A szerencse köveként is ismert tigrisszem hatalmas segítség az önbizalomhiánnyal küzdőknek, azonfelül pedig oldja az érzelmi blokkokat, amik akadályozzák a teljes, boldog és bőséggel teli élet kialakítását.

Dél-Afrikában, Indiában, valamint Nyugat-Ausztrália területein bányásszák ezt a szemet gyönyörködtető követ. A 16. században nagyon ritka volt, és annyira értékesnek tartották, hogy értéke sokkal magasabb volt, mint az arany. Az ókori egyiptomiak mélyen hittek abban, hogy a kő isteni látást ad, ezért is használták a szemek ábrázolására, amikor szobrokat alkottak. Ezenkívül az ókori kínaiakkal együtt, mindkét kultúra hitt abban, hogy a kő szerencsét hoz.

Az aranysávokkal, homokfoltokkal és tintafekete-barna csíkokkal gazdag tigrisszemet hagyományosan védő amulettként hordták a gonosz erői ellen. Azt mondták, hogy elűzi az átkokat, és megóvja viselőjét a rosszindulattól. Már az ókori római katonák is ebből a célból viselték mellvértjükön a csatában.

A tigrisszem nevének eredete sem véletlen. Jellegzetes megjelenése a kvarcban lévő krokidolit rostokból származik. Ezek az ásványok olyan módon verik vissza a fényt a kőről, amely szemszerű mintát hoz létre, ha különböző szögekből nézzük. A tigris pedig a dzsungel igazi királynője: erős, bátor és mindig kész arra, hogy lecsapjon. A tigris szelleme emlékeztet az ősi ösztönök fontosságára, és az árnyék-én elfogadására, hogy kisurranj a dzsungelből és megállj a fényben. Arra ösztönzi az embereket, hogy fogadják el önmaguk minden oldalát, a játékost, a védelmezőt, a ragadozót.

A tigrisszem fizikai gyógyító tulajdonságai

A tigrisszem tele van vitalitással, így segít a fáradtság leküzdésében. Élénkíti a keringést, az anyagcserét, így fizikailag is felpörgeti az embert. Azok számára, akik szezonális depresszióban szenvednek, ez a meleget sugárzó kő segít enyhíteni a sötét és sivár napok súlyát.

Ezenfelül úgy tartják, hogy a tigrisszem pozitív hatással van az emésztőrendszerre, orvosolhatja a gyomor- és epehólyag-problémákat, a fekélyeket, és elősegítheti a tápanyagok felszívódását. Ráadásul csökkentheti az ízületi, izomgyulladást és a reuma fájdalmát és gyulladását.

A szemproblémákkal küzdők számára is értékes lehet a tigrisszem, mivel úgy gondolják, hogy javítja a látást, és segít megvédeni a szemet a sérülésektől.

Érzelmi gyógyító tulajdonságok

Mind a gyökér, mind a szakrális csakrához kapcsolódik, ennek köszönhetően segíti a földelést, és felszabadítja azokat a blokkokat, amik gátolják az önbizalmat. Elősegíti azt, hogy képes legyél hinni magadban és felerősíti a karizmádat. A kővel a zsebedben búcsút inthetsz a motiválatlanságnak, a döntésképtelenségnek, ugyanakkor bátorságot ad a mindennapokban. Kiegyensúlyozza az érzelmeket, és egy biztos tartást ad, hogy a legnehezebb időkben is meg tudd állni a helyedet. Közömbösíti a mérgező energiákat, feloldja a mentális akadályokat, és segít a viselőjének célirányosan haladnia.

Nemcsak az alacsony önbizalomhiány leküzdésében tesz jó szolgálatot a tigrisszem, hogy erősítse az önmagunkkal való kapcsolatunkat, de segítséget nyújthat a pénzügyekhez és a pénzhez fűződő kapcsolatunk megváltoztatásában. Az ásvány segítségével feloldhatók azok a korlátozó hiedelmek is, amik miatt nem árad be a bőség az életedbe.

Hogyan használd a tigrisszemet?

A drágakövek felhasználásának egyik leghatékonyabb módja, ha közel tartjuk őket a bőrhöz. Ékszer formájában viselve a tigrisszem könnyen részesülhetünk gyógyító tulajdonságaiból, mivel a csupasz bőrön lévő rezgések közvetlenül táplálják az ember saját energiaforrását.

Ugyanakkor a köveket tudatos meditációra és teremtés gyakorlásra is fel lehet használni. Arról sem árt tudni, hogy a tigrisszem különösen hasznos a feng shui szerint bármilyen irodában vagy munkaterületen, mivel ösztönzi a fókuszálást, további betekintést ad a bonyolult helyzetekbe, és segít megszabadulni a halogatástól a munka elvégzéséhez.

Arról is ismert, hogy az otthonunkban elhelyezve megalapozza a pozitív hangulatot, vonzza a szerencsét eloszlatja a félelmeket, és segít abban, hogy az otthon biztonságos menedéket nyújtson a külvilággal szemben. Az egyik legjobb hely számára a feng shui szerint, ha a bejárati ajtóhoz vagy az ablakhoz teszed.

Hogyan kell megtisztítani?

A megtisztításának egyik legegyszerűbb módja, ha egyszerűen vízbe helyezed és ott hagyod egy rövid ideig. Az igazán mély tisztításhoz az is jó megoldás, ha összekötöd a földdel, és akár egy éjszaka erejéig elásod egy biztos helyen. Olyanok is vannak, akik szeretik a drágaköveiket kint hagyni a hold fénye alatt, mivel így nemcsak megtisztulnak, hanem fel is töltődnek.

Fontos: A felsorolt fizikai hatások feltételezettek. Az ásványok alkalmazása nem helyettesíti az orvosi kezelést.

Fotó: pixabay.com, Forrás: tinyrituals.co, thehealingpear.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!