Vagy talán már az is vagy. Csak itt lenne az ideje annak, hogy gyakorold is! Minél több jel igaz rád, annál biztosabb, hogy jó spirituális mester lennél!

Az ősi szanszkrit nyelvből származó „guru”, „tanárt, útmutatót, szakértőt vagy mestert” jelent. Bizonyos kultúrákban így nevezik a spirituális mestert. Illetve ezekben a kultúrákban a gurut tanácsadónak tekintik, aki értékeket ad át, megosztja a tapasztalatait, inspiráló forrást nyújt és segít a másik személy szellemi fejlődésében. Alapvetően a szellemi guruk egy bizonyos ponton belépnek az életedbe, és megpróbálják megtanítani neked azokat a dolgokat, amelyekre leginkább szükséged van – ha készen állsz a tanulásra.

A spirituális tanítómester jelenléte könnyen érezhető és észrevehető. Ilyen néhány fénymunkás is, akik megtanítják nekünk az egyetemes törvényeket és alapelveket.

Hogy ki lehet spirituális mester, abban az életkor alig játszik szerepet. Az életútjuk és a mondanivalójuk a lényeges. A következő 6 jelből tudhatod, hogy akár belőled is lehetne már spirituális mester:

1. Előítéletektől mentes vagy és nem bíráskodsz

A szellemi gurut nem érdekli, mennyire vagy megvilágosodott, milyen szavakat használsz, vagy hogyan öltözködsz. Nem érdekli a státuszod, a bőrszíned, sem az életkorod, pláne az, hogy mit tettél. Megérti, hogy mindenki úgy él az életében, ahogy abban a pillanatban kell, és hogy mindannyiunknak van egy története, amit el kell mondanunk. A bíráskodást, az igazságosztást a megfelelő jogi személyre bízza, ő semmiképpen sem ítélkezik.

2. Érzékeny vagy, de nem teszel semmit

A spirituális mester természetesen valódi empata. Roppant érzékeny. De együttérzésen kívül nem reagál a hallottakra, történtekre. Nem befolyásol, nem oldja meg a másik gondját, és nem veszi át a másik fél szenvedését. Érzelmi határokat húznak és nem engedik, hogy mások lelki szemetesládái legyenek.

3. Mások tanítása természetesen jön

A spirituális mester természetes tanító. Tudja, mit kell mondani és hogyan kell azt mondani, a tanításuk villámcsapásként mennek át az emberen. Nem görcsölnek azzal, hogy megértessék mit akarnak, nem magyaráznak hosszasan, nem tartanak Oscar-díjas előadást. A guru tanítása általában az, hogy élő példaként szolgál.

4. A szeretet megtestesítője vagy

Ez a legsarkalatosabb pontja a listának. A valódi spirituális mester mindenkiben meglátja a szeretnivalót. Mindenkit szeret. A feltétlen szeretet útját járják és azon keresztül jutottak el önmagukhoz és másokhoz. Nem szenvednek a haragtól vagy gyűlölettől, mert teljes mértékben megértik az egyik alapvető igazságot: „egyek vagyunk”, ezért mindenkivel igyekszenek egyformán bánni. Tudják, hogy a szeretet a teremtő és csodatévő erő.

5. Az elengedés mestere vagy

Amint rájön, mi az igazán fontos ebben az életben, elkezdi elengedni azokat a dolgokat, amelyek nem számítanak. Mint anyagi javak, a pénz vagy a külsőségek. A szellemi guru megérti, hogy minden ideiglenes. A szellemük, a lelkük szépítésére, fejlesztésére, békéjére koncentrálnak, nem pedig házukra vagy ruhásszekrényükre.

6. Mély kapcsolatod van a Földdel és mindennel, ami rajta él

A szellemi guruk szoros kapcsolatban állnak ezzel a bolygóval és minden élőlényével. Tiszteletet és elismerést mutatnak, és megértik, hogy nem a Föld tulajdonosai. Úgy vélik, hogy a Föld Anya és mi emberek egyek vagyunk, összetartozunk, ezért a mi érdekünk is a Föld boldogsága és jóléte.

Kép: youtube

Forrás: consciousreminder.com

Ha tetszett a cikk, kövess minket a Facebookon is!

 

Hasonló cikkeink

14 működő módszer, amellyel sikeresen megemelheted a rezgésszintedet

További cikkeink