A Netflixes Két világ között pontosan azt adja, amit a Ghost. Egy szerelmespár története, akiknek a halál sem tudott keresztbe tenni.

 

Még mindig nyerő a túlvilági szerelem

Biztos előttetek van az 1990-es Ghost Patrick Swayze és Demi Moore főszereplésével. A mai napig sokan vannak, akik megkönnyezik ezt az örökzöldet. A nők álma egy Swayze, aki még a síron túl is próbál gondoskodni szerelméről. Tény és való, hízelgő, és szívmelengető a gondolat: van valaki, akinek olyan fontosak vagyunk, hogy szó szerint, a halál sem képes elválasztani bennünket.

Most pedig sikerült új életet lehelni ebbe a témába. A Két világ között lényegében ugyanarról szól, mint a Ghost, csak itt a főszereplő egy tinédzserpár, és Whoopi Goldberg médium helyett, egy segítőkész barátnő van.

Miről szól a A Két világ között?

A főszereplő fotós lány, Tessa (Joey King) a suli után egy moziban dolgozik, és itt ismerkedik meg Skylarrel (Kyle Allen), aki lefordít neki egy francia filmet. A legtöbb nő számára ez szívdobogtató gesztus, hogy a jó nyelvérzékkel megáldott srác csak neki lefordít egy filmet. Mondani sem kell, ezen a ponton létrejön a kölcsönös vonzódás és egymásba szeretnek.

Ám egy felejthetetlen és csodálatos nyár után egy tragikus baleset véget vet a szerelmüknek. Nemhogy egy fiatal tizenéves lányt, de még egy felnőtt embert is hazavágna a lelki társának halála. Nem nehéz együttérezni Tessa fájdalmával, aki gyanús jeleket kezd tapasztalni, amiből muszáj azt a következtetést levonnia: Skylar még itt van.

Bizony, a fiú üzeneteket küld a lánynak, de persze felmerül a kérdés: mit akarhat? Miért van még itt? Ebben van a segítségére egy ezoterikus bestseller író, akinek specialitása a szellemvilág, és a barátnője, akivel az összes létező szellemidézési módszert.

A történet két szálon fut: az egyik a múltban játszódik, ahol megismerjük a fiatal szerelmesek történetét, a másik a jelenben, ahol Tessa vad szellemvadászatba kezd. Nagyon látványos, gyönyörű képekkel és zenékkel telezsúfolt film, ami csakugyan simogatja a lelket.

Lehet, nincs nagy tanulsága, mint mondjuk A viskónak. De persze, ha akarunk kiemelhetünk olyanokat, minthogy merd követni az álmaidat, és mondd ki az érzéseidet, mert sosem tudhatod, mit hoz a holnap.

Ennek a filmnek a varázsa az egyszerű romantikájában rejlik. Egy szerelmes pár, akiket a halál sem választhat el. Érdemes lehet zsebkendőt bekészíteni magad mellé, mielőtt elindítod!

fotó: pinterest

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

Hasonló cikkeink

Mi a jobb egy istenadta tehetséggel bíró gyereknek? – A tehetség c. film

További cikkeink