Egyes tárgyak egyenesen vonzzák a negatív energiát az otthonunkba. Lássuk be, sokan hajlamosak a vagyunk a dolgok felhalmozására, legyenek azok dekoratívak vagy olyanok, amiket használunk is. Ezért tekintsd meg azt a 10 tárgyat, ami potenciális fenyegetést jelenthet rád és az otthonodra, meg a benne élőkre.

 

A kínai Feng Shui kultúra szerint minden, ami a fizikai világunkhoz tartozik, életenergiával rendelkezik, amelyet „Chi” -nek hívnak. Ez minden tárgyra, díszítőelemre, bútorra, készülékre, falra, növényre és fényképre vonatkozik. Ezért mindig értékelnünk kell, hogy melyek azok a tárgyak, amelyek jó energiát közvetítenek nekünk, és melyek nem.

A Feng Shui igyekszik a lehető legjobban kihasználni a helyek energiaáramlását. A harmonikus környezet jó közérzetet és nyugalmat áraszt. Ezért nagyon fontos, hogy el tudd távolítani a nem megfelelő tárgyakat az otthonodból.

A jól szervezett és jól megvilágított helyek elősegítik az energiák szabad áramlását. Az áramlás az útban lévő tárgyaktól függ. Amikor az energia harmonikusan áramlik, azzal táplálod a teret és az ott élőket is.

Viszont jó, ha tudod, hogy a következő 10 tárgy vonzza a negatív energiát:

 

1. Tárgyak, amiket nem szeretsz

Az emberek közötti kapcsolatok az energiák cseréjét is magukban foglalják. Ha van egy tárgyad valakitől, akire haragszol, nem szeretsz vagy szakítottatok, jobb, ha megválsz tőle.

Ha nem szeretnéd a kukába dobni, add oda valakinek vagy akár segélyszervezetnek, olyannak, aki nem érintett, így nem adod tovább a negatív energiát.

2. Használt ruhák a szekrényben

Az embereknek és a helyeknek saját energiájuk van. A ruhák elnyelik személyes energiánkat és a környezet energiáit.

Tehát, ha megérkezel a munkából vagy sétából, ne tedd a ruháidat a szekrénybe. Ráadásul a higiénia is így kívánja meg.

3. Szárított vagy művirágok

A hervadt, szárított vagy művirágok nem vonzzák a jó energiákat. A mesterséges virágok zavarják a rezgések harmóniáját, amelyek megzavarhatják a terek energiamérlegét.

4. Régi bútorok

Azok a bútorok, amelyeknek már voltak korábbi tulajdonosai, rengeteg elnyelt energiát hozhatnak.

Ha antik bútort veszel vagy kapsz, érdemes meg vizsgálni, hogy a bútordarab kinek a tulajdonában volt, azután pedig megtisztítani az esetleges negatív energiáktól.

5. Fordított seprű

Ha a seprűt sörtékkel felfelé tárolod, az rossz energiát vonzhat otthonodba.

Persze azzal nincs baj, ha megmosod és a szárítás erejéig felfelé tartod, de utána fordítsd vissza a  sörtékkel lefelé.

6. Rossz állapotban lévő tükrök

A törött vagy foltos tükrök rossz energiát vonzanak. Azonfelül, hogy tisztán tartod őket, szabadulj meg a törött tükröktől.

Nem tanácsos a tükröket áthelyezni a ház különböző pontjaira. Ha a hálószobából viszed át a nappaliba, akkor az egyik környezet energiája átjut a másikba és az nem szerencsés. A tükör elhelyezése az ágy felé szintén nem jó megoldás.

7. Tüskés vagy kaktuszos növények

Bár a kaktusz sokak szenvedélye, mint díszítő elem, nem rendelkeznek megfelelő energiával. A tövises növények stresszt és idegességet vonzanak a ház lakóihoz.

Ha lehet, inkább szabadtéren tartsd őket.

8. Éles tárgyak

Az olló, ahogy minden éles tárgy, vonzza a negatív energiát. Az ideális az, ha zárva, illetve lefelé tartjuk őket.

9. Rozsdás vagy törött gépek, tárgyak

Ha rosszul karbantartott géped van, jobb, ha megszabadulsz tőle. A rozsda energiákat halmoz fel, és vonzza a negatív rezgéseket.

A sérült tárgyak zavarják az energiák áramlását. Tehát, ha nem ragaszkodsz az adott tárgyhoz, vagy nem tudod megjavíttatni, a legjobb, ha elviszed otthonodból.

10. Fotók olyanokról, akik fájó, rossz érzéseket keltenek benned

Nem baj, ha elhunytról vagy rokonról teszel ki a képet. Csak kerüld el, hogy a kép rossz emlékeket, melankóliát vagy gyötrő érzéseket keltsenek benned. Ugyanez igaz a tárgyakkal kapcsolatban is.

A képek és a tárgyak pozitív érzéseket keltsenek benned. Ha bármi is fájdalmat, kellemetlen érzést, akár haragot okoz vagy kicsit is rossz közérzeted van tőle, attól érdemes megszabadulni.

kép: unsplash

forrás

 

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

Hasonló cikkeink

15 drágakő, amely segít kapcsolatot teremteni az angyalok birodalmával

 

További cikkeink