Még mielőtt azt hinnéd megháborodtál vagy tutira képzelődsz mert AZ nem lehet szellem, inkább vegyük át, hogy milyen jelek utalhatnak arra, hogy hazavittél egy szellemet és beköltözött melléd, vagy pont hogy te költöztél be egyhez…

Mert hát azért ember fiát, lányát csak nyugtalanítja az a hülye érzés, hogy valaki figyeli (igen, ez is jel, kivéve, ha az ember paranoiás típus), kukkolja a vécén meg a fürdőben. Egyáltalán nem lehetetlen, mert mint olvashattad, könnyen szellemekbe futhatunk. Hozzánk is csapódhat egy, de az is kiderülhet, hogy abban a házban halt meg, ahová beköltöztél. Mielőtt hívnád a papot meg a helyi gurut, hogy ugyan rugdalják már kijjebb, győződj meg arról, hogy nem csak a sok horror tette be nálad a kaput, hanem valóban egy szellem a lakótársad, aki lehet nem fogja 0-24-ben jelezni hogy ott van veled, de erejétől és szándékaitól függően igenis a tudtodra fogja adni! Illetve az is megeshet, hogy nem szándékosan adja a tudtodra a jelenlétét…

1. Furcsa szagok

Volt már úgy, hogy átmentél egyik helységből a másikba vagy simán a nappali túlsó végébe és menet közben förtelmes bűz csapott meg? Ha nem a mopszod vagy a párod volt és nem is te, akkor ez bizony szellem jelenlétére is utalhat. Ám nem csak szagokat áraszthatnak magukból, hanem illatokat is, leginkább virágillatot vagy olyat, ami számunkra kellemes. De az is gyakran előfordul, hogy valaki elhunyt anyjának parfümét, ruhájának illatát érzi meg. Netán cigarettafüstöt, mert a nagyapja láncdohányos volt.

2. Megmagyarázhatatlan zajok

Mint ahogy a filmekben is láthattad… lépések zaja, furcsa kopogások, kaparászások és suttogások, amik nem a családtagoktól vagy a szomszédoktól származik. Ha sehogy sem tudod megmagyarázni az egyre gyakoribb és rendszeres különös zajokat, akkor egy elhunyt lélek lehet a közeledben.

3. Hirtelen hőmérsékletváltozás

Ha negyven fok van a lakásodban és folyik rólad a víz, a következőben meg már tundrabugyit húzol és nagykabátban ülsz, akkor barátom elhiheted, hogy egy szellem dekkol melletted. Megtörténhet ez fordítva is, hogy a hidegből lesz forróság, de általában az első verzió a klasszikus jel.

4. Diszkózó fények

Újabban gyakran látsz fel-fel villanó fénygömböket? Gyakran világít valami a sötétben és ezer százalék, hogy nem az éjjeli lámpa vagy a gyerek foszforeszkáló plüsspárnája? Nos, a fényjelenségek tipikus jelei a szellemi jelenlétnek.

5. Ok nélküli szellő vagy fuvallat

Ott vagy otthonodban és hirtelen olyan, mintha befújna a szél? Megérintett valamilyen lágy szellő? Igen-igen, ha nem az ablakot felejtetted nyitva, akkor egy szellem suhant el melletted vagy próbált megérinteni.

6. Rossz érzésed van

A szellemek képesek befolyásolni az érzéseinket, illetve akadnak közöttünk olyan érzékeny emberek, akik tudattalanul is rájuk csatlakoznak, ezáltal pedig a hangulatunkra is hatással lehetnek. Amennyiben hirtelen elfog a rossz érzés vagy nyugtalankodsz, feszengsz, nem érted az okát és nem a havi menzeszed meg az alacsony vércukrod zavar be, sőt, semmilyen más tényező, akkor talán egy szellem lehet a ludas. Különösen akkor, ha megmagyarázhatatlan érzelmeid vannak, mondjuk haragot, depressziót, gyűlöletet, mikor semmi okod sincs rá.

7. Megháborodnak az elektromos kütyük

Avagy szépen mondva: elektromos interferencia. Mikor a villanykörték hirtelen kiégnek (és nem azért mert beadták a kulcsot több hónap után). Vagy mikor a mikro, a számítógép megbolondul, nem működik, furcsa dolgokat ír ki (És az utóbbi nem azért, mert vírusos). Magától kapcsol be a tévé meg a porszívó és gyakran megráz az áram (De nem azért mert te vagy a Wattman.) Ugyanis a szellemeknek az elektromosság az energiaforrásuk, ugyanakkor általuk képesek az ember tudtára adni a jelenlétüket.

8. Furcsa álmokat látsz

Van, hogy a szürreális, rettentően elvont álmok, illetve a gyakori rémálmok szellem jelenlétére utalnak, akik képesek belemászni az álmainkba. Ám az is előfordul, hogy egész konkrétan veszik fel velünk a kapcsolatot és megjelenik álmodban a halott nagyid.

9. Rendellenesen viselkedik a házi kedvenced

Mint azt tudjuk, az állatok képesek érzékelni, látni a szellemeket. Ugyanis az emberinél jóval fejlettebb fény- és hőérzékelésük van, és ennek köszönhetően kitudják szűrni azt, amit mi nem látunk. Éppen ezért ha az utóbbi időben azt veszed észre, hogy a kutyád vagy macskád meredten néz egy pontot, esetleg ugat is rá, netán dorombol, akkor nem árt, ha számolsz azzal, hogy szellemed van. Nem mindig, de sokszor a reakciótól függően tudhatod, hogy jó vagy rossz szándékú. Pláne abban az esetben, ha feszült lesz az állat, hirtelen megrémül, fúj vagy morog. Akkor nem biztos, hogy barát az a szellem…

10. Szellemfotó, szellemszelfi készítése

Fotózgattál a lakásban és utána a képen furcsa fénykörök jelentek meg netán egy elmosódott figura? Vagy rólad készült kép és egész konkrétan ott áll melletted valaki, aki fizikailag nem volt ott a térben, amikor készült a kép? És esküszöl a kedvenc kitalált szereplőd életére, hogy nem Photoshoppoltad meg a képet? Igen? Esküszöl? Ez esetben van még kérdésed?

11. Egy érintés…

Ülsz otthon, nézed a filmet vagy olvasol és egyszer csak valaki megérinti a hátadat, de nincs ott senki? Esetleg megcsókol? Éjszaka már szabályosan ébredtél arra, hogy simogatott egy láthatatlan kéz és nem a kiéhezett párod volt az, mellette pedig megint csak megesküdnél, hogy nem álmodtál? Esetleg takarítás közben valami átsuhant rajtad és hirtelen annyira rosszul lettél, hogy még a hányinger is elfogott? Ezek alapján már biztos lehetsz benne, hogy van melletted valaki. Ha pedig karmolás, harapásnyomok és zúzódások jelenek meg rajtad minden ok nélkül, akkor az a szellem igen csak kipécézett magának és valószínűleg nem kedvel…

12. Mozgó tárgyak

Oké, azt hiszem innentől kezdve már ne is legyen kérdésed, ha megindul feléd a palacsintasütő meg az összes fiók kiugrik a helyéről egyszerre. Persze vannak kevéssé extrém esetek is, mint amilyen a letetted a kulcsot az asztalra, és később a konyhában kerül elő (A gyereked meg szentül állítja, hogy nem ő tette). Vagy mint mikor magától nyílik ki meg csukódik be az ajtó. Tehát, ha a szemed előtt kelnek életre a tárgyak és repkednek, akkor szemernyi kétséged se legyen, hogy egy ingyenélő szellem lakik nálad.

Kép: yelp.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon is!

 

Hasonló cikkeink

Zavar az otthonodban kószáló szellem? Mutatunk néhány szelleműzési tippet!

További cikkeink