgot mesél a családjának. Ez a film is a hit erejéről szól és arról, hogy bizony történhetnek csodák.

fotó: pinterest

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!