Természetesen az Univerzum mindenható, éppen ezért egyedül te vagy képes arra, hogy gátat szabj neki. Akár egyszerű szavakkal. Ha sehogy sem működik nálad a vonzás törvénye, nem adja meg az Univerzum amit kértél vagy kimondottan pechesnek érzed magad, érdemes megnézni, hogy nem azért van-e így, mert elég gyakori ez a 10 negatív szó a szótáradban…

Nem hunyhatunk szemet afelett a tény fölött, hogy a szavaknak hatalmuk van. Külön rezgésszinttel bírnak. Éppen emiatt kell mindig különös figyelmet fordítani rájuk, mert a kimondott szó megvalósul. Lehetőség arra, hogy formáljuk a világunkat, az életünket. Az Univerzum hallgat ránk, és ezért alakulhat úgy az életünk, ahogy. Mikor az Univerzumtól kérünk, nem csak arra kell figyelnünk, mit érzünk és gondolunk közben. Arra is kell koncentrálnunk, hogy mit mondunk. Ha nem vagy tudatában annak, hogy milyen szavakat használsz, akkor könnyen zsákutcában találhatod magad. Ezért figyelj oda a következő 10 negatív szó használatára a mindennapokban és akkor, amikor kérsz:

1.-2. „Kellene” és „kellett volna”

A „kellene” szó hiányt jelez. Valamire szükséged lenne. Ráadásul van egy ítélkező, kényszerre utaló, parancsoló csengése is, hogy valamit meg kellene tenni.

A „kellett volna” bűntudatról árulkodik, hogy valamit máshogy kellett volna tenned. Szép dolog, hogy beismered a hibáidat, tetteidet, de nem érdemes ezt mantrázni, mert azzal csak termeled a negatív energiát.

Ezek csak blokkolnak téged és a kéréseidet.

3. „Lehetne”

„Lehetne, hogy hozol egy kis szerencsét?”. Vagy „Lehetne, hogy segítesz?”. Ezzel választási lehetőséget hagysz, nem pedig kérsz.

4. „Remélem”

„Remélem, hogy most már minden jóra fordul.”

Ne értsd félre, reménykedj, de inkább érezd. Ha csak „remélem” van, akkor bizonytalan vagy, nem bízol eléggé magadban vagy a sikerben és kiadod a kezedből a teremtés lehetőségét. Hiszen aki remél, az nem irányít, ő csak bízik abban, hogy majd más megsegíti.

5. „De”

A „de” mindig bizonytalanságra utal és visszavon. „De csak ha megérdemlem”. Vagy „Adj munkát, de ne olyat…”. A mindennapokban a legrosszabb használata a „Szeretlek, de…”. Akkor most szereted vagy sem?

10 negatív szó, amivel gátat szabsz az Univerzum erejének

 6-7. „Megpróbálom” és „Igyekszem”.

Na, most csinálod vagy sem? Ha csak megpróbálsz valamit megtenni, akkor nem teszed meg. A szó maga feltételezi a kudarcot. Érted? Nem megpróbálni, hanem megtenni kell!

8. „Szükség”

A mindenféle „szükségem van”, és „szükségem lenne” mondatok mind-mind energiát vonnak el, mert a hiányt jelölik, hogy valami nincs. Igen, te az akarod kifejezni mire vágysz, de valójában a hiányt erősíted vele, hogy mid nincs.

Minden alkalommal, mikor a „szükség” szót használjuk, félelmet fejezünk ki, mert félsz, hogy az a valami nem is lesz a tiéd és sosem kapod meg. Amikor kimondod, hogy mire van szükséged, azt állítod, hogy nem rendelkezel vele. Pedig tudjuk jól, hogy mikor az Univerzummal dolgozunk és a vonzás törvényét működtetjük, arra kell koncentrálni, hogy már rendelkezünk azzal, amire vágyunk, amit elszeretnénk érni, mert ezzel erősítjük meg a jelenlétét.

9-10. „Nem tudom” és „Talán”

„Nem tudom, hogy sikerül-e”, „Nem tudom, hogy hallasz-e”.

„Talán megsegítesz”. „Talán a holnap meghozza a szerencsét”.

Ugye érzed, hogy ezek mind-mind a bizonytalanságot erősítik? Hogy valamid nincs, hogy nincs erőd, hatalmad bizonyos dolgok felett.

Kép: pinterest.com, unsplash.com

Forrás: Nyelvi kódok – R. Neville Johnston

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Hasonló cikkeink

7 ok, amiért nem működik nálad a vonzás törvénye

További cikkeink