A lelki egészség mindig fontosabb, mint a fizikai, mert bár a test és a szellem kölcsönösen kapcsolódnak egymáshoz, a mentális problémák sokkal veszélyesebbek az általános jólét szempontjából. Bármilyen egészséges is legyen a tested, a szellemi problémák megfoszthatnak attól, hogy az is maradj! De ha betartod ezt a 11 dolgot, akkor jó eséllyel elkerülheted a lelki és a fizikai betegségeket is!

1. Ne legyenek (nagy) elvárásaid!

Ne vegyél lehetetlen feladatokat magadra. Legyenek megvalósítható terveid, és fokozatosan végezd el őket. Ha mindent egyszerre akarsz, akkor a pozitív eredmény hiánya elkerülhetetlenül csalódást okoz majd, ami problémákat okozhat a jövőben. A kitartás segít legyőzni az összes nehézséget. Csökkentsd a magaddal és másokkal szembeni elvárásokat, így kevesebb csalódás érhet.

2. Változtass azon, ami nem tetszik!

Ha valami nem felel meg, nem tetszik, akkor változtass. A világ soha nem tud alkalmazkodni hozzád, ezért neked kell alkalmazkodnod hozzá a lehetőségeidhez mérten. Ha azt akarod, hogy tisztelettel bánjanak veled, akkor te is tisztelj másokat. Ha pénzre vágysz, akkor dolgozz meg érte keményen és ne légy lusta. Mindenen lehetet változtatni, ha akarsz, mert semmi sem örök vagy állandó idelent.

3. Ne avatkozz mások életébe!

Mindenkinek joga van a személyes térhez és az egyéni hibákhoz. Még ha valóban bölcs is vagy rengeteg élettapasztalattal, akkor sem szabad rákényszerítened a véleményedet másokra, mert azzal kárt okozhatsz az illetőnek és megbetegítheted a lelkét. Ne akard mások életét élni, hagyd meg nekik a saját tapasztalásukat!

4. Gyakorold a megbocsátást!

Igyekezz elfelejteni az ellened vétett bűnöket, sértéseket, bocsáss meg az embereknek. Az igazság az, hogy az évek és évtizedek óta felhalmozódó sértések és az azok okozta harag, düh, sértettség rengeteg belső energiát emésztenek fel, megsemmisítve a lelki egészséget, megbetegítve a testet, és aláásva a fejlődésünket. Nehéz lehet, de észre fogod venni, hogy életed azonnal megváltozik, amint gyakorolni kezded a megbocsátást.

5. Légy őszinte!

Amikor igazat mondasz, időt takarítasz meg az idegeidnek és szívességet teszel másoknak (még ha ők nem is így érzik). A modern világban lehetetlen mindig igazat mondani, tehát meg kell tanulnod mikor mondhatsz igazat és mikor kell rá kicsit várnod. Olykor az is jobb, ha az ember egyszerűen hallgat, Mindenesetre, minél kevesebbet hazudsz magadnak és másoknak, annál jobbat teszel magaddal és az emberekkel.

6. Ne az elismerésre pályázz!

Ha valamit másoknak akarsz bizonyítani, az az egód játéka, ami visszafog abban, hogy szabadon szárnyalhass. Csak azok a dolgok érnek valamit és lesznek értékesek, amelyeket magadért teszel. Ne így akarj szeretethez jutni, ne ezáltal akard fejleszteni az önbizalmadat vagy megtartani a partneredet, a barátaidat.

7. Ne irigykedj!

Az irigység egy szörnyű érzés, amely elpusztítja a boldogságot. Nincs két azonos ember. Mindenki más áldozatot hoz a fejlődésért, a sikerért és más élettörténettel bír. Az irigység csak megmérgezi a lelkedet és a kapcsolataidat. Inkább örülj tiszta szívből mások sikereinek, és közben motiváld saját magadat! Te is célba fogsz érni, mint mások!

8. Ne akarj másokat megváltoztatni!

Igen, az emberek képesek a változásra, ha szívből akarják. De akik világ életükben olyanok voltak amilyenek vagy legalább 10-20 évig, azoknak nem fog menni csak úgy a változás és talán képtelenek is rá. Ezt kell fogadnod ahelyett, hogy mindenáron megpróbálnál megváltoztatni másokat. Adhatsz tanácsot, felhívhatod a figyelmüket arra, min változtassanak, de ne várj csodát. Ha valaki kárt okoz neked vagy zavar, hogy olyan, amilyen, akkor inkább engedd el.

9. Gondoskodj a rendszeres feltöltődésről!

Az újraindításra nem csak a telefonok és a számítógépek esetében van szükség. Pihenj te is rendszeresen! Ez a pihenés legyen minőségi. Időnként mindenkinek szüksége van hosszabb-rövidebb szünetekre. Ilyenkor meditálj, jógázz, sétálj, csak csinálj valamit, ami igazán kikapcsol és testi-lelki szinten feltölt.

10. Jól oszd be az idődet!

Ez rendkívül fontos, hiszen akkor lehetsz boldog és élhetsz elégedett életet, ha mindenre jut időd. Ugye főleg dolgoznunk kell, mellette háztartást vezetni vagy legalábbis gondoskodni a családról, a partnerünkről ám egy nap csak 24 óra áll a rendelkezésünkre. Nem könnyű jól beosztani, de nem is lehetetlen ahhoz, hogy jusson magadra is elég időd!

11. Figyelj oda, mit teszel!

Ne feledd, hogy minden jó és rossz visszatér hozzád. A bumeráng hatásnak köszönhetően, minden jó cselekedet jobbá tesz téged, a rossz pedig kellemetlenségeket okoz és lehúz. Ezt a törvényt karmának is nevezik, de nem számít, mi a neve, csak az, hogy igyekezz több jót tenni magaggal és másokkal, mert így azt kapod majd vissza te is!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

6 válasz spirituális szemszögből arra, miért van most járvány

leadkép: t3n.de

forrás: consciousreminder.com

További cikkeink