Amennyiben szeretnéd fokozni a spirituális tudatosságodat vagy közelebb kerülnél a megvilágosodáshoz, úgy ez a 11 ásvány a segítségedre lesz benne. Ráadásul ezek a kövek fejlesztik a pszichés képességeidet és segítenek kapcsolatot teremteni a felsőbb éneddel.

FONTOS: Természetesen nem egy darabka ásványtól leszel spirituálisabb vagy éred el másnap a megvilágosodást. Viszont az ásványok energiája pozitív hatást gyakorolnak a testre és a szellemre, növelik a rezgésedet, elősegítenek bizonyos folyamatokat és ezeknek köszönhetően érheted el a célodat.

Továbbá a felső csakráink, mint amilyen a torok-, harmadik szem- és koronacsakra kapcsolódnak a magasabb, spirituális energiákhoz, így meditációnál érdemes lehet az adott csakrára helyezni a hozzá kapcsolódó követ.

Az alsó csakráink a fizikai világgal állnak összeköttetésben. A felső csakrák összekötnek bennünket a felsőbb énünkkel, valamint segítenek fejleszteni a spirituális tudatosságot.

1. Ametiszt

Magas rezgéssel bír, amelynek nyugtató energiája fokozza a magasabb tudatállapotot, a lelki békét és az elme tisztaságát. Az ametiszt megkönnyíti a testen kívüli élményeket, jósálmokat ad és elősegíti a pszichikus képességeink kibontakozását. A korona csakrához és a harmadik szemhez kapcsolódik.

2. Lapis Lazuli

A Lapis Lazuli a harmadik szemhez és a torokcsakrához kapcsolódik, egyensúlyba hozva a kettőt. Serkenti a megvilágosodást, és fokozza az álmokat, illetve a pszichés képességeket. Segít az embernek hozzáférni saját személyes hatalmához. Erősíti a kreativitást, a szellemi tisztaságot és elősegít a helyes döntések meghozatalát.

3. Kvarc

Az egyik legerősebb gyógyító kő. A kvarc felerősíti, átalakítja, továbbítja és irányítja az energiát. Ez a kristály kapcsolódik a koronacsakránkhoz, és segít az energiát a lehető legmagasabb szintre emelni. Képes feljavítani a pszichikus képességeket, és ráhangolni a spirituális céljaidra.

4. Akvamarin

A víz elemhez kapcsolódva az akvamarin nagyon jó kő az érzelmek csillapítására. Tápláló energiái élesebb intellektust, békét és tisztaságot biztosítanak. Csatlakozik a torokcsakrához, és képes felszámolni a kommunikációs akadályokat. Hasznos a meditációnál, segít az intuíció élesítésében és a spirituális tudatosság elérésében.

5. Szodalit

Ez a kő egyesíti a logikát az intuícióval, egyensúlyt teremtve az elme és az ösztön között. Segít a magasabb információk elérésében és a fizikai világba való eljuttatásában. A harmadik szemhez kapcsolódva elmélyíti a meditációt és megnyugtatja az elmét. A torokcsakrához is kapcsolódik, így harmóniát teremthetsz a környezeteddel. Ráadásul elősegíti a tiszta kommunikációt és az igazság kimondását.

6. Fluorit

A fluorit tisztítja és stabilizálja az aurát, megvédi az elektromágneses energiától és a stressztől, valamint megóv a pszichés támadásoktól. Fokozza az intuíciót, és a segítségével gyorsabban fejlődhetsz, hogy elérd a magasabb tudatállapotot és a megvilágosodást.

7. Kék csipke achát

Ennek a kőnek a lágy energiái békét és tisztaságot hoznak az elmébe. Finoman eltávolítja a negatív érzelmeket és a stresszt. A torokcsakrához kapcsolódva hozzáférést biztosít a magasabb spirituális igazságokhoz, és segít feloldani a régi, negatív mintákat.

8. Labradorit

Ez a védelmező kő, növeli a tudatosságot, és összehangolja a fizikai és éteri testet, továbbá összekapcsolja a spirituális energiákat. Serkenti az intuíciót és a pszichés képességeket. Az átalakulás köve, segíti az embert a lelki fejlődésben. A harmadik szem csakrához kapcsolódik.

9. Holdkő

Nevéhez hasonlóan a holdkő a Hold energiáihoz kapcsolódik, így élénk álmokat ad. Megnyugtatja az érzelmeket és oldja a mentális problémákat. Hagyományosan a pszichés képességek fejlesztésére és a tisztánlátás fejlesztésére használják.

10. Kianit

Kiválóan alkalmas meditációra, a magasabb energiák erőteljes közvetítője és erősítője. Serkenti a pszichés képességeket és az intuíciót. A kianit soha nem szorul tisztításra, mivel soha nem tartja meg a negativitást. Segít eltávolítani és kitisztítani a negatív energiát a meridiánjainkból. Átvágva a félelmeken és az akadályokon, arra ösztönzi az embert, hogy kimondja az igazat, mivel a torokcsakrához csatlakozik.

11. Türkiz

A türkiz hatékony gyógyító kő. Védőenergiája elűzi a negativitást és segít egyensúlyba hozni a fizikai, illetve szellemi testet. A harmadik szemre helyezve fokozza az intuíciót és a meditáció hatását.

Fotó: pexels.com
Forrás: blog.sivanaspirit.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

Hasonló cikkeink

10 kristály, ami aktivizálja a harmadik szemedet

További cikkeink