A homlok közepén lévő harmadik szem az intuíciónk székhelye. Ajtó a belső bölcsességünk legmélyebb kútjához, és mindazon tudásunkhoz, amelyre szükségünk van a magasabb szellemi szint eléréséhez. A harmadik szem általi látás túlmutat azon, amit fizikai szemmel láthatunk. Ez a 10 kristály pedig segíthet aktivizálni és egyúttal harmonizálni a hatodik csakránkat.

A harmadik szem révén kerülhetünk kapcsolatba a belső intuíciónkkal. Ugyanakkor csatornaként szolgál, ami segít hozzáférni a tudatalattinkhoz, de egyúttal a felsőbb énünkhöz is, ami révén szellemi magaslatokba emelkedhetünk. Az aktív harmadik szem révén láthatjuk az aurát, a jövőt, a különböző entitásokat. Ez a 10 ékkő segíthet feloldani az esetleges blokkokat, amellett, hogy megtisztítja a hatodik csakrát.

1. Ametiszt

A lila színű drágakő kétségtelenül tele van a harmadik szem csakra és a koronacsakra rezgéseivel. Az ametiszt a spiritualitás köve, elősegíti az ébredést és a szellemi fejlődést. Csillapítja a frusztrációt, megszünteti a fejfájást, és biztosítja a jó alvást. Mindemellett felébreszti a pszichikai képességeket.

2. Ametrin

Az ametiszt és a citrin ötvözete. Javítja mentális tisztaságunkat, és felébreszti a bennünk rejlő spirituális ajándékokat. Segít legyőzni a korlátozó hiedelmeinket. A harmadik szem köveként összekapcsolja intellektusunkat felsőbb énünkkel, hogy átláthassunk az illúziókon és tudatosabban éljük az életünket.

3. Labradorit

Ez egy korona csakrakő, amely összeköt az univerzummal. Ugyanakkor az Átalakulás köveként ismert kristály egyben a harmadik szem gyöngyszeme is, mivel segít eljutni a bölcsességig, a belső erő megtalálásáig, általa képes lehetsz tisztán látni az életedet és a világot. A Mágia köveként is ismert, mert egy misztikus kő, amely összeköt minket az éteri világgal. Felébreszti pszichés képességeinket és a megvilágosodás felé visz. Nagymértékben javítja az intuitív megértés minden szintjét (tisztánlátás, csatornázás, telepátia, prófécia és múltbeli életek felidézése).

4. Lepidolit

A lepidolit segít abban, hogy a jelen pillanatban éljünk azáltal, hogy figyelmesek és nyugodtak vagyunk. Az egyik leghatásosabb kő stressz ellen, amely megszabadít a túlzott gondolkodástól, megszünteti az önbizalomhiányt és javítja a hangulatunkat. Ez a kő segít abban, hogy útmutatást kapjunk a magasabb tudatunktól és jobban megértsük önmagunkat. Abban is támogat, hogy nehézségeinket tanulságként fogjuk fel, és felfedi valódi természetünket.

5. Lapis Lazuli

Ezt a kristályt gyakran a Megvilágosodás kövének is nevezik. Energiája az értelem és a pszichés intuíció egészséges keverékét biztosítja számunkra, elősegítve felsőbb énünk felébresztését. Ez a kristály megnyitja az elmét a magasabb tudattal való kapcsolathoz. Minden szinten javítja a tudatosságot, vágyat ébreszt bennünk a tudás keresése iránt, emellett segít elérni célunkat és igazságunkat. Továbbá összeköti a szellemi és a fizikai szférát, emeli a rezgésünket, és javítja az álomfelidézést.

6. Kék Apatit

A kék apatit különösen hasznos az előző életek feltérképezéséhez és az Akasha krónika megismeréséhez. Segít a tudatosság magasabb szintjének elérésében. Abban is támogat bennünket, hogy ledönti az érzelmi sebek által létrejött falakat. A kristály segítségével elérhetjük céljainkat, mert megszünteti a zavarodottságot és az apátiát, javítja a kreatív problémamegoldást. Ez a kő növeli a pszichés képességeket.

7. Fekete Obszidián

A fekete obszidián olyan földelő energiát biztosít, amely támogatja a lélek gyógyulásához és átalakuláshoz szükséges munkát. Használhatjuk karmikus sebeink gyógyítására és az előző életekhez való munkára, mert segít felszabadítani az energetikai kötődéseket.

Az Igazság köveként ismert fekete obszidián egy tükörkő, amely arra ösztönöz bennünket, hogy magunkba nézzünk és napvilágra hozzuk árnyék-énünket. Bővíti tudatunkat és elősegíti a spirituális növekedést, illetve az érzelmi gyógyulást.

Ennek a kőnek az energiája egyensúlyba hozza az érzelmeket és az értelmet. Elősegíti az elme tisztaságát, és megkönnyíti a kommunikációt a szellemi vezetőkkel.

8. Azurit

A kék színben pompázó azurit a pszichikai képességek kiaknázására, a látás finomhangolására és a kozmikus kapcsolatok meghívására szolgál. Serkenti a harmadik szem működését és támogat bennünket a megvilágosodás elérésében. Segít megérteni az érzelmeinket és az univerzumtól érkező útmutatást.

9. Iolit

A Múzsák köve, de még a Látomások kövének is hívják. Kapcsolódik a koronacsakrához, de egyben a harmadik szem megnyitója is. Az iolit lényege az érzelmek stabilizálása, hogy ne a pillanatnyi hangulatok vezessenek, hanem a mélyebb tudásodat használd, hogy hozzáférj a már meglévő válaszokhoz. Elősegíti a vizualizációt és az ösztönös megérzéseket.

10. Fluorit

A fluorit ismert arról, hogy tiszta látást ad. Ez a lila csoda felszabadítja a kreatív blokkokat, élénk álmokat ad, és megadja neked a szükséges magabiztosságot és hitet. Ha valaha is lelki diszharmóniát tapasztalnál, ez a kő biztosan megnyugtat majd. Légy nyitott arra, amit ez a kő hozhat, és használd a harmadik szemeddel való kapcsolatod javítására és hogy sikeresebben meglásd a jeleket.

Fotó: pexels.com
Forrás: cosmiccuts.com, tinyrituals.co

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

További cikkeink